جیمز اشتاینبرگ، مدیر کل وزارت امور خارجه آمریکا، اخیرا آینده مناسبات آمریکا و چین را در واژه «اطمینان دوباره استرتژیک» توصیف کرد. او گفت درست به همانگونه که آمریکا و متحدانش باید روشن سازند که آنها آماده هستند از ورود چین به عنوان یک قدرت کامیاب و موفق استقبال کنند، چین باید بار دیگر به بقیه جهان اطمینان دهد که توسعه و نقش جهانی رو به گسترش آن، به قیمت امنیت و رفاه دیگران تمام نخواهد شد.
جیمز اشتاینبرگ گفت آمریکا و چین در مسایلی مانند تهیه پاسخ مشترکی به آزمایش های موشکی و اتمی اخیر کره شمالی از نزدیک همکاری کرده اند. مهم خواهد بود که همین همکاری در برخورد با برنامه های اتمی ایران از طریق گروه پنج بعلاوه یک نشان داده شود. چین و آمریکا همچنین در کوشش برای آغاز دوباره رشد اقصادی جهان، برنامه های های تحریک اقتصادی خود را هماهنگ ساخته اند.
مدیر کل وزارت امور خارجه آمریکا گفت روابط دو جانبه نیرومند است و آمریکا و چین به همکاری برای مقابله با مجموعه ای از چالش های جهانی ادامه می دهند، از ثبات منطقه ای گرفته تا تعییر آب و هوا. آقای اشتاینبرگ گفت، در همین حال مهم است که ما حوزه های بی اعتمادی و اختلاف نظر را نه نادیده بگیریم و نه دست کم. هزینه های نظامی چین افزایش یافته است، و با توجه به نبود شفافیت در برنامه های نظامی آن، پرسش هایی را درباره انگیزه های پکن مطرح می کند.
با افزایش سریع جمعیت، تقاضای چین برای منابع طبیعی رو به افزایش می رود، اما تامین این منابع از طریق معاملات انحصاری، و نیز تعامل با کشورهایی مانند ایران، سودان، برمه، نیجریه، و زیمبابوه، تصوری را که از چین به عنوان کشوری علاقه مند به ثبات منظقه ای و هدف های انسانی وجود دارد ، خدشه دار می کند.
ایالات متحده و چین به تدارکات انرژی با دوام و ثابت علاقه مند هستند، و آمریکا گفته است می خواهد چین را در کمک به توسعه بازارهای فعال و تقویت امنیت انرژی مشترک در سال های آینده سهیم کند. چین، در مقابل، باید نشان دهد که به جای جستجو برای تامین نیازهای انرژی خود به زیان دیگران، شریکی سازنده در کوشش هایش خواهد بود.
ایالات متحده همچنان از حقوق بشر در چین دفاع می کند، زیرا، آن گونه که پرزیدنت اوباما گفت، این مقوله ای است که در کانون تفکر و نگرش آمریکاییان قرار دارد. اما آمریکا همچنین معتقد است چینی که به حکومت قانون و معیارهای جهانی احترام بگذارد، بار دیگر به دیگران اطمینان می دهد که همین رویکرد را در رفتاربین المللی خود و نیز فراهم آوردن ثبات بیشتر و رشد بادوامتر برای مردم خودش بکار خواهد برد.
جان اشتاینبرگ، مدیر کل وزارت امور خارجه آمریکا، گفت: ما آماده هستیم نقش رو به گسترش چین در صحنه بین المللی را قبول کنیم. چین نیز نیار دارد همین تعهد را نشان دهد، و آمریکا، همسایگانش در آسیا ، و بقیه جهان را مطمئن کند که آنها نباید از افرایش نفوذ چین در هراس باشند. اشتاینبرگ گفت با این اطمینان دوباره استراتژیکی و تعهد مشترک به ساختن یک سیستم بین المللی مبتنی بر اعتماد دوجانبه ، تردید نیست که ما می توانیم در منافع مشترک خود موفق شویم.
مدیر کل وزارت امور خارجه آمریکا، اخیرا آینده مناسبات آمریکا و چین را در واژه «اطمینان دوباره استرتژیک» توصیف کرد
جیمز اشتاینبرگ: مهم است که ما حوزه های بی اعتمادی و اختلاف نظر را نه نادیده بگیریم و نه دست کم