لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۱۸

شمار زخمی‌های زلزله در جنوب غربی ایران به ۱۵ تن رسید؛ خانه‌ها تا ۶۰ درصد خسارت دیده‌اند


آرشیو
آرشیو

مقامات مدیریت بحران در ایران می‌گویند زمین‌لرزه‌ ۵.۷ ریشتری صبح روز دوشنبه ۱۲ مهر در جنوب غربی ایران تا زمان انتشار این خبر ۱۵ زخمی بر جای گذاشته است.

این زمین‌لرزه استان‌های خوزستان و چهارمحال و بختیاری را لرزاند و در استان‌های لرستان و اصفهان نیز احساس شد.

بنا بر اعلام مرکز لرزه‌نگاری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، این زلزله در عمق ۱۰ کیلومتری زمین رخ داد و کانون آن در اطراف شهر چلگرد واقع در استان چهارمحال و بختیاری بود.

بنا بر گزارش‌ها، در اثر این زلزله که حوالی ساعت ۶ صبح در منطقه عشایری و روستایی در مرز خوزستان و چهارمحال و بختیاری روی داد، تاکنون ۱۵ تن مصدوم شده‌اند و ۲۰ روستا خسارت دیده است، اما تا زمان انتشار این گزارش، کشته نداشته است.

همچنین تاکنون چهار پس‌لرزه گزارش شده است که بزرگترین آن ۳.۵ ریشتر اعلام شده است.

ایرنا به نقل از خسرو کیانی، سرپرست مدیریت بحران استانداری چهارمحال و بختیاری نوشت: «زلزله روز دوشنبه چلگرد، تمامی ۲۲۳ روستا و سه شهر شهرستان کوهرنگ را تحت تأثیر خود قرار داده» و حدود ۳۰ تا ۶۰ درصد به خانه‌های منطقه چلگرد خسارت وارد کرده است.

بر اساس این گزارش، تأسیسات شبکه‌های آب‌رسانی این مناطق در اثر زمین‌لرزه دچار خسارت شده است.

در این حال، به گزارش ایلنا، به گفته اسماعیل نجار، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور، هرچند تاکنون حدودا در ۲۰ روستا خسارت مالی گزارش شده است، اما هنوز «تیم‌های ارزیاب در حال بررسی» هستند.

همچنین به گفته مهدی ولی‌پور، رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر، هفت تیم ارزیاب از دو استان چهارمحال و بختیاری و خوزستان به چلگرد رفته‌اند و نیروهای امداد در سه استان کهگیلویه و بویراحمد، لرستان، و اصفهان نیز در حالت آماده‌باش قرار دارند.

ولی‌پور به ایلنا گفت مناطق تاراز و دره‌شو در استان خوزستان، دچار ریزش کوه شده است.

وقوع بلایای طبیعی در ایران علاوه بر آسیب‌های جانی و مالی فوری، معمولا پیامدهای منفی و دشواری‌های بلندمدتی را نیز برای آسیب‌دیدگان به همراه داشته است.

با گذشت هشت ماه از زلزله سی‌سخت در استان کهگیلویه و بویراحمد، خبرگزاری دولتی جمهوری اسلامی ایران، ایرنا، روز دوشنبه ۱۲ مهر نوشت در آن منطقه زلزله‌زده «خانه‌های زیادی هست که هنوز سقف‌شان بنا نشده» است. آسیب‌دیدگان زلزله سی‌سخت می‌گویند وام‌های «ناچیز» برای بازسازی خانه‌ها کافی نیست و بیشتر مردم همچنان در کانکس زندگی می‌کنند.

همچنین خانه‌های ویران‌شده در اثر زلزله اردیبهشت سال جاری در استان خراسان شمالی هنوز بازسازی نشده‌اند و به تعداد قابل توجهی از آنها حتی وام بانکی نیز تعلق نگرفته است.

با وجود این که ایران کشوری زلزله‌خیز است، اما به دلیل عدم استحکام سازه‌ها، زلزله‌های نه‌چندان بزرگ نیز خسارات جانی و مالی بر جا می‌گذارد و عدم تخصیص تسهیلات و امکانات کافی برای جبران خسارات زندگی زلزله‌زدگان را تا ماه‌ها و حتی سال‌ها تحت تأثیر قرار می‌دهد.

XS
SM
MD
LG