هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، اخیرا در سخنانی توضیح داد که حقوق بشر و دمکراسی چگونه در سیاست خارجی گسترده تر آمریکا گره خورده اند. او گفت: «ماموریت آمریکا این است که برای برقراری صلحی پایدار از طریق یک برنامه اصولی حقوق بشر، و یک استراتژی عملی برای اجرای آن، کار کند.»
نخستین بخش این استراتژی این است که هر ملتی مسئول رعایت معیارهای حقوق بشر، که در اعلامیه جهانی حقوق بشر مندرج است، شناخته شود. هیلاری کلینتون گفت اما این مسئول دانستن با اعلام متخلفین آغاز یا متوقف نمی شود. او گفت: «هدف ما تشویق دولت ها، یا حتی درخواست از آنها است که همچنین باید با قانونی ساختن معیارهای حقوق بشر، و نهادینه کردن آنها در سازمان های دولتی، با ایجاد دادگاه های نیرومند و مستقل، به وجود آوردن پلیس کارآمد و با دیسیپلین و تشکیلات اجرای قانون، مسئولیت هایی را بر عهده بگیرند.»
کلینتون گفت: دومین عنصر استراتژی حقوق بشر، عملگرایی اصولی است که در رویکرد ما به مناسبات دو جانبه، مانند روابط با چین و روسیه، نشان داده می شود. آمریکا در جستجوی مناسباتی مثبت با دو کشور است، که بحث های صریح درباره نگرش های متفاوت به معنای آن است. خانم کلینتون گفت: در چین، ما خواهان حفاظت از حقوق اقلیت ها در تبت و شین شیانگ هستیم، که بتوانند نقطه نظرهای خود را بیان کنند، و آزادانه شعائر مذهبی شان را انجام دهند. خواهان نهادهای مذهبی و اجتماهی هستیم که بتوانند مواضعشان را در چارچوب حکومت قانون پیش ببرند. در مورد روسیه، آمریکا از قتل های روزنامه نگاران و فعالان متاسف است و ما از افراد شجاعی که با پذیرفتن خطر از دمکراسی طرفداری می کنند حمایت می کنیم. در همین حال، آمریکا در مسائل مورد علاقه دو جانبه، از جمله اقتصاد جهانی و ممنوعیت گسترش تسلیحات اتمی با چین و روسیه تعامل می کند.
سوم، سیاست حقوق بشر آمریکا شامل مشارکت با سازمان های غیر دولتی و افراد است، با این هدف که تغییراتی در داخل کشورها صورت گیرد. به این دلیل است که آمریکا آشکارا به حمایت از آونگ سان سوچی، رهبر طرفدار دمکراسی در برمه، که در بازداشت خانگی به سر می برد، ادامه می دهد. هیلاری کلینتون در چین با فعالان، از جمله دکتر «گوو یو جی»، که مقامات برای او به دلیل سخن گفتن درباره بحران ایدز مزاحمت هایی ایجاد کرده اند، ملاقات کرد.
چهارم، ایالات متحده می خواهد تمرکز سیاست حقوق بشر خود را گسترش دهد تا حمایت از تحکیم آنچه را تاکنون در توسعه دمکراتیک، افزایش قدرت اقتصادی و حقوق زنان در برخی نقاط به دست آمده است شامل شود، و ادامه کار برای پیشرفت در مکان هایی را که وضع در آنها هنوز ناامید کننده است، در بر گیرد.
با این چهار اصل، آمریکا به ساختن شالوده ای کمک خواهد کرد که مردم را قادر می سازد بر فقر، گرسنگی و بیماری غلبه کنند و حقوق خود را در یک دولت دمکراتیک به دست آورند.