لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۴۱

سریال قهوه تلخ و کاهش بینندگان تلویزیون دولتی


Reporter Steve Herman keeps his camera close while catching a ride.
Reporter Steve Herman keeps his camera close while catching a ride.

داستان ها و اخبار مربوط به سریال «قهوه تلخ» خود به یک سریال خبری تبدیل شده است. از یک طرف مردم بشدت از این سریال استقبال کرده و با خرید مجموعه های منتشر شده از قهوه تلخ و تماشای پیاپی آن، بازار تماشای تلویزیون دولتی را کساد کرده اند.

کسادی بازار تلویزیون دولتی و کاهش شدید بینندگان، باعث افت آگهی های تلویزیونی شده که نگرانی شدید مدیران تلویزیون را در پی داشته است. از این روست که روزنامه های دولتی حامی تلویزیون از جمله روزنامه جوان از انتشارات سپاه پاسداران با حمله به سریال قهوه تلخ و مهران مدیری تلاش کرده با این محبوبیت عامه مقابله کند.

روزنامه سپاه پاسداران برای بی رنگ کردن این محبوبیت حتا متوسل به ابزاری شده که کمتر آن را مورد استفاده قرار می دهد: استفاده از بدنامی احمدی نژاد و حلقه یارانش در میان مردم.

روزنامه جوان وابسته به سپاه پاسداران در این باره نوشته است: « نکته ای که در مورد این سریال طنز حائز اهمیت است ، وجود حواشی امن نظارتی و ممیزی بر ساخت و پخش این سریال می باشد. حواشی امنی که شایعات در مورد در پشت صحنه بودن مشاور جنجال افرین احمدی نزاد در پشت این سریال را تایید می کند.»

روزنامه جوان سپس افزوده است: «این حاشیه امن تا انجا پیش رفته است که این سریال طنز در شب شهادت امام جواد (ع) در مراکز پخش آن توزیع می شود و هیچگونه اعتراض و تظارت و توبیخی برای دست اندرکاران پخش آن به وجود نمی آید.»

اما شایعه پردازی و درج آن در روزنامه به منظور منفور شدن این سریال نزد مردم، تنها بخشی از مبارزه دولتیان علیه این سریال است. تکثیر و توزیع غیرمجاز؛ اما علنی، این سریال و روانه کردن نسخه های تقلبی و کپی شده به بهایی فوق العاده ارزان به منظور ضربه زدن به مهران مدیری که نقش تهیه کننده اصلی سریال را برعهده دارد، از دیگر شیوه های مقابله با این سریال است.

خبرگزاریها گزارش کرده اند: «در روزهای اخیر نسخه‌های تقلبی از مجموعه‌ هفتم سریال «قهوه تلخ» ساخته مهران مدیری در مراکز خرید از جمله سوپرمارکت‌ها و برخی فروشگاه‌ها به فروش ‌می‌رسد.»

نکته جالب این است که تکثیر فوق العاده تخصصی و با حساب کتاب این سریال نشانگر وجود نیرویی مجهز به تجهیزات پیشرفته تکثیر لوح فشرده است.

یکی از خبرگزاریها با اشاره به تفاوت ماهوی این نسخه تکثیری از قهوه تلخ با نمونه های تکثیرهای دستفروشان نوشته است: «در این نسخه‌های تقلبی، روی هلوگرام چسبانده‌شده نام شرکت پخش‌کننده دیده نمی‌شود و بر روی کارت ویژه‌ قرعه‌کشی آن نیز پس از پاک کردن پوشش روی شماره‌ سری که به سختی هم انجام می‌شود، هیچ شماره‌ای دیده نمی‌شود. این در حالی است که پیش از این نیز قسمت‌های مختلف سریال «قهوه تلخ» به صورت غیرمجاز توسط دست‌فروشان تکثیر شده است، با این تفاوت که ماهیت نسخه‌های غیرمجاز برای خریداران در زمان خرید قابل تشخیص بود.»

به گفته یکی از فروشندگان خرده فروش این نسخه تقلبی، به آنان اطمینان داده شده از هرگونه پیگرد و دستگیری و مجازات مصون خواهند بود.

دامنه مصون بودن و آزادی خرده فروشان این نوبت از نسخه های غیرمجاز قهوه تلخ چنان است که آنان اجازه یافته اند بدون هیچ واهمه ای حتا در مترو اقدام به فروش این نسخه های کپی شده بکنند.

محمدرضا عباسیان، مدیرعامل موسسه‌ رسانه‌های تصویری و رئیس ستاد مبارزه با محصولات سمعی و بصری غیرمجاز اعلام آمادگی کرد فیلم‌هایی که کنار خیابان عرضه می‌شوند جمع و با آن‌ها مبارزه کنند. اما برای این کار نیاز به حمایت‌های شهرداری داریم و شهرداری هم تاکنون اقدامی در این زمینه صورت نداده است.»

گفتنی ست پیش از این قرار بود مهران مدیری در مجموعه تلویزیونی «قهوه تلخ» به کارگردانی خودش نقش گیو، پسر پادشاه داستان را بازی کند، اما بازی این چهره محبوب تلویزیونی در نقش پادشاه آینده می توانست واهمه ای سیاسی تلقی شده و مردم دست به همذات پنداری با شخصیت های واقعی سیاسی امروز ایران بزنند از این رو مهران مدیر ناچار شخصیت یک کلاهبردار یونانی به نام بلوتوس کبیر را بازی کرد با ادعای عشق به دختر پادشاه از دربار جهانگیرشاه کلاهبرداری می کند. بلوتوس کبیر در قهوه تلخ شخصیتی ست که دوست دارد خود را شوالیه معرفی کند. اما در اصل یک شارلاتان است که به خاطر دست‌یابی به ثروت و قدرت شاه خود را عاشق لعبت‌الملوک نشان می‌دهد.

از این روست که حالا روزنامه های دولتی شخصیت افسانه ای بلوتوس کبیر که شارلاتان و کلاهبردار است به خود مهران مدیری بسته و او را کلاهبردار و شالارتان نامیده اند.

تا اینجا که همه این شایعات و اتهامات تاثیری در توجه مردم به این سریال شبکه خانگی نداشته و مردم همچنان شبکه خانگی پخش فیلم و سریال را بعنوان اولین شبکه خصوصی تلویزیونی ایران می شناسند که بی واهمه از قانون در برابر انحصار تلویزیون دولتی ایستاده است.

XS
SM
MD
LG