دستگیری دو نفر از چهره های اصلی ارتش شورشی جمهوری دمکراتیک کنگو، که ایالت های شرقی کشور را به وحشت انداخته است، تعهد بین المللی به نبرد با جنایت علیه بشریت در منطقه آفریقای مرکزی را نشان می دهد.
پلیس آلمان «این یاس مور وانا شایکا» و «استراتون مو سیونی»، دو رهبر ارشد سازمان نیروهای دمکراتیک برای آزادی رواندا (اف دی ال آر) را دستگیر کرد. این گروه سال ها در مناطق دور افتاده کنگو فعال بوده است، شهروندان کنگویی را کشته و به آنها تجاوز کرده و منابع معدنی غنی منطقه را برای تامین هزینه فعالیت هایش به غارت برده است.
ایالات متحده در استقبال از اقدام آلمان و گام هایی که دولت های دیگر اخیرا برای دستگیری رهبران «اف دی اِل آر» برداشته اند، به ملت های دیگر پیوست.
فرانسه اعلام کرده است درباره نفر سوم فرماندهی گروه تحقیق می کند، و اوگاندا اخیرا یک فرمانده آن را، که در ارتباط با ایفای نقش در نسل کشی سال ۱۹۹۴ رواندا تحت تعقیب بود، بازداشت کرد.
آمریکا و دیگر اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز رهبران ارشد «اف دی اِل آر» را از مسافرت ممنوع ساخته اند و دارایی های آنها را ضبط کرده اند.
در حالی که جامعه بین المللی برای خنثی کردن رهبری گروه گام هایی برمی دارد، ایالات متحده از اعضای آن می خواهد سلاح هایشان را زمین بگذارند و خود را به هیات صلحبان سازمان ملل متحد در کنگو معرفی کنند. این هیات بازگشت بیش از ۱۳۰۰ رزمنده سابق اف دی ِال آر به رواندا را ممکن ساخته است، آنها برای بازگشت به یک زندگی عادی و صلحجویانه کمک های مالی دریافت کرده اند.