ویلیام برنز، معاون وزارت امور خارجه آمریکا در امور سیاسی می گوید: «ایالات متحده دوست نیرومند آذربایجان است و به همکاری با دولت و مردم آن برای حمایت از به وجود آمدن یک کشور امن، کامیاب و دمکراتیک پای بند است.»
برنز روز ۱۹ فوریه در سخنانی در آکادمی دیپلماتیک آذربایجان در باکو یادآور شد «خطرات رو به گسترش سلاح های کشتار جمعی، شکل های جدید و خطرناک تر تروریسم، مناقشات حل ناشده منطقه ای و فرقه ای، کشورهای شکست خورده یا در حال شکست، از هم گسیختگی های اقتصادی جهانی، و نگرانی های بهداشتی، انرژی و زیست محیطی فرا ملیتی... مقوله هایی انحرافی نیستند، واقعیت های جدید در قرن بیست و یکم را نشان می دهند.»
برای مقابله با این چالش ها، ایالات متحده می خواهد روابط نزدیک تر و همکاری گسترده تری با آذربایجان داشته باشد. آقای برنز به دیپلمات های آینده آذربایجان گفت: آمریکا بر رابطه دوجانبه خود با کشور آنها ارج می گذارد و حمایت آذربایجان از کوشش های بین المللی در افغانستان، مبارزه با تروریسم، و دیگر عناصر مهم امنیت منطقه ای و جهانی را عمیقا تحسین می کند.
آقای برنز گفت: «تاریخ مناسبات مشترک ما با آذربایجان، تاریخی طولانی و پربار با جبهه های فراوان است، موفقیت چشمگیر خط لوله باکو – تفلیس نمونه ای از این همکاری و توحید مساعی است.»
امنیت انرژی یک بازی صفرحاصل و بی برد و باخت نیست. برنز در اشاره ای به سیاست های انرژی روسیه گفت: «ما قاطعانه بر این باوریم که با کار با یکدیگر به جای علیه هم بودن، دستاوردهای بیشتری می توانیم داشته باشیم. ارتباط های دوجانبه گسترده تر، استفاده بهینه از منابع و مسیرهای متفاوت را امکان پذیر می کند، قیمت گذاری بهتری را در بازار مسلم می سازد، و از اختلال در تدارکات انرژی جلوگیری می کند - کارهایی که به سود تمام کشورها خواهد بود.»
آقای برنز گفت: ایالات متحده به کوشش برای تقویت امنیت منطقه ای در قفقاز پای بند است و افزود: «درهمکاری با روسیه و فرانسه، به عنوان روسای مشترک گروه مینسک، وابسته به سازمان امنیت و همکاری برای اروپا، ما در بالاترین سطح در کوشش جهت یافتن راه حلی باثبات و قابل دوام برای مناقشه قره باغ علیا درگیر هستیم. چنین راه حلی بر حفظ تمامیت ارضی، خود مختاری و عدم استفاده از زور یا تهدید به کار بردن آن استوار است، اصولی که توافق هلسینکی برآنها تاکید می گذارد. آقای برنز گفت صلح، ثبات و شکیبایی فقط می تواند به سود تمام مردم در منطقه قفقاز باشد.
آمریکا همچنین بر این باور است که تقویت نهادهای دمکراتیک، حکومت قانون و احترام به حقوق بشر تاثیری مثبت بر آینده آذربایجان و منطقه خواهد داشت و ایالات متحده از کوشش برای پیشبرد این هدف ها حمایت می کند.
ویلیام برنز معاون وزارت امور خارجه آمریکا گفت «یک مشارکت نیرومند و پویا بین دو ملت ما، در حالی که با مجموعه ای از چالش های جهانی روبرو هستند، مهم است. زیرا هیچکدام از ما نمی تواتیم به تنهایی از پس آنها بر آییم.»