لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۴ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۵۲

آلزایمر، بزرگترین طاعون اجتماعی و بهداشتی جهان


آلزایمر، بزرگترین طاعون اجتماعی و بهداشتی جهان
آلزایمر، بزرگترین طاعون اجتماعی و بهداشتی جهان

همزمان با روز جهانی آلزایمر، پژوهشگران هزینه جهانی بیماری جنون در طی سال جاری را ٦٢٠ میلیارد دلار ارزیابی کرده اند. این رقم یک درصد کل اقتصاد جهان است.

براساس نتایج تحقیق جدید دانشمندان اروپایی، در حال حاضر حدود ٣٥ میلیون نفر در سراسر جهان به اختلال حواس مبتلا هستند و این رقم هر بیست سال، به دو برابر افزایش خواهد یافت. آن ها معتقدند تعداد مبتلایان به این بیماری تا سال ٢٠٣٠، به ٦٦ میلیون و تا سال ٢٠٥٠، به ١١٥ میلیون نفر خواهد رسید.

آلزایمر معمول ترین نوع بیماری جنون است و بر حافظه، تفکر، رفتار و توانایی انجام فعالیت های روزمره مبتلایان تاثیر می گذارد.

با وجودی که آلزایمر بخشی از مسیر طبیعی روند سالخوردگی نیست اما این بیماری به مرور زمان پیشرفت می کند و به تدریج به شدت مغز فرد مبتلا آسیب می رساند و در موارد حاد باعث مرگ افراد می شود.

محققان اروپایی در گزارش جدیدی که روز سه شنبه ( ٢١ سپتامبر) منتشر کرده اند شیوع جنون را یک اپیدمی نامیدند و ادعا کردند سرعت ابتلای جمعیت سالخورده به این بیماری در سراسر جهان افزایش یافته است.

دیزی آکوستا، رئیس انجمن بین المللی بیماری آلزایمر که روز سه شنبه «گزارش جهانی آلزایمر» را منتشر کرده است، می گوید بیماری آلزایمر و دیگر بیماری های اختلال حواس، جدی ترین و برجسته ترین بحران عمده اجتماعی و بهداشتی قرن بیست و یکم محسوب می شوند.

با وجودی که هنوزهیچ درمانی برای بیماری آلزایمر کشف نشده است اما بیماری های اختلال حواس و مشکلات شناختی این بیماری را می توان در مراحل اولیه آن درمان کرد.

در این گزارش خاطرنشان شده است که پس از ٦٥ سالگی، احتمال ابتلای به بیماری آلزایمر هر پنج سال، دو برابر می شود و در سن ٨٥ سالگی، احتمال ابتلای افراد به آلزایمر پنجاه درصد افزایش می یابد.

براساس نتایج این گزارش تحقیقی، با وجودی که در گذشته الگوی روند رشد ابتلای بیماری آلزایمر در کشورهای کشورهای ثروتمند و توسعه یافته سریع تر از کشورهای فقیر و در حال توسعه بود، اما در حال حاضر این روند معکوس شده و تعداد مبتلایان به این بیماری در کشورهای فقیر به چندین برابر افزایش یافته است.

این گزارش تحقیقی براساس اطلاعات گردآوری شده از همه کشورهای جهان، از جمله کشورهای در حال توسعه در آفریقا، آسیا و آمریکای لاتین تهیه شده است.

مارتین پرینس، یکی از نویسندگان این گزارش و استاد روانپزشکی کالج کینگ در لندن مصرانه از دولت ها خواسته است تا راهبردها و برنامه های درمانی بهتری ارائه کنند. وی معتقد است مراقبت و درمان افراد مبتلا به جنون، یک معضل صرفاً بهداشتی و روانی نیست و در واقع یک بحران اجتماعی فوق العاده عظیم است.

کارشناسان معتقدند سرمایه بیشتری باید به تحقیق پیرامون تاثیر اختلال حواس و پیامدهای آن بر جمعیت جهان اختصاص داده شود.

XS
SM
MD
LG