در اولین سری از مناظره نامزدهای حزب دموکرات و در پاسخ به این پرسش که کدام یک حاضر به بازگشت به توافق اتمی با ایران نیست، فقط سناتور «کوری بوکر» از نیوجرسی دستش را بلند کرد. ۹ نامزد دیگر همه گفتند برای پایین آوردن تنشها، به توافق اتمی بازمیگردند.
سناتور بوکر در توضیح تصمیم خود گفت: ما نیاز به یک توافق داریم ولی من برنامه ندارم که بگویم به توافق قبلی برمیگردیم. اگر در مقام ریاست جمهوری قرار بگیرم، هرکاری از دستم برمیآید میکنم تا امنیت کشور و منطقه فراهم شود. اگر هم فرصت رسیدن به توافقی بیشتر حاصل شد، به دنبال آن خواهم رفت.
تالسی گابارد در مورد توافق اتمی ایران گفت: ما باید به توافق بازگشته و مذاکره کنیم که چطور میتوان آن را بهتر کرد.
ایمی کلوباشار در این مورد افزود: توافق کاملی نبود ولی در زمان خود، توافق خوبی بود. من اگر بودم بخش غروب توافق را طولانیتر میکردم و این چیزی است که میتوان مذاکره کرد که به توافق قبلی اضافه کنیم.
از میان ۲۳ نامزد دموکرات، ۲۰ تن توانستهاند شرایط حضور در مناظره تلویزیونی دور اول را کسب کنند. شامگاه چهارشنبه پنجم تیرماه دور اول آن با حضور ۱۰ نامزد در میامی در فلوریدا برگزار شد. دور دوم با حضور ۱۰ نامزد دیگر از جمله جو بایدن معاون رئیس جمهوری قبلی ایالات متحده، سناتور برنی سندرز و سناتور کامالا هریس شامگاه پنجشنبه ششم تیرماه برگزار میشود.
بیشتر حجم گفتوگوها در جریان اولین مناظره، به دیدگاههای نامزدها در مورد اقتصاد، بیمه درمانی، قوانین حمل اسلحه و مالیات اختصاص یافت. بتو اوروک، بیل د بلازیو شهردار نیویورک، الیزابت وارن سناتور ایالت ماساچوست، تولسی گابارد عضو مجلس نمایندگان و سناتور ایمی کلوباشار در میان نامزدهای دور اول مناظره تلویزیونی دموکراتها بودند.
پرزیدنت ترامپ در جریان این مناظره دو بار در توئیتر به آن واکنش نشان داد. یک بار آن را «حوصله سربر» خواند و بار دوم به اشکال فنی که در میکروفونها پیش آمد، انتقاد کرد.
سناتور کوری بوکر، بتو اوروک و خولیان کاسترو سه کاندیدایی بودند که در بخشهایی از این مناظره به زبان اسپانیایی سخن گفتند.
این مناظره از شبکه تلویزیونی «انبیسی» و همچنین «تله موندو» که اسپانیایی زبان است، پخش میشد.