لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۴ فروردین ۱۴۰۴ ایران ۱۷:۳۹

دانمارک از طرح بریتانیا برای حفاظت دریایی در تنگه هرمز استقبال کرد


دولت دانمارک اعلام کرد که از طرح بریتانیا تشکیل یک نیروی حفاظت از امنیت کشتیرانی در خلیج فارس و تنگه هرمز، استقبال می‌کند.

به گزارش رویترز، وزارت خارجه دانمارک در بیانیه‌ای، ضمن اعلام استقبال از این طرح، اعلام کرده است که احتمال دارد در این طرح مشارکت کند.

وزیر خارجه دانمارک گفته است که تضمین آزادی کشتی‌رانی برای دانمارک اهمیت دارد. او گفته است که تصمیم‌گیری نهایی برای حضور دانمارک در چنین طرحی، نیاز به تصویب پارلمان این کشور دارد.

بریتانیا پیشتر و به دنبال توقیف یک نفتکش این کشور از سوی سپاه پاسداران، اعلام کرده بود طرحی را برای تشکیل یک نیروی حفاظت از امنیت کشتیرانی در خلیج فارس و تنگه هرمز ارائه کرده است.

این طرح با استقبال کشورهایی چون فرانسه، ایتالیا و دانمارک مواجه شده بود.

همان زمان وزیر خارجه فرانسه هم گفته بود که کشورش با بریتانیا و آلمان برای نظارت و رصد امنیت دریایی در منطقه خلیج فارس همکاری می‌کند.

بریتانیا همچنین هفته جاری اعلام کرده بود که نیروی دریایی این کشور ماموریت یافته است تا کشتی‌های دارای پرچم بریتانیا را در حین عبور از تنگه هرمز، اسکورت کند.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز جمعه ۲۸ تیر اعلام کرد که نفتکش بریتانیایی «استنا ایمپرو» را توقیف کرده است. این نفتکش از بندر فجیره امارات متحده عربی به مقصد الجبیل در عربستان سعودی در حرکت بود.

توقیف این نفتکش، به تلافی توقیف نفتکش ایرانی «گریس ۱» انجام شده بود که ماه گذشته و در حین انتقال ۲ میلیون بشکه نفت ایران به سوریه، از سوی نیروی دریایی بریتانیا و مقام‌های جبل‌الطارق توقیف شده بود.

جمهوری اسلامی همان زمان اعلام کرده بود که این کار را تلافی خواهد کرد.

سپاه پاسداران یک هفته پس از توقیف گریس ۱، تلاش کرده بود مسیر حرکت یک نفتکش بریتانیایی را مسدود کند، اما با دخالت ناو بریتانیایی مجبور به عقب‌نشینی شده بود.

جمهوری اسلامی در گذشته بارها تهدید کرده بود که چنانچه قادر به صدور نفت خود نباشد، تنگه هرمز را - جایی که یک پنجم نفت جهان از آن می‌گذرد - خواهد بست.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG