لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۵۵

محمد عبدل ديم جايزه محمد داوری را به نمايندگی از او دريافت کرد


محمد عبدل ديم جايزه محمد داوری را به نمايندگی از او دريافت کرد
محمد عبدل ديم جايزه محمد داوری را به نمايندگی از او دريافت کرد

جايزه جهانی آزادی مطبوعات به روزنامه نگارانی از ايران، اتيوپی، روسيه و ونزوئلا اختصاص يافت. اما محمد داوری، خبرنگار ايرانی، که اين جايزه به او تعلق گرفته درزندان است و قادربه حضور درمراسم و دريافت جايزه خود نبود.

کميته محافظت از روزنامه نگاران، ۲۵ روزنامه نگاررا از سراسر جهان برگزيده است که تنها به خاطر کار خود، کشته شده اند. تعداد بسياری از آنها نيز کارشان را درشرايط خطرناک و عليرغم آزار و حبس و تهديد، ادامه می دهند و جان خود را به خاطر کارشان به خطر می اندازند. هرسال کميته محافظت از حقوق روزنامه نگاران که مقر آن درآمريکاست به شماری از اين عده جايزه ميدهد. امسال از چهار روزنامه نگاری که توانسته اند اين جايزه را دريافت کنند سه تن از آنها به واشنگتن آمدند اما محمد داوری، روزنامه نگار ايرانی برنده اين جايزه که درايران محبوس است، نتواتنست در مراسم حاضر شود.

محمد عبِدل ديِم، مسئول برنامه خاورميانه و شمال آفريقای کميته محافظت از روزنامه نگاران، جايزه آقای داوری را از سوی او دريافت کرد. وی می گويد زندانی شدن محمد داوری توهين دو سويه ای به مردی است که هميشه به کشورش خدمت کرده است؛ چه به عنوان داوطلب در ارتش و چه سردبير ارشد يک نهاد خبری مستقل. سپس او را با اتهاماتی از قبيل خيانت به کشور و خيانت به مردم زندانی می کنند.

آقای «دييم» گزارش های محمد داوری در مورد بازداشتگاه کهريزک را بسيار با اهميت ارزيابی کرده و می گويد در يک سال اخير اين يکی از معدود دفعاتی بود که دولت ايران به نقض قانون اعتراف کرده و وادار شد بازداشتگاه کهريزک را ببندد. اين نشان می دهد فعاليت خبری محمد داوری تا چه حد موثر بوده است. اين رويداد نادری محسوب می شود.

مسؤل برنامه خاورميانه و شمال آفريقای کميته محافظت از روزنامه نگاران همچنين ارائه اين جايزه به يک خبرنگار ايران را اقدامی اجتناب ناپذير توصيف می کند. وی می گويد به اعتقاد من رويدادهای سياسی يک سال و نيم گذشته در ايران و واکنش بسيار خشن و تند دولت به تمام خبرنگارانی که از سياستهای دولت حمايت کامل و واضح نمی کنند، انتخاب يک خبرنگار ايرانی را برای دريافت جايزه اجتناب ناپذير کرد.

لورانو مارکز، يکی ديگر از چهار برنده اين جايزه، نيز می گويد: «ما صدای آنها هستيم که نمی توانند سخن بگويند. کار من همواره طنز بوده و طنز همواره صدای اجتماع است.» دولت ونزوئلا خواهان محاکمه لورانو مارکز است و خود وی باوردارد که اوضاع آزادی بيان درکشورش رو به وخامت گذارده است.

نديرا ايزايوا، از روسيه، نيز درشرايط مشابهی قراردارد. وی سردبير هفته نامه ای درداغستان است وپيرامون شيوه برخورد نيروهای امنيتی روس با شبه نظاميان مسلمان حقايقی نوشته و با رهبر سابق يک گروه مسلح شورشی گفتگو کرده است. او که از دريافت جايزه آزادی مطبوعات انگيزه بيشتری برای کار يافته با احتمال هشت سال حبس مواجه است و ميگويد به سبب سوء تفاهمی که درمورد کارش وجود دارد می گريد.

«جول سايمن،» از کميته محافظت از روزنامه نگاران، پيرامون وضعيت و شرايط محمد داوری نيز تاکيد کرد که «داوری بهايی وحشتناک را بابت انجام کار خودکه نشان دادن ارتشا و سوءاستفاده است، می پردازد .»

XS
SM
MD
LG