لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۱۱

هشدار به حدود ۳۵۰ میلیون انسان مبتلا به دیابت در سراسر جهان


هشدار به حدود ۳۵۰ میلیون انسان مبتلا به دیابت در سراسر جهان
هشدار به حدود ۳۵۰ میلیون انسان مبتلا به دیابت در سراسر جهان

نتایج یک تحقیق جدید حاکی از آن است که تعداد افراد بزرگسال مبتلا به دیابت در سراسر جهان طی سه دهه گذشته به بیش از سه برابر افزایش یافته و به حدود ۳۴۷ میلیون نفر رسیده است.

در این تحقیق نتیجه گیری شده است که عواملی همچون رشد جمعیت، نرخ فزاینده چاقی مفرط و جمعیت سالخورده از جمله عوامل مهم ابتلای افراد به دیابت و به ویژه در میانسالی است.

کارشناسان براین باورند که با رشد روزافزون بیماری دیابت در سراسر جهان، این بیماری دیگر به ملت های کشورهای ثروتمند محدود نمی شود و هم اکنون به یک معضل جهانی بدل شده است.

در این گزارش آمده است آمار ابتلای افراد به دیابت در کشورهایی همچون عربستان سعودی، کیپ ورده، عربستان سعودی، ایالات متحده و گینه نو با سرعت بی سابقه ای افزایش یافته است.

مجید عزتی، رییس دپارتمان بهداشت زیست محیطی جهانی در کالح سلطنتی لندن و یکی از نوبسندگان این پژوهش گفته است «احتمال دارد دیابت طی دهه آینده به یک مسئله تعیین کننده برای بهداشت جهانی بدل شود». وی خاطرنشان کرده است که ارقام منتشر شده انعکاس دهنده نسل کودکان و افراد بزرگسالی نیست که به چاقی مفرط مبتلا هستند و همین امر می توند فشار عظیمی بر نظام های بهداشتی و درمانی کشورهای جهان تحمیل کند. او گفته است ما هنوز شاهد نقطه اوج این موج نبوده ایم و برخلاف نارسایی های فشار خون و کلسترول، هنوز درمان های جدی و موثری برای آن کشف نشده اند.

در بخشی از این گزارش خاطرنشان شده است که با وجودی که علائمی از چاقی در بریتانیا و اروپای غربی مشاهده می شود، اما نرخ دیابت در این کشورها رشد اندکی داشته است.

گرچه کارشناسان از علت این تفاوت نرخ ابتلای مردم این کشورها به این بیماری اطلاعات چندانی ندارند، اما گمان می کنند که اختلافات ژنتیکی، بیماری و شاید موفقیت مردم اروپا برای پیشگیری از جمله عوامل موثر در این امر باشند.

زنان کشورهای سنگاپور، فرانسه، ایتالیا و سوییس به نسبت لاغر هستند و نرخ دیابت در این کشورها تغییر چشمگیری نداشته است. تعداد افراد مبتلا به دیابت در کشورهای آمریکای لاتین، کشورهای ثروتمند آسیا و کشورهای جنوب صحرای آفریقا ثابت مانده است.

پزشکان هشدار داده اند که گروه های خاصی همچون ملت های آسیایی، سیاهپوستان و اسپانیایی ها بیش از مردم سایر کشورهای جهان در معرض خطر ابتلای به دیابت قرار دارند و نرخ فزاینده آن بین این گروه ها می تواند نرخ این بیماری را به طور چشمگیری افزایش دهد.

پژوهشگران این تحقیق تاکید کرده اند که دیابت نوع ۲ هنوز شایع ترین نوع این بیماری است و اغلب با چاقی مفرط ارتباط دارد.

محققان خاطرنشان کرده اند که این بیماری را می توان با ورزش، رژیم غدایی و دارو کنترل کرد، اما سطوح بالای قند خون می تواند به تخریب اعصاب بدن منتهی شود که در نهایت عامل بیماری کلیه، کوری و قطع اعضا خواهد بود.

آقای عزتی و همکاران او گزارش بیش از ۱۵۰ پژوهش بهداشتی و سلامتی ملی کشورها را مورد آزمایش قرار دادند و در مورد ابتلای به بیماری دیابت نوع ۲ بین افراد بزرگسال بالای ۲۵ سال در ۱۹۹ کشور و قلمرو تحقیق کردند.

هزینه این تحقیق با بودجه اهدایی «بنیاد بیل و ملیندا گیتز» و «سازمان بهداشت جهانی» فراهم شد.
نتایج این تحقیق در شماره اخیر نشریه Lancet منتشر شده است.

XS
SM
MD
LG