لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۱۵

بيکاری در کانون خبرهای اقتصادی جهان


بيکاری در کانون خبرهای اقتصادی جهان
بيکاری در کانون خبرهای اقتصادی جهان

پرزيدنت باراک اوباما، رييس جمهوری آمريکا، از سنای آمريکا، بخاطر تمديد دوماهه تخفيف ماليات بر دستمزدها و بيمه بيکاری کارگران، تمجيد کرد.

پرزيدنت اوباما مشکل اصلی صاحبان مشاغل را کاهش تقاضا و مصرف مردم، عنوان کرد. او گفت تخفيف مالياتی و تمديد بيمه بيکاری، مصرف مردم را افزايش خواهد داد و به نوبه خود، به بهتر شدن وضع شرکتها و استخدام افراد جديد منتهی خواهد شد. او ابراز اميدواری کرد که مجلس نمايندگان آمريکا روز دوشنبه اين لايحه را به تصويب برساند.

فيچ و مودی، دو شرکت ارزيابی مالی و اعتباری بين المللی معتبر جهان، اعتبار مالی اکثر کشورهای اروپايی را کاهش ميدهند. شرکت ارزيابی مالی فيچ چشم انداز مالی فرانسه را از با ثبات به منفی تغيير داد، که اين بدان معنی است که ممکن است اعتبار مالی اين کشور را بين ۱۲ تا ۱۸ ماه ديگر کاهش دهد. شرکت ارزيابی مالی «مودی» نيز جمعه شب اعتبار مالی بلژيک را دو درجه کاهش داد. شرکت ارزيابی مالی فيچ نيز ميگويد در نظر دارد درجه اعتبار مالی قبرس، ايرلند، ايتاليا، اسپانيا، بلژيک و اسلوانی را تنزل دهد. فيچ نسبت به توانمندی اتحاديه اروپا در مقابله با بحران مالی منطقه ابراز ترديد کرده و ميگويد راه حل قاطع و جامعی برای مشکل بدهی اروپا بطور عملی و از نقطه نظر سياسی وجود ندارد.

در همين حال بريتانيا و فرانسه در مورد عملکرد اقتصاد خود به مشاجره پرداختند، که عمدتاً در مورد ارزيابی اخير اعتبار اقتصادی دو کشور بود. رسانه های گروهی بريتانيا، از جمله «تايمز» روز شنبه به مشاجره بين وزيران دارايی بريتانيا و فرانسه در مورد توانمندی و کارکرد اقتصادی اين دو کشور پرداختند. اعتبار مالی فرانسه و بريتانيا هردو در رده ممتاز قرار دارد. اما هنگاميکه فيچ، اواخر روز جمعه ضمن تأييد اعتبار ممتاز فرانسه چشم انداز مالی و اعتباری اين کشور را از با ثبات به منفی تغيير داد، فرانسوآ بارون، وزير دارايی فرانسه، وضع اقتصادی بريتانيا را نگران کننده خواند، که منجر به مشاجره لفظی بين وزيران دارايی دو کشور شد. از سوی ديگر نيک کلگ، معاون نخست وزير بريتانيا، انتقاد وزير دارايی فرانسه را غيرقابل قبول عنوان کرد و خواستار پايان دادن به مشاجره های لفظی شد. پس از وتوی اصلاح منشور اتحاديه اروپا از سوی ديويد کامرون، نخست وزير بريتانيا، و مخالفت وی با پيوستن بريتانيا به پيمان جديد اتحاديه اروپا، روابط بين بريتانيا و فرانسه، دو کشور همسايه و رقيب، رو به سردی گذاشته است.

در خبری ديگر کريستين لاگارد عازم آفريقاست. اين اولين سفر آفريقايی لاگارد بعنوان مدير عامل صندوق بين المللی پول بشمار ميرود. خانم لاگارد آفريقا را سرزمين چالش ها و فرصت های اقتصادی خواند. رييس صندوق بين المللی پول گفت بزرگترين چالش اقتصادی برای ۹۰۰ ميليون نفر مردم آفريقا که بيش از نيمی از آنها را افراد کمتر از ۲۰ سال تشکيل ميدهند، ايجاد کار، به ويژه برای نسل جوان است. او جوانان را از يک سو نيرو و توان آفريقا و ازسوی ديگر، بعلت مسئله اشتغال، بزرگترين چالش اين قاره خواند. خانم لاگارد گفت اقتصاد جهانی در دوره ای بحرانی بسر ميبرد. اما، وی يادآور شد که آفريقا، بعلت تنوع تجاری، و به ويژه مبادلات تجاری با کشورهای آفريقايی و آسيايی، و عدم وابستگی به ابرقدرتهای استعمارگر پيشين، کمتر در معرض آسيب از سوی کشورهای بحران زده غرب است.

اما در ژنو، سازمان تجارت جهانی روز شنبه به هشتمين کنفرانس سه روزه وزيران خود که هر دوسال يکبار تشکيل ميشود، پايان داد. در کنفرانس ژنو ۱۵۳ کشور عضو با الحاق روسيه، «ساموآ» و «وانوآتو» به اين سازمان، کمک به کشورهای درحال رشد، و اصلاح مقررات خريد کالا و خدمات از سوی دولتها، موافقت کردند. ولی اعضاء نتوانستند مسئله يارانه های کشاورزی غرب به کشاورزان و کاهش تعرفه های گمرکی که عوامل عمده شکست چهارمين کنفرانس سازمان تجارت جهانی در سال ۲۰۰۱ ميلادی در دوحه، پايتخت قطر، شده بود را حتی در اين کنفرانس، مطرح کنند. شکست مذاکرات دوحه، که عمدتاً بر سر اختلاف بين کشورهای پيشرفته و در حال رشد صورت گرفت، از اعتماد کشورها به اين سازمان جهانی کاسته است. رييس کنفرانس در نطق پايانی خود در مورد بهبود فضای کنفرانس سخن گفت اما تصريح کرد که هيچ اقدامی برای حل مشکلات تجاری مطرح در کنفرانس دوحه بعمل نيامد. در قطعنامه سازمان تجارت جهانی در سه ماده، از کمک بيشتر به کشورهای در حال رشد پشتيبانی شده است.

در خاورميانه، در آستانه تعطيلات کريسمس و سال نوی مسيحی، و ورود ميليونها نفر از گردشگران مسيحی به بيت اللحم واقع در جنوب غربی رود اردن، بيت اللحم را پررونق کرده است. مغازه داران و وزير فلسطينی گردشگری از رشد اقتصادی منطقه ابراز خرسندی کرده اند. خانم خلود ديبِس، وزير گردشگری، گفت عليرغم بهار انقلاب عرب که انتظار ميرود به صنعت گردشگری آسيب رساند، تا پايان سال جاری ميلادی دو ميليون توريست از بيت اللحم ديدن خواهند کرد، که بيشتر از سال گذشته است. پس از سالها درگيريهای خشونت بار که در سال ۲۰۰۵ به اوج خود رسيد، در ساليان اخير بيت اللحم از آرامشی نسبی، برخوردار بوده است.

XS
SM
MD
LG