هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا سخنان خود را در مراسم اهدای جایزه حقوق بشر النور روزولت با ارج نهادن بر زنان و مردان شجاع در سراسر جهان که زیر آزای و شکنجه قرار دارند و زندانی می شوند آغاز کرد. او گفت «لیو شیائوبو، نویسنده چینی از جمله آنها است که جایزه امسال صلح نوبل را کسب کرده است.» لیو برای قبول جایزه در اوسلو حضور نداشت زیرا به اتهام «تحریک براندازی قدرت حکومت»، یک محکومیت ۱۱ ساله زندان را می گذراند. لیو، مولف اصلی «منشور ۰۸» بود، که خواهان اصلاحات دموکراتیک صلحجویانه و احترام بیشتر برای حقوق بشر در چین است. آمریکا پیوسته خواهان آزادی لیو شیائوبو شده است.
در مورد کوبا، هیلاری کلینتون گفت زنان داماس د بلانکو، در حالی که هر هفته به حمایت از شوهران و پسرانشان، که زندانیان سیاسی دیرینه ای هستند راه پیمایی می کنند، آزار، ضرب و شتم و دستگیری را تحمل کرده اند. در زیمبابوه، فعالان پس از آن که خواهان توجه به نقض حقوق بشر و وضعیت دشوار تنگدستان شدند، دستگیر و ربوده شده اند، یا هدف ضرب و شتم قرار گرفته اند.
برندگان امسال جایزه حقوق بشر النور روزولت هر کدام در پیشبرد حقوق بشر سهیم بوده اند. لوئیس هنکینز، که در اکتبر درگذشت، پیشگام بررسی و مطالعه قانون حقوق بشر به عنوان یک اصل بود. او اهمیت حقوق بشر را به عنوان یک آواره یهود از اتحاد جماهیر شوروی کمونیست می فهمید.
همسرش، آلیس هرتمن هنکین، نیز به دلیل کارش به عنوان مدیر برنامه عدالت و جامعه در موسسه اسپن تجلیل شد. در آنجا او حقوقدانان، بازرگانان، و آموزگاران را برای کمک به شکل دادن به سیاست های آمریکا در مورد حقوق بشر، قوانین بین المللی، و صلحسازی جمع کرد.
از «ِوید هندرسون»، به دلیل حمایت از حقوق مدنی آمریکا قدردانی شد.
آخرین برنده جایزه حقوق بشر النور روزولت، «سارا کلتو رایل» بود که به عنوان یک آواره به آمریکا آمد او نخست از جنگ داخلی در سودان و سپس از خرطوم به دلیل کارهایش در جلب توجه به بیرحمی های زمان جنگ علیه زنان گریخت. در سال ۱۹۹۹ وارد آمریکا شد و کارش را در یک سازمان غیر دولتی آغاز کرد. آنها مدرسه ای برای دختران در جنوب سودان ساختند و برنامه هایی را برای آموزش معلمان و زنان بزرگسال شروع کرده اند.