لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۲۵

بازرس شکنجه خواستارميثاقی بين المللی در مورد حقوق زندانيان شد


بسياری از دولت ها به تعهدات خود در مورد زندانيان عمل نميکنند

مانفرد نواک بازرس مخصوص سازمان ملل متحد در مورد شکنجه و ديگررفتارهای ظالمانه و غير انسانی ميگويد زمان آن فرارسيده است که ميثاقی بين المللی در باره حقوق بازداشت شدگان به تصويب برسد. وی روز سه شنبه در مقر سازمان ملل متحد به خبرنگاران گفت دربسياری از کشورها دولت ها به تعهدات خود در مورد احترام به شئون اوليه انسانی بازداشت شدگان عمل نميکنند.

آقای نواک پس از ارائه پنجمين گزارش سالانه اش به يک کميته حقوق بشری مجمع عمومی سازمان ملل متحد، در يک کنفرانس خبری صحبت ميکرد. وی در تک تک آن گزارشها گفته است که شکنجه را از جنبه های مختلف بررسی کرده است. اما وی اين بار شرايط آزاردهنده زندان در مورد زندانيان به توصيف او "فراموش شده ای" را زير ذره بين گذاشته است، که می توانند متهمين در انتظار محاکمه، محکومين به ارتکاب جرم، مهاجران خارجی منتظر اخراج، و يا خردسالانی باشند که به دلائلی مختلف زندانی شده اند.

شرايط غيرقابل قبول در زندان ها تنها مربوط به کشورهای در حال رشد نيست، بلکه درکشورهای صنعتی نيز ديده ميشود، که به عنوان نمونه می توان به مهاجران غير قانونی منتظر رسيدگی های حقوق و قضائی اشاره کرد. آقای نواک ميگويد همان ديوارهائی که زندانيان را محصور نگاه ميدارد می تواند مانع آگاهی جامعه از وضعيت آنان نيز بشود.


در حقيقت به باور آقای نواک اکثريتی از ده ميليون نفر افراد زندانی در جهان، در شرايطی غير قابل قبول زندگی ميکنند. در بسياری از کشورها مقامات حتی احساس نمی کنند مسئوليت تامين غذای زندانيان بعهده آنان است، و اين مسئوليت را به خانواده ها منتقل کرده اند.

آقای نواک ميگويد در چنين شرايطی، فقير ترين ها، و بی فاميل ها ، در ازای عرضه خدمات به زندانيان ديگر موفق به تهيه غذا ميشوند. به گفته وی اغلب از بهداشت و بهداری خبری نيست. در بسياری از موارد زخم ها معالجه نميشود، و فضولات انسانی در محل باقی ميماند،و يا در کيسه های پلاستيکی جمع آوری ميشود.

آقای نواک ميگويد خردسالان منتظر محاکمه، جزو آسيب پذيرترين زندانيانی هستند که با خشونت های درون زندان و آزارهای جنسی مواجه اند. به اعتقاد وی حبس کردن اطفال بايد به عنوان آخرين چاره، و آنهم برای کوتاه ترين دوره ممکن انجام گيرد.

آقای نواک در پاسخ به سئوالی راجع به بازداشتگاه آمريکا در خليج گوانتانامو گفت وی کماکان دلگرم از دستوراتی اجرائی است که پرزيدنت اوباما در نخستين روزهای دوران رياست جمهوری اش برای بستن اين بازداشتگاه صادر کرد، و افزود با توجه به وجود مشکلاتی جدی در مورد پيدا کردن کشورهائی که اين زندانيان را بپذيرند بعيد ميداند ضرب الاجل بستن بازداشتگاه تا ژانويه عملی باشد. بهمين جهت وی از کشورهای ديگر خواستار قبول بازداشت شدگانی شد که نبايد آنان را از بيم مواجه شدن با بدرفتاری به کشورهای زادگاهشان فرستاد.

آقای نواک گفت برغم درخواست های مکرر به ايران دعوت نشده است و گرچه دولت را از رسيدن شمار قابل توجهی گزارش های مرتبط با اتهامات شکنجه در روزهای پس از انتخابات با خبرکرده است، هنوزپاسخی دريافت نکرده است.




XS
SM
MD
LG