لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۴ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۰۰

وقايع روز: اختلاف محمود احمدی نژاد و مجلس در مورد لايحه هدفمند کردن يارانه ها


وقايع روز: اختلاف محمود احمدی نژاد و مجلس در مورد لايحه هدفمند کردن يارانه ها
وقايع روز: اختلاف محمود احمدی نژاد و مجلس در مورد لايحه هدفمند کردن يارانه ها

**اظهارات عباس جعفری دولت آبادی در مورد بازداشت های ١٣ آبان و محاکمات هفته آينده**طرح واگذاری شرکت هواپيمايی ايران به بخش خصوصی**اظهارات يک نماينده مجلس شورای اسلامی در مورد بيکاری**

اختلاف محمود احمدی نژاد و مجلس شورای اسلامی در مورد لايحه هدفمند کردن يارانه ها

دفتر رييس جمهوری اسلامی با صدور اطلاعيه ای حضور هفته گذشته محمود احمدی نژاد در مجلس شورای اسلامی را نه شتاب زده و نه سر زده، بلکه ناشی از اراده وی برای اجرای طرح هدفمند کردن يارانه ها توصيف کرده است. اين اطلاعيه در عين حال تاکيد کرده که عليرغم مذاکرات فشرده هنوز توافقی ميان دولت و مجلس در مورد نحوه مديريت منابع مالی حاصل از آزاد سازی قيمت کالاهای اساسی صورت نگرفته است. دولت و مجلس شورای اسلامی هنگام تصويب ماده ١٣ که به نحوه مديريت درآمد ها اشاره می کند، اختلاف نظر پيدا کرده اند. محمود احمدی نژاد با حضور در مجلس تهديد کرد چنانچه خواسته وی تحقق نيابد لايحه را پس ميگيرد. لايحه هدفمند کردن يارانه ها پس از اخبار پيامدهای سياسی انتخابات رياست جمهوری ايران به مهمترين خبر اقتصادی و حتی در مواردی سياسی تبديل شده است. براساس لايحه ای که دولت احمدی نژاد به مجلس شورای اسلامی فرستاده و کليات آن نيز به تصويب نمايندگان رسيده است، ظرف ٥ سال دولت بهای ٨ قلم از کالاهای اساسی از جمله آب، برق، نان و همه حاملان انرژی نظير بنزين را بدون سوبسيد محاسبه و عرضه خواهد کرد اما از محل درآمد ناشی از اين افزايش قيمت به اقشار کم درآمد يارانه نقدی می پردازد. اين لايحه که به گفته کارشناسان اقتصادی در صورت تصويب نهايی و اجرا می تواند مشکلاتی نظير افزايش تورم، رکود و کاهش توليد کالا در داخل و اتکاء بيشتر به واردات را در پی داشته باشد اکنون به محل نزاع نه در ميان دو جناح بلکه ميان جناح اصولگرا که کنترل دولت و مجلس را در اختيار دارند، منجر شده است. اختلاف زمانی آشکار شد که مجلس بر خلاف نظر و درخواست دولت تصويب کرد که درآمد حاصل از آزادسازی قيمت ها که در سال به ميليارد ها دلار بالغ می شود به حساب خزانه واريز و از آن محل به درخواست دولت هزينه شود. در حالی که محمود احمدی نژاد احتمالاً در آن لحظات مذاکرات مجلس را از راديو و تلويزيون دولتی دنبال می کرد سراسيمه به مجلس رفت و صريحاً به نمايندگان گفت که اين درآمد بايد در اختيار دولت باشد تا هر زمان و به هر نحوی که خواست آن را هزينه کند. در غيراينصورت او لايحه را پس خواهد گرفت. نکته ای که اکنون در اطلاعيه دفتر رييس جمهوری نيز به آن اشاره شده است. به نظر می رسد که مجلس شورای اسلامی قصد دارد تا با اِعمال نظارت بيشتر از تبعات اين لايحه بکاهد و در صورت لزوم از فشار افکار عمومی بر نمايندگان نيز کم کند. هرچند هنوز اين لايحه در مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است. در همين حال طرح هدفمند کردن يارانه ها در مورد آموزش و پرورش به قدر کافی تصريح نکرده و اين نگرانی وجود دارد که در اثر اجرای اين طرح و عوارض اقتصادی آن نسل جوان تحصيل را رها کرده و برای امرار معاش ناگزير در جستجوی کار باشند. علی عباسپور رييس کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شورای اسلامی در تشريح اين نظر خود می افزايد وقتی که بهای آب و برق مدارس افزايش يابد، بی ترديد بر روی بودجه مدارس تأثير منفی خواهد گذاشت بويژه در مورد مدارس غير دولتی شديدتر خواهد بود زيرا دولت اعتباری برای اين بخش منظور نکرده است. از زمان بررسی لايحه هدفمند کردن يارانه ها در مجلس شورای اسلامی اين صريح ترين اظهارنظر يک نماينده در مورد آثار منفی اين طرح بر آينده آموزش و پرورش کشور است.

وقايع روز: اختلاف محمود احمدی نژاد و مجلس در مورد لايحه هدفمند کردن يارانه ها
وقايع روز: اختلاف محمود احمدی نژاد و مجلس در مورد لايحه هدفمند کردن يارانه ها

اظهارات عباس جعفری دولت آبادی در مورد بازداشت های ١٣ آبان و محاکمات هفته آينده

روزنامه واشنگتن پست خبر داد که در جريان تظاهرات ١٣ آبان در تهران يک روزنامه نگار ژاپنی و دو روزنامه نگار کانادايی دستگير شده اند. اين گزارش نام اين روزنامه نگاران را ذکر نکرده اما نوشته است که بايد به اين ليست نام يک دانشجوی دانمارکی و فرهاد پولادی، خبرنگار خبرگزاری فرانسه را نيز اضافه کرد. اين در حاليست که عباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران می گويد در ١٣ آبان ٣ تبعه خارجی بازداشت شده اند که دو نفر از آنان، آلمانی و يک تن تبعه کاناداست. دادستان تهران دستگيری يک تبعه دانمارکی را هم تأييد کرده و افزوده است که دادستانی از مراجع ذيصلاح در حال استعلامِ دليل حضور وی در ايران است. وی همچنين از آزادی جمعی از بازداشت شدگان ١٣ آبان که اغلب آنها از بانوان بوده اند، خبر داده است. دادستان عمومی و انقلاب تهران می گويد تعداد بازداشت شدگانِ روز ١٣ آبان هنوز مشخص نيست. عباس جعفری دولت آبادی اضافه کرد تعدادی از بازداشت شدگان يک روز پس از دستگيری، آزاد شدند و پرونده بقيه آنها بزودی تعيين تکليف خواهد شد. دادستان تهران از ادامه محاکمه فعالان سياسی در هفته پيش رو خبر داده و مشخصاً گفته است که جلسه دادگاه علی تاجرنيا، سعيد شريفی، ابراهيم امينی، احمد زيد آبادی و بهزاد نبوی به طور جداگانه در روزهای اين هفته برگزار می شود. از جمله افرادی که در وقايع اخير بازداشت شده اند و قرار است دادگاهِ آنها برگزار شود محسن ميردامادی و مصطفی تاجزاده دو تن از چهره های سرشناس حزب مشارکت هستند. در همين حال روزنامه اعتماد به نقل از «حسن بيادی» ،دبيرکل آبادگران جوان نوشته است: زمانی همگی می گفتيم حتماً در مراسم ١٣ آبان، شرکت کنيم اما الان بايد بترسيم برخی جوانان مان کتک نخورند. با اين وضعيت که نمی شود پيش رفت. ما اين همه شهيد داديم و بايد اين مسائل را جمع کنيم و در اين راستا آنهايی که فکر می کنند، قدرتمند هستند بايد يک ذره پايين بيايند. مردمِ ما رأی دادند که آزاد باشند و به هر کسی علاقه دارند رأی بدهند نه اينکه اگر به فرد خاصی رأی دادند برايشان پرونده درست کنند. در خبری ديگر روزنامه گاردين چاپ لندن با اشاره به انتقاد يک دانشجوی ايرانی از آيت الله خامنه ای می نويسد: شايد محمود وحيدنيا شجاع ترين دانشجوی امروز ايران باشد چرا که شکننده ی تابوی حريم رهبری ايران بوده است. براساس قانون مجازاتهای مدنی جمهوری اسلامی ايران انتقاد از رهبری جرم محسوب می شود.

وقايع روز: اختلاف محمود احمدی نژاد و مجلس در مورد لايحه هدفمند کردن يارانه ها
وقايع روز: اختلاف محمود احمدی نژاد و مجلس در مورد لايحه هدفمند کردن يارانه ها

طرح واگذاری شرکت هواپيمايی ايران به بخش خصوصی

مدير عامل شرکت هواپيمايی ايران «هما» می گويد ،اين شرکت در سال ٨٧ بيش از ٤٧ ميليارد دلار زيان داده است. فرهاد پرورش به خبرگزاری مهر گفت درصدد است تا اين شرکت و زيرمجموعه اش که شامل ٥ هتل در شهرهای تهران، شيراز، اصفهان، بندرعباس و مشهد است است را به همراه شرکت هواپيمايی ايران اِيرتور به بخش خصوصی واگذار کند. در اين طرح تنها ٢٠ درصد سهامِ هُما در اختيار دولت باقی می ماند. در حالی که بهای بليط در سالهای گذشته همواره افزايش يافته اما هُما از گردونه رقابت با شرکت های هواپيمايی ديگر حتی در داخل نيز با مشکل مواجه بوده است. ايران در سالهای گذشته يکی از پر حادثه ترين کشورهای جهان در سوانح هوايی بوده که فرسودگی ناوگان هوايی دليل اصلی آن ذکر شده است.

وقايع روز: اختلاف محمود احمدی نژاد و مجلس در مورد لايحه هدفمند کردن يارانه ها
وقايع روز: اختلاف محمود احمدی نژاد و مجلس در مورد لايحه هدفمند کردن يارانه ها

اظهارات يک نماينده مجلس شورای اسلامی در مورد بيکاری

يکی از نمايندگان آذربايجان شرقی در مجلسِ شورای اسلامی می گويد متاسفانه در حالی که آمارِ بيکاری ١٢ تا ١٥ درصد است مسؤلان آن را تک رقمی اعلام می کنند. سلمان خدادادی، نماينده مَلِکان با تاکيد بر نيازِ کشور به سرمايه گذاری می افزايد، فرهنگ غلطی بر کشور حاکم شده و اگر کسی می خواهد سرمايه گذاری کند با اين پرسش مواجه می شود که از کجا آورده ای و آخرين جمله هم اين است که سرمايه کسب شده در اثر فساد مالی بدست آمده است. وی سرمايه گذاری و ايجاد اشتغال را يکی از راههای مقابله با بيکاری ذکر کرده است. ايران در سالهای گذشته با بيکاری روبه گسترش مواجه بوده و همواره ميان مسئولان دولتی و کارشناسان اقتصادی در مورد آمار واقعی و راههای برون رفت از آن اختلاف نظر وجود داشته است.

وقايع روز: اختلاف محمود احمدی نژاد و مجلس در مورد لايحه هدفمند کردن يارانه ها
وقايع روز: اختلاف محمود احمدی نژاد و مجلس در مورد لايحه هدفمند کردن يارانه ها

طرح تغيير ساعت کاری از ٣٠ آبان

طرح تغيير ساعت کاری از ٣٠ آبان در تهران به اجرا در می آيد. به گفته لطفی زاده، دبير شورای عالی ترافيک، اين طرح که قرار بود از دوم آبان اجرا شود به دليل عدم آمادگی وزارت آموزش و پرورش با يک ماه تأخير اجرا می شود. بر اساس اين طرح سه زمانِ کاری برای گروههای نظامی، صنعتی و آموزشی پيش بينی شده تا به طور همزمان در سطح شهر تردد نکنند. کارشناسان بر اين باورند که اجرای اين طرح می تواند، قدری از بار ترافيک تهران بکاهد.

آلودگی ١٣ نوع برنج وارداتی هِندی

روزنامه آفتاب يزد مساله برنجهای آلوده وارداتی رابررسی کرده و می نويسد: طی ماههای اخير اخبار متناقضی از سوی مسئولان در رابطه با آلودگی برنجهای هِندی به فلزات سنگين همچون سرب، آرسنيك و كادميوم، مطرح شد و اداره اِستاندارد تهران به بررسی مجدد موضوع پرداخت و در نهايت آلودگی و غيرقابل مصرف بودن ١٣ نوع برنج وارداتی هندی را تاييد كرد. اين روزنامه سپس به نقل از يک نماينده مجلس می نويسد ما به برنج كه بعد از نان جزء غذاهای اصلی كشورمان است توجه نميكنيم و برای خريد آن كه سلامت و بهداشت جامعه درگير آن است بيدقتی ميكنيم.

XS
SM
MD
LG