لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۲۸

نشست چهار روزه «گفتمان آب و هوايی» در هنگ کنگ گشايش يافت


نشست چهار روزه «گفتمان آب و هوايی» در هنگ کنگ گشايش يافت
نشست چهار روزه «گفتمان آب و هوايی» در هنگ کنگ گشايش يافت

بيش از ۶۰۰ دانشمند، سياست مدار و صاحبان مشاغل از سراسر جهان به منظور بررسی تغييرات آب و هوايی در هُنگ کنگ گرد هم آمدند.

اين در حالی است که فعالان محيط زيست در هنگ کنگ نگران تاثيرات منفی تغييرات آب و هوايی بر افراد فقير هستند.

همايش بين المللی بررسی تغييرات آب و هوايی در هنگ کنگ روز سوم نوامبر و با حضور بيش از ۶۰۰ دانشمند و شماری از مسؤلان عاليرتبه از بخشهای دولتی و خصوصی کشورهای گوناگون آغاز بکار کرد. عنوان اين همايش «گفتمان آب و هوايی» است و به مدت چهار روز، ادامه خواهد داشت.

پروفسور يوهان روکستورم، از دانشگاه استکلهم در سوئد، يکی از سخنرانان اصلی اين کنفرانس می گويد رشد جمعيت در جهان فشار زيادی بر چرخه منابع طبيعی وارد ساخته است. پرفسور روکستوم توضيح می دهد که «شواهد علمی نشان ميدهد برای بر طرف ساختن مشکلات آب و هوايی کاهش گازهای آلاينده کافی نخواهد بود بلکه بايد فعالانه از اکوسيستم موجود نگاهبانی کرد. راهبرد اصلی برای حل اين مشکل بايد بر اساس مديريت صحيح زمينها و دشت ها باشد زيرا ۲۴ درصد از گازهای گلخانه ای جهان بطور طبيعی توسط اکو سيستم جذب ميشود ولی اين ظرفيت در حال کاهش است."

پروفسور روکستورم می افزايد تاثيرات تغييرات آب و هوايی بر اکو سيستم تا کنون مشهود بوده و اگر اقدامی در اين زمينه صورت نگيرد اين وضعيت وخيم تر خواهد شد.

شواهد علمی به گونه ای غيرقابل انکار نشان ميدهد تغييرات آب و هوايی در دراز مدت تهديدی جدی برای رشد اقتصادی و پيشرفت جوامع انسانی محسوب می شود. برای نشان دادن تاثيرات منفی اين پديده بر انسان های فقير جهان، سازمان آکسفام در هنگ کنگ همايش کوچکی را با حضور يک کشاورز اتيوپيايی و يک کارگر ساختمانی در هنگ کنگ سازمان دهی کرد.

مسؤلان سازمان آکسفام می گويند تغييرات آب و هوايی تنها يک مسئله زيست محيطی نيست بلکه چالشی است برای مبارزه با فقر.

وِی من وانَگ ۵۵ ساله که بيش از ۳۳ سال در هنگ کنگ به عنوان کارگر ساختمانی کار کرده است می گويد : «آب و هوای امسال غير طبيعی بود. ناگهان ده روز آفتابی ميشد و بعد شروع به باريدن شديد ميکند و ده درجه هوا سردتر ميشود. ناگهان دوباره دمای هوا افزايش پيدا ميکند و به ۳۰ درجه سانتی گراد ميرسد.»

صفيه فونجی حسنه، کشاورز و فعال اجتماعی ۳۹ ساله ای از اتييوپی، که او زمين و دام هايش را به علت باران شديد و طولانی از دست داده است می گويد: «ما تلاش داريم در حد ممکن آگاهی عموم را در اين زمينه افزايش بدهيم. ما امکانات آبياري درخت کاري و وام های بانکی در ابعاد کوچک را برای کشاورزان تسهيل ميکنيم.»

تا سال ۲۰۱۵ بيش از ۳۷۵ ميليون نفر تحت تاثير بلايای طبيعی ناشی از تغييرات آب و هوايی قرار خواهند گرفت. بيش از ۹۰ درصد از اين افراد ساکن کشورهای در حال توسعه هستند.

XS
SM
MD
LG