لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۴۷

هدف قرار دادن تروريست ها در پاکستان توسط جنگنده های بدون سرنشين بررسی می شود


هدف قرار دادن تروريست ها در پاکستان توسط جنگنده های بدون سرنشين بررسی می شود
هدف قرار دادن تروريست ها در پاکستان توسط جنگنده های بدون سرنشين بررسی می شود

ارتش آمريکا به گونه يی فزاينده برای هدف قرار دادن تروريست ها در پاکستان به جنگنده های بدون سرنشين متوسل شده است اما اين کار از سوی پاره ای به باد انتقاد گرفته شده و به عنوان قتل و اصولا اقدامی که قوانين بين المللی را پايمال می کند تعبير شده است.

اين در حالی است که بنا به يک گزارش، مصطفی ابو ال يزيد، سومين رهبر عمده شبکه تروريستی القاعده، در جريان شليک يک موشک توسط يک هواپيمای بدون سرنشين در يک منطقه عشايری پاکستان به هلاکت رسيده است.

يک گزارش اخير سازمان ملل متحد از دولت پرزيدنت باراک اوباما خواسته است که حمله توسط اين نوع جنگنده ها را به تروريست ها، متوقف سازد.

سازمان عفو بين الملل نيز به نوبه خود گفته است که آمريکا بايد مقررات مربوط به استفاده از جنگنده های بدون سرنشين را محرز و مشخص کند و تأثير يورش با اين نوع هواپيما را بر شهروندان غيرنظامی ارزيابی کند.

منتقدان بر اين باورند که حملات جنگنده های بدون سرنشين آمريکا طی چند سال اخير صدها غيرنظامی را کشته است.

پيتر سينگر، کارشناس مسايل دفاعی در موسسه بروکينگز در شهر واشنگتن می گويد «من فکر می کنم بحث بر سر تفاوت اساسی ميان استفاده از اين تکنولوژی توسط ارتش در مناطق جنگی مشخص مانند افغانستان و يا توسل به آن در زمينه گنگ تر فعاليتهای ضدتروريستی به صورت يک تلاش کشتار مشخص از سوی يک سازمان اطلاعاتی است.»

اين کارشناس بر اين نکته تأکيد دارد که بيش از ۴۰ کشور جهان دارای هواپيماهای جنگنده بدون سرنشين هستند و خود او استفاده از آنها را در پاکستان مناسب می بيند.

در اين ميان، دولت پرزيدنت اوباما اين برنامه را از سوی سازمان اطلاعات مرکزی آمريکا يا سيا رسماً اعلام نکرده است. ضمن اينکه پاکستان در محافل عمومی نسبت به کشتارها معترض بوده است ولی گفته می شود که ارتش پاکستان خود اطلاعات مربوط به اهداف يورش ها را فراهم آورده است.

آقای سينگر می افزايد که يورش ها با جنگنده های بدون سرنشين ادامه دارد حتی اگر سازمان سيا آن را تکذيب کند.

يک کارشناس ديگر، مارک گرکت، کارشناس اطلاعاتی در بنياد دفاع دمکراسی در شهر واشنگتن، نيز اين چنين ابراز عقيده می کند: «من فکر می کنم اگر افرادی که مستقيماً در اين ماجرا دست دارند، يعنی پاکستانی ها، به راستی خواهان توقف اين اقدام باشند، آنگاه ما شاهد اين خواهيم بود که دولت منتخب پاکستان مخالفت خود را به روشنی ابراز خواهد کرد و برنامه را تعطيل خواهد کرد.»

در ماه مارس گذشته يک مشاور قانونی وزارت امور خارجه آمريکا از کشتار توسط جنگنده های بدون سرنشين دفاع به عمل آورده و آن را قانونی قلمداد کرد زيرا به اظهار وی، اين برخورد در مقابله با القاعده انجام می شود.

XS
SM
MD
LG