دهم دسامبر شصت و یکمین سالگرد بزرگداشت روز جهانی حقوق بشر است. این تاریخ برای ارج گذاری بر تصمیم سازمان ملل متحد به تصویب و اعلام اعلامیه جهانی حقوق بشر در سال ۱۹۴۸ انتخاب شد. آن اعلامیه نخستین اعلام جهانی والایی حقوق بشر بود. امسال، روز حقوق بشر بر حذف تبعیض در سراسر جهان متمرکز است.
موضوع امسال این است: «تمام انسان ها آزاد متولد می شوند و در کرامت و حقوق برابر هستند.» این نکته، بازتاب حساسیتی است که در ماده دوم اعلامیه جهانی حقوق بشر ابراز شده است که در آن گفته می شود: «هرکس حق دارد از تمام حقوق و آزادی های مندرج در این اعلامیه، بدون هر تفاوتی مانند نژاد، رنگ، جنسیت، زبان، مذهب، گرایش های سیاسی یا نقطه نظرهای دیگر، برخوردار شود.»
ناوی پیلای، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، می گوید: «هدف اصلی ما این است که به پیشبرد جوامع در رها شدن از تبعیض، و جهانی که در آن با همه به یکسان رفتار شود، کمک کنیم. تبعیض در ریشه بسیاری از مهمترین مشکلات حقوق بشر قرار دارد. هیچ کشوری از این بلا در امان نیست. حذف تبعیض بالاترین وظیفه است.»
ایالات متحده در کوشش برای پایان بخشیدن به تمام شکل های تبعیض به سازمان ملل متحد می پیوندد.
هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، گفت این عقیده «در نطق تحلیف پرزیدنت اوباما منعکس بود، او به تمام ما یادآور شد هر نسلی باید این باور را پیش ببرد که همه آزاد و برابر هستند و حق دارند از فرصت دنبال کردن حد اکثر شادی و امید برخوردار باشند:
*** پیشرفت انسانی به روحیه انسانی بستگی دارد، و این واقعیت گریز ناپذیر در هیچ زمانی بیشتر از امروز آشکار نبوده است. چالش های قرن جدید ایجاب می کند که ما تمام هوشمندی ها و استعدادهای انسانی را برای حرکت دادن ملتمان و جهان به جلو به کار گیریم. تضمین حقوق هر مرد، زن و کودک برای مشارکت کامل در جامعه و برخورداری از قابلیت های خدادادی اش ایده آلی است که ملت ما را از زمان پاگرفتن آن زنده نگاهداشته است.»
آمریکا بر این باور است که این ایده آل حقی است که با هر مرد، زن و کودک آفریده می شود و همه، در همه جا، در آن سهیم هستند.