لینکهای قابل دسترسی

یکشنبه ۴ مرداد ۱۴۰۵ ایران ۰۱:۵۹

چاک راسل کارگردان فیلم‌ «ماسک» در ۷۴ سالگی درگذشت

چاک راسل (آرشیو)
چاک راسل (آرشیو)

چاک راسل، کارگردان آمریکایی فیلم‌های اکشن محبوبی مثل «ماسک» با بازی جیم کری، «پاک‌کن» با بازی آرنولد شوارتزنگر، و «عقرب‌شاه» با بازی دوین جانسون، در سن ۷۴ سالگی درگذشت.

او پس از فارغ‌التحصیلی از دانشگاه ایلینوی فعالیت حرفه‌ای خود را با کارگردانی و نویسندگی فیلم ترسناک «کابوس در الم استریت ۳: جنگجویان رؤیایی» در سال ۱۹۸۷ آغاز کرد. او یک سال بعد فیلم «بلاب» را کارگردانی کرد.

راسل شهرت جهانی خود را با فیلم کمدی «ماسک» در سال ۱۹۹۴ به دست آورد. این فیلم با بازی جیم کری و کامرون دیاز ساخته شد و نقش مهمی در آغاز شهرت سینمایی کامرون دیاز ایفا کرد.

او در سال ۱۹۹۶ فیلم اکشن «پاک‌کن» را با بازی آرنولد شوارتزنگر و ونسا ویلیامز ساخت؛ و سپس در سال ۲۰۰۲ فیلم «عقرب‌شاه» را با بازی دوین جانسون کارگردانی کرد؛ فیلمی که نخستین نقش اصلی سینمایی این کشتی‌کج‌کار به عنوان بازیگر به شمار می‌رفت.

راسل پس از وقفه‌ای ۱۴ ساله، در سال ۲۰۱۶ با فیلم اکشن «من خشم هستم» با بازی جان تراولتا به سینما بازگشت. راسل و تراولتا بار دیگر در فیلم «شهر بهشت» در سال ۲۰۲۲ با یکدیگر همکاری کردند. این فیلم شاهد یکی از آخرین نقش‌آفرینی‌های بروس ویلیس نیز بود. آخرین پروژه سینمایی راسل فیلم ترسناک «ویچ‌بورد» محصول سال ۲۰۲۴ بود.

او حدود یک ماه پیش، همزمان با سی‌امین سالگرد اکران فیلم «پاک‌کن»، از استقبال نسل‌های جدید از آثارش ابراز خرسندی کرده بود. راسل گفته بود از اینکه مخاطبان تازه‌ فیلم‌هایی مانند «پاک‌کن»، «ماسک»، و حتی نخستین اثرش را کشف می‌کنند، احساس افتخار می‌کند و این استقبال برای او بسیار ارزشمند است.

او همچنین گفته بود که بزرگ‌ترین لذت فیلم‌سازی، دیدن واکنش مخاطبان به فیلم‌هایی است که سازندگان با تمام وجودشان برای ساختن آنها تلاش کرده‌اند.

همچنبن ببینید:
XS
SM
MD
LG