جمعی از راهنماهای گردشگری ایران به «وجود تنگنظری و ابلاغ سیاستهای غیر همراستا» و شرایط سیاسی- اقتصادی کشور که «بلای جان گردشگری» شده است اعتراض و بر لزوم توجه به «بیمه و تثبیت شغل» در این صنف تاکید کردهاند.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، در آستانه پانزدهمین گردهمایی راهنمایان گردشگری ایران، جمعی از رؤسای انجمنهای حرفهای راهنمایان گردشگری استانها بر لزوم بیمه راهنمایان، تثبیت شغل آنها و مشخص کردن نحوه پرداخت دستمزد، برای رشد و رونق گردشگری تاکید کردهاند.
در این راستا، پرویز طاهری، رئیس انجمن حرفهای راهنمایان گردشگری استان چهارمحال و بختیاری گفته است: مشکلاتی که امروز در عرصه گردشگری و فعالیت راهنمایان گردشگری وجود دارد، «ریشهای است و میبایست از وزارتخانه و نهادهای بالا پیگیری و حل شوند.»
او با بیان این که حوزه گردشگری کشور نیازمند «ایجاد ارتباط منطقی و درست با کشورهای دنیا» است، افزود: باید از «صحبتهای تفرقه افکنانه و ایران هراسی» پرهیز و تلاشها برای «جذب گردشگر و ارز آوری» بیشتر شود.
پانزدهمین گردهمایی راهنمایان صنعت و حوزه گردشگری ایران پس از چهار سال وقفه، بیست و هفتم بهمن ماه امسال در تهران برگزار خواهد شد.
محسن حاجیسعید، رئیس هیات مدیره جامعه انجمنهای حرفهای راهنمایان گردشگری ایران پانزدهم بهمن ماه گفته بود که «۳۰ درصد» راهنمایان گردشگری، از این صنعت یا از کشور «خارج شدهاند.»
سوسن جهرمی، رئیس انجمن حرفهای راهنمایان گردشگری استان خوزستان نیز از «عدم امنیت شغلی و عدم فرصت شغلی کافی» که موجب شده بسیاری از «راهنمایان پیشکسوت و باتجربه» در زمینههای دیگر اقتصادی جویای کار شوند، خبر داده است.
او با بیان این که «وضعیت دلار، تورم و شرایط سیاسی» بر تورهای ورودی و خروجی تاثیرگذار بوده، افزوده است: «فیلترینگ، عدم اولویت اقتصاد گردشگری، عدم قانونمندی تعرفهها، عدم ارائه تسهیلات کافی به راهنماها و عدم رعایت قوانین از آژانسها (اخذ مجوز و بیمه)» از دیگر مشکلات این حوزه است.
همهگیری کووید-۱۹، نبود حمایت دولتی و کاهش شدید ورودی گردشگر خارجی در کنار بالا رفتن هزینههای این صنعت و کم رونق شدن گردشگری داخلی، سبب تغییر شغل و بروز چالشهایی برای راهنمایان گردشگری و ایرانگردی شده است.
بر اساس دادههای سازمان جهانی گردشگری، مجموع گردشگران ورودی به ایران در سال ۲۰۲۳، با «کاهش ۳۷ درصدی» نسبت به سال ۲۰۱۹، به رقمی کمتر از پیش از همهگیری کرونا رسیده است.