حسين رضوانی ديپلمات ايرانی می گويد محققانِ مستقل سازمان ملل متحد هر زمان که بخواهند می توانند از ايران بازديد کنند
بريتانيا، فرانسه و آمريکا خواهان تحقيق در مورد خشونت های پس از انتخابات رياست جمهوری ايران شدند .روز دوشنبه نمايندگان فرانسه و بريتانيا در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد خواستار تحقيق در مورد خشونت های پس از انتخاباتِ جنجالی رياست جمهوری ايران شدند. نماينده فرانسه دولت ايران را به «سرکوب خونينِ» معترضان و مخالفان سياسی متهم کرد. يک مقام ارشد آمريکا نيز تاکيد کرد تحقيقِ سازمان ملل متحد می تواند ادعاهای شکنجه و قتل در زندانهای ايران را روشن سازد. اين، در حالی است، که حسين رضوانی ديپلمات ايرانی، تحقيق بين المللی را کاملاً مردود دانست و گفت قوه قضائيه ايران خود قادر به بررسی اتهام های وارده هست. آقای رضوانی همچنين گفت محققانِ مستقل سازمان ملل متحد هر زمان که بخواهند می توانند از ايران بازديد کنند. از زمان رياست جمهوری محمود احمدی نژاد هيچ يک از گزارشگران حقوق بشر سازمان ملل متحد اجازه سفر به ايران را نيافته اند. در همين حال روزنامه واشنگتن پست چاپ پايتخت آمريکا در گزارشی از شهر ژنو در سوييس محل برپايی جلسات شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد مينويسدايران که از پيشگرفتاردرگيری با قدرتهای عمده جهان بر سر برنامه هسته ای خود بوده است اينک پيرامون حقوق بشر به مقابله با غرب برخاسته است و اعلام داشته است که ايران يک دمکراسی باز است که حق آزادی بيان و عدالت در آن تضمين شده است. اما به گزارش واشنگتن پست مايکل پوزنر مقام ارشد وزارت امور خارجه آمريکا در امور دمکراسی و حقوق بشر نيز در پاسخ به اين ادعا در يک سخنرانی در برابر شورای حقوق بشر گفته است که دولت ايران اعتراضات ميليونها شهروند خود را سرکوب کرده است. اين مقام آمريکايی از افزايش محدوديتها در عرصه آزادی بيان و آزادی مذاهب در ايران سخن بميان آورده است.
انعکاس سخنان روز دوشنبه هيلاری کلينتون در لوموندِ فرانسه و سان فرانسيسکو کرانيکلِ آمريکا
روزنامه لوموند چاپ پاريس پايتخت فرانسه نيز به جديدترين بيانات هيلاری کلينتون وزير امور خارجه ايالات متحده اشاره کرده است که روز دوشنبه اعلام داشت پاسداران انقلاب در ايران در حال جايگزينی دولت در ايران هستند و کشور را با خطر تبديل به يک ديکتاتوری نظامی روبرو کرده اند. خانم کلينتون در رابطه با انديشه حمله نظامی به ايران گفته است که قصد آمريکا اينک گردآوری جامعه بين المللی برای اعمال فشار بر ايران از ورای تحريمهايی است که بويژه نهادهای تحت کنترل سپاه پاسداران را آماج خود قرار ميدهد و روزنامه سان فرانسيسکو کرانيکل در ايالت کاليفرنيای آمريکا نيز از نقش فزاينده سپاه پاسداران انقلاب به عنوان يک پايۀ ديرباز رژيم ايران سخن ميگويد و مينويسد که اين سپاه هم اينک در هر زمينه ای دست دخالت دارد که از جمله توسعه موشک و منابع نفتی و سدسازی و ارتباطات و مخابرات و فنآوری هسته ای را شامل می شود. سان فرانسيسکو کرانيکل تاکيد ميورزد که سپاه پاسداران شبه نظاميان بسيج را نيز به گونه ای که اينک اين شبه نظاميان حضور محرزتر و اعتبار مالی بيشتر در صحنه سياست داخلی ايران دارند، در خود ادغام کرده است.
بدهی ۵ ميليارد دلاری دولت به صنعت برق ۹۰۰ هزار کارگر را در آستانه بيکاری قرار داده است
بدهی ۵ ميليارد دلاری دولت به اعضای سنديکای توليد کنندگان صنعت برق ۹۰۰ هزار کارگر را در آستانه بيکاری قرار داده است. محمد پارسا رييس هيات مديرۀ سنديکای توليد کنندگان صنعت برق به خبرگزاری کار ايران گفته است در حال حاضر بسياری از واحد های توليدیِ تجهيزات برقی، يا تعطيل هستند، و يا در کمترين ظرفيت کار می کنند، و بدهی دولت به اين بخش صنعتی چنان سنگين شده است که احتمال تعطيلی واحد های بيشتر و در پی آن بيکاری کارگران وجود دارد. محمد پارسا اضافه کرد که اگر دولت بدهی خود را به موقع پرداخت نکند ۹۰۰ هزار کارگر بيکار خواهند شد.
روسيه می گويد تاخير تحويل موشک های اس-۳۰۰ به ايران به دليل مشکلات فنی است
روز دوشنبه يک مقام صنعت دفاعی روسيه اعلام کرد، اين کشور، در حال رفع مشکلات فنی است که به گفتۀ او باعث تاخيرِ تحويل موشک های دفاعی اس-۳۰۰ به ايران شده است. روسيه در دسامبر سال ۲۰۰۵ قراردادی را با ايران به امضاء رساند که بر اساس آن بايد دستِ کم ۵ سيستم دفاع موشکی اس-۳۰۰ را در اختيار ايران قرار می داد. اما مسکو تا اين لحظه به اين قرارداد متعهد نبوده است. کارشناسان دليل اين امر را فشارهای آمريکا و اسرائيل می دانند. واشنگتن و تل آويو در واکنش به برنامۀ هسته ای ايران گزينه عمليات نظامی را رد نکرده اند و معتقدند موشک های دفاعی اس-۳۰۰ توانايی دفاع هوايی ايران را بسيار تقويت خواهد کرد.
سونامی سرطان در ايران
خبرگزاری مهر در گزارشی تحت عنوان «سونامی سرطان در ايران» از کاهش سن مبتلايان به اين بيماری خبر داده است. در اين گزارش آمده است که در مواردی ابتلا به انواع سرطان های ريه، خون، معده، پروستات و مثانه در بين گروهِ سنی ۱۸ تا ۲۵ ساله مشاهده شده است. اين گزارش دليل ابتلا به اين بيماری را عوامل محيطی، مصرف دخانيات و مواد مخدر ذکر کرده است. طبق برآوُردِ سازمان جهانی بهداشت سالانه، ۷۰ هزار نفر در ايران به سرطان مبتلا می شوند. حدود ۱۵ ميليون نفر در ايران به انواع سرطان مبتلا هستند و يا در معرض ابتلا به آن قرار دارند.
خبرهای کوتاه
*شيرين عبادی از قدرت های جهانی خواست شرکت های تلفن همراهِ نوکيا- زيمنس را تحريم کنند. برنده جايزه صلح نوبل، اين شرکت را متهم کرد که تکنولوژی ای را در اختيار جمهوری اسلامی ايران قرار داده است که به سرکوب مخالفان سياسی دولت ايران کمک می کند.
*در واکنش به نامه اخير همسر مهدی کروبی در مورد شکنجه فرزند خود پس از بازداشت در روز ۲۲ بهمن، عباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران گفت که علی کروبی بايد دستگير شدن خود را اثبات کند. اين در حالی است که يک روزنامۀ اصولگرا و وابسته به سپاه پاسداران خبر اين بازداشت را تأييد کرده بود.
*صادق محصولی وزير رفاه و تامين اجتماعی ايران می گويد آمار های موجود در زمينه اعلام خط فقر در ايران را قبول ندارد. وی حتی گزارش بانک مرکزی جمهوری اسلامی در اين زمينه که خط فقر را ۷۰۰ هزار تومان دانسته است، رد می کند.
*وکلا و خانواده های تعداد زيادی از کسانی که پس از انتخابات رياست جمهوری و ناآرامی های اخير در ايران بازداشت شده اند می گويند نمی توانند با موکلان و فرزندان خود ملاقات کنند و از وضعيت عزيزان خود کاملاً بی اطلاع هستندد. حقوقدانان معتقدند جلوگيری از ديدار با زندانيان و بی خبری از آنها به هيچ وجه توجيه قانونی ندارد.