«شَرف يابی نمايندگان و سفرای کشورها به حضور محمود احمدی نژاد»
يک روز پيش از برگزاری مراسم ۲۲ بهمن در ايران جمعی از سفرای خارجی به رِوال هر سال با رييس جمهوری ايران ديدار کردند. امسال برای اولين بار برخی از خبرگزاری های ايران، از جمله فارس و ايسنا، از اين رويداد به عنوان «شَرف يابی نمايندگان و سفرای کشورها به حضور محمود احمدی نژاد،» ياد کرده اند. در خبری ديگر گفته می شود جامعه شهرنشين ايران ۳۱ سال پس از انقلابی که به سقوط نظام سلطنتی منجر شد از ۳۵ درصد به ۷۰ درصد افزايش يافته و همچنان رو به گسترش است. در اين سالها با افزايش جمعيت و روی آوردن روستاييان به شهرها به عنوان موتورِ حرکت انقلابی، تغييرات اساسی در صورتبندی های اجتماعی به وجود آمده است.
وال استريت از استقرار پر رنگ نيروهای امنيتی در مناطق مختلف تهران خبر می دهد
روزنامه وال استريت ژورنال مقاله ای دارد به قلم فرناز فصيحی تحت عنوان «ايران برای سرکوب تظاهرات معترضان بسيج می شود.» نويسنده در اين مقاله با اشاره به استقرار پر رنگ نيروهای امنيتی در مناطق مختلف تهران می نويسد «مقامات دولتی معترضان را تهديد کرده اند که با هر نوع تظاهراتی در روز پنجشنبه برخورد خواهند کرد، و همچنين از طرفداران دولت خواسته اند که در ابعاد وسيعی شرکت کنند.» نويسنده ميگويد که مقامات ايرانی معترضان را عوامل قدرتهای خارجی می خوانند.
يک شرکت چينی قرار دادِ فازِ ۱۱ توسعهِ ميدان گازی پارس جنوبی را از آنِ خود کرد
شرکت انرژی چينی سی-اِن-پی-سی قرار دادِ فازِ ۱۱ توسعهِ ميدان گازی پارس جنوبی را از آنِ خود کرد. خبرگزاری رويترز روز چهارشنبه به نقل از منبعی که نامش فاش نشده می نويسد شرکت چينی سی-ان-پی-سی ممکن است ماه آينده به منظور بررسی منابع اين ميدان، حفاری در آن را آغاز کند. در اواخر سال ميلادی گذشته قرار داد ۵ ميليارد دلاری توسعه ميدان گازی پارس جنوبی به امضاء رسيد.
قرار است روز ۱۵ فوريه، ۴۷ عضو شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو اوضاع حقوق بشر ايران را بررسی کنند
شيرين عبادی برنده جايزه صلح نوبل هشدار داد در صورت وقوع خشونت های بيشتر در ايران اين کشور شاهد يک فاجعه خواهد بود. خانم عبادی در نامه ای سرگشاده، به شورای حقوق بشرِ سازمان ملل متحد و نَوی پيلای کميسرِ عالی حقوق بشرِ سازمان ملل متحد هشدار داده که صبر مردم ايران بی انتها نيست و خواهان وادار کردن دولت ايران به اجرای قطعنامه های سازمان ملل متحد شده است. در اين نامه آمده است که در صورت ادامه سياست های سرکوب گرانه و کشتار مردم بی دفاع، بيم آن می رود که فاجعه ای به بار آيد که نه تنها آرامش ايران بلکه منطقه را بر هم بزند. خانم عبادی همچنين از شورای حقوق بشرِ سازمان ملل متحد خواسته است که گزارشگر ويژه ای را برای تحت نظر قرار دادن شرايط حقوق بشر در ايران تعيين کند. قرار است روز ۱۵ فوريه، ۴۷ عضو شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو اوضاع حقوق بشر ايران را بررسی کنند.
۶ بهايی روز چهارشنبه بازداشت شدند
بنا به گزارش ها علاء الدين خانجانی، اشکان بصاری، ماريا جعفری، و فرزندش هوتن سيسانی و رومينا ذبيحيان شش نفر بهايی هستند که روز چهارشنبه توسط ماموران امنيتی جمهوری اسلامی، بازداشت شده اند. در همين حال محسن امين زاده از زندان اوين مرخص شد. آقای امين زاده معاون وزارت امور خارجه ايران در زمان رياست جمهوری محمد خاتمی روز چهارشنبه با قيد وثيقه ۷۰۰ ميليون تومانی، از زندان آزاد شد. در خبری ديگر علی مليحی عضو شورای سياست گذاری سازمان دانش آموختگان ايران بازداشت شده است. علی مليحی پيشتر با نشرياتی مثل «اعتماد ملی،» «شهروند امروز» و «اعتماد،» همکاری می کرده است. به گفتهِ خانواده ی مليحی، برخورد ماموران امنيتی هنگام بازداشت وی نامناسب و خشونت آميز بود ه است.
واشنگتن پست ديدگاه معترضان و هواداران دولت را در آستانه تظاهرات سالگرد انقلاب ايران گزارش می کند
توماس اردبرينت خبرنگار واشنگتن پست در تهران، مقاله ای دارد با عنوان «نيروهای معترض در تظاهرات سالگرد انقلاب ايران خودنمايی خواهند کرد.» نويسنده در اين مقاله به نقل از دو جوان با ديدگاه های متفاوت، به تشريح وقايع پس از انتخابات ايران می پردازد. از قول نيلوفر، دختری ۲۴ ساله که پيش از انتخابات برای ميرحسين موسوی فعاليت می کرد می نويسد «وبلاگ من فيلتر شده، اينترنت و موبايل ها را قطع کرده اند، دو نفر را به خاطر شرکت در تجمعات اعدام کردند. اما جنبش ما در هر تجمع بيشتر رشد می کند. اين روزها نمی توان جلوی اطلاع رسانی را گرفت. .. ما نياز به اصلاحات داريم نه هرج و مرج. نبايد در طرح خواسته هايمان زياده روی کنيم وگرنه گرفتار افراطيونی خواهيم شد که ممکن است کشور را به جنگ داخلی بکشانند.» در ادامه نويسنده از قول رحيم وصالی، ۲۷ ساله، می نويسد «جنبش معترضان تنها شامل تعدادی افراطی است که از دشمنان خارجی ايران دستور می گيرند. .. برای من تنها ولی فقيه اهميت دارد. ايشان ورای هر انتقادی هستند.»
مقاله نيويورک تايمز: تنها اقليتی از مردم ايران اصرار دارند که کشورشان بدون بازرسی بين المللی به غنی سازی اورانيوم بپردازد
روزنامه نيويورک تايمز در شماره روز سه شنبه خود مقاله ای از رابرت رايت منتشر کرده است با عنوان «به مردم ايران گوش کنيد.» نويسنده با اشاره به اينکه روز پنجشنبه لحظاتی تاريخی را در ايران رقم خواهد زد، به تحليل نظريات مردم ايران در مناقشات هسته ای کشور با غرب می پردازد. آقای رايت تشريح می کند که هم مقامات فعلی دولت ايران و هم جناح معترض، برخورداری از انرژی هسته ای و اورانيوم غنی شده را حق کشور خود می دانند. به گفته وی اما «خبر خوب اين است که تنها اقليتی از مردم ايران اصرار دارند که کشورشان بدون بازرسی بين المللی به غنی سازی اورانيوم بپردازد.»
روسيه می گويد به نظر می رسد اکنون زمان «مناسب تری» برای اِعمال تحريم های شديدتر عليه ايران است
سِرگی رِيابکُف معاون وزارت امور خارجه روسيه روز چهارشنبه در گفتگو با خبرگزاری اينترفَکس اعلام کرد با توجه به اقدام های ايران برای غنی سازی بيشترِ اورانيوم، اکنون اِعمال تحريم، گزينهِ مناسب تری به نظر می رسد. مقام وزارت امور خارجهِ روسيه همچنين اعلام کرد که کشورهای غربی به مسکو فشار آورده اند تا از گزينه تحريم ايران، حمايت کند. روز سه شنبه پرزيدنت اوباما رئيس جمهوری آمريکا از موضع روسيه در مورد برنامهِ هسته ای ايران ابراز خشنودی کرد.