اگر سیگاری نباشید و از شهری نه چندان شلوغ به نیویورک سفر کنید، شاید اولین موردی که توجه شما را هنگام پیاده روی در خیابان ها جلب کند و احتمالا باعث آزارتان شود، دود سیگار است!
در منطقه توریستی و شلوغ منهتن بعید است که در یک پیاده روی ساده در خیابان های اصلی دود سیگار وارد حلق شما نشود و هرچه این پیاده روی طولانی تر باشد بیشتر در معرض این دود آزار دهنده خواهید بود.
روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی نوشته بود که طبق آمار سال ۲۰۱۴ اندکی بیش از ۱۶ درصد جمعیت مردم نیویورک سیگار می کشند در حالی که در سال ۲۰۱۰ این رقم ۱۴ درصد بود.
آمار نیویورکی هایی که سیگار کشیده اند در سال ۲۰۰۲ نزدیک به ۲۲ درصد جمعیت بود.
اما مقامات شهری و کارکنان بخش سلامت عمومی کاهش مستمر بودجه برنامه های مبارزه با مصرف تنباکو را عامل افزایش دوباره سیگاری ها از سال ۲۰۱۰ می دانند.
در منهتن افراد سیگاری بسیاری می بینید زن و مرد، پیر و جوان. با این حال در نیویورک طبق آمار رسمی جمعیت سفیدپوست بیشتر از دیگران سیگار می کشد و آمار مردان سیگاری نیز کمتر از دوبرابر زنان سیگاری است. تقریبا ۲۰ درصد مردان و ۱۲.۵ درصد زنان شهر سیگاری هستند.
"مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری" آمریکا می گوید استفاده از تنباکو بزرگترین عامل قابل پیشگیری از مرگ و میر افراد در ایالات متحده آمریکا است که سالانه حدود ۳۲۶ میلیارد دلار خسارت (۱۷۰ میلیارد به خاطر هزینه های درمانی و ۱۵۶ میلیارد دلار به خاطر عدم بهره وری) به اقتصاد آمریکا تحمیل می کند.
طبق آماری که این مرکز در سایت خود قرار داده است مصرف سیگار هر سال جان بیش از ۴۸۰ هزار آمریکایی را می گیرد که بیش از ۴۱ هزار نفرشان به خاطر آنکه در معرض دود سیگار افراد سیگاری هستند، می میرند.
مصرف سیگار بزرگترین عامل بروز سرطان ریه در جهان است. سرطان ریه یکی از بیماری هایی است که به رغم تلاش چند ده سال اخیر، پژوهشگران هنوز نتوانسته اند به نحو چشمگیری طول عمر این بیماران را افزایش دهند، آن طور که بیماران مبتلا به ایدز و یا سرطان پستان شاهد پیشرفت های چشمگیر در سال های اخیر بوده اند.
طبق آمار بسیاری از افرادی که به سرطان ریه مبتلا می شوند، بسته به نوع سرطان، در بهترین حالت ممکن است نزدیک به پنج سال عمر کنند که با نفس تنگی و سختی های دیگر همراه است.
پس اگر سیگاری نیستید و در خیابان های شهری شلوغ پیاده می روید و در معرض دود سیگار قرار می گیرد حق دارید که نگران وضعیت سلامتی خود باشید.
مقامات شهری در سال های اخیر تلاش های متعددی کرده اند تا مصرف سیگار در مکان های عمومی نظیر رستوران ها و کافه ها را محدود کنند، حال باید دید که آیا در آینده مصرف دخانیات در خیابان ها نیز محدود خواهد شد یا خیر.