لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۵۲

وقايع روز: تهديد خبرنگار ايرانی نيويورک تايمز به مرگ در تهران


وقايع روز: تهديد خبرنگار ايرانی نيويورک تايمز به مرگ در تهران
وقايع روز: تهديد خبرنگار ايرانی نيويورک تايمز به مرگ در تهران

روزنامه نگاران فعال و اساتيد دانشگاه به رئيس قوه قضاييه می گويند که اگر اعتراض کردن محاربه است همه ما محاربيم

خبرنگار ايرانی نيويورک تايمز می گويد روزی يکی از افراطيون حکومتی تلفنی مرا تهديد کرد اگر بازهم در خيابانهای تهران ديده شوم با شليک گلوله کشته خواهم شد

روزنامه نيويورک تايمز چاپ آمريکا با عنوان «چشم ايرانيان تبعيدی،» ديدگاه نازيلا فتحی روزنامه نگار ايرانی را بازتاب می دهد که نوشته است: بعنوان يک روزنامه نگار ايرانی همچون صدها و شايد هزاران همکارم پس از رويدادهای انتخابات رياست جمهوری به تبعيد آمده ام. من که در جريان انتخابات برای نيويورک تايمز کار می کردم، فکر می کردم حکومت ايران آموخته با خبرنگاران خارجی مدارا کند. اما با شدت گيری تظاهرات خيابانی، حکومت، فشار برای کنترل اخبار رويدادها را شدت بخشيد چنانکه عکسبرداری از تظاهرات جرم محسوب شد و گزارشگران خارجی ناچار به ترک ايران شدند. سرانجام روزی يکی از افراطيون حکومتی تلفنی مرا تهديد کرد اگر باز هم در خيابانهای تهران ديده شوم با شليک گلوله کشته خواهم شد. لس آنجلس تايمز نيز در گزارشی تحت عنوان «توفانهای سياسی ايران، دگرگونی قدرت» می نويسد: جنبش مخالفان در حال اوجگيری نشانگر پديداری فروپاشی حاکميت است. نويسنده اين گزارش می افزايد: در جريان اعتراضات خيابانیِ پس از انتخابات ايران، هنگام سوارشدن به هواپيما به مقصد اروپا، از سوی نيروهای امنيتی دستگير و روانه زندان اوين شدم. دولت يونان همه تلاش خود را بکار گرفت تا مرا آزاد کند. با اين همه دولت ايران دستگير شدگان جنبش سبز را متهم به همکاری با اسراييل، بريتانيا و آمريکا می کرد. يک استاد مردم شناسی در اين باره گفت: حاکميت ايران پيوندش را با مردم از دست داده که به سرنگونی اش منجر خواهد شد. شما حتا می توانيد احساس گناه را در چشمان نيروهای انتظامی مسئول سرکوب تظاهرات به روشنی بنگريد.

وقايع روز: تهديد خبرنگار ايرانی نيويورک تايمز به مرگ در تهران
وقايع روز: تهديد خبرنگار ايرانی نيويورک تايمز به مرگ در تهران

روزنامه نگاران فعال و اساتيد دانشگاه به رئيس قوه قضاييه می گويند که اگر اعتراض کردن محاربه است همه ما محاربيم

در ايران جلسه محاکمه ۵ تن از دستگير شدگان وقايع روز عاشورا که به محاربه متهم شده اند روز دوشنبه در دادگاه انقلاب تهران برگزار می شود. برپايه قوانين جمهوری اسلامی اين افراد در صورت محکوميت مجازات اعدام دريافت خواهند کرد. ده ها تن از روزنامه نگاران فعال و اساتيد دانشگاه در نامه ای سرگشاده به رئيس قوه قضاييه خواهان صرفنظر از محاکمه اين افراد به اتهام محاربه شده اند. در نامه اين گروه آمده است که اگر اعتراض کردن محاربه است، همه ما محاربيم. در همين حال جواد اطاعت نماينده پيشين مجلس يکی ديگر از منتقدانِ متهم کردن تظاهرکنندگان روز عاشورا به محاربه است. آقای اطاعت با شرکت در يک برنامه تلويزيونیِ صدا و سيمای جمهوری اسلامی، برخورد خشونت بار حاکميت با تظاهرکنندگان را مغاير با موازين اسلامی خواند. همچنين ابوالحسن بنی صدر رئيس جمهوری اسبق ايران که در پاريس در حالت تبعيد بسر می برد استفاده از اتهام محاربه برای محاکمه تظاهرکنندگان روز عاشورا در تهران را اقدامی افراطی خواند. آقای بنی صدر می گويد حکومت ايران حتی به قوانين خود هم احترام نمی گذارد چون واژه محاربه يا دشمنی با خدا به مبارزه مسلحانه عليه يک حکومت عادل اطلاق می شود در صورتی که تظاهرات روز عاشورا مسلحانه نبود. آقای بنی صدر اضافه می کند که در ارتباط با يک حکومت غيرعادل، قرآن می گويد فرد مسلمان نه تنها حق، بلکه وظيفه دارد عليه آن مبارزه کند. محاکمه تظاهرکنندگان روز عاشورا به اتهام محاربه واکنش انتقاد آميز شماری از دولت های غربی نظير ايالات متحده آمريکا و فرانسه را نيز به همراه داشته است.

وقايع روز: تهديد خبرنگار ايرانی نيويورک تايمز به مرگ در تهران
وقايع روز: تهديد خبرنگار ايرانی نيويورک تايمز به مرگ در تهران

«ابتکار» به دليل چاپ عبارت «احمدی نژاد را يک منشا فتنه می دانم،» که به نقل از علی مطهری درج شده بود، تذکر گرفت

در ايران وزارت ارشاد جمهوری اسلامی به روزنامه ابتکار تذکر داده است. اين روزنامه که اظهارات علی مطهری نماينده مجلس شورای اسلامی را منتشر کرده بود به دليل ذکر عبارت «احمدی نژاد را يک منشا فتنه می دانم،» تذکر دريافت کرد. در حالی که ابتکار تنها اظهارات يک نماينده را منتشر کرده است، به نشر مطالب خلاف واقع متهم شده است. وزارت ارشاد اخيراً به بسياری از روزنامه ها تذکر داده است. محمد علی رامين معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد پيش از اين گفته بود اول تذکر می دهيم و پس از آن در صورت لزوم توقيف می کنيم. . نقد رفتار دولت با منتقدان اينروزها در ميان مقامات جناح اصولگرا هم شنيده می شود. اما اگر در هفته های گذشته تعدادی از نمايندگان مجلس شورای اسلامی از منتقدان دولت بودند، در روز های اخير برخی از مقامات نيز به اين جمع پيوسته اند. از جمله يحيی رحيم صفوی اخيراٌ از اهانت به روحانيون ابراز نگرانی کرده بود و روز شنبه محمد ری شهری که سالها نماينده رهبر ايران در امور حج بود صريحاً گفت که هنر اين نيست که از خانواده شهيد کودتاچی بسازيم. در خبری ديگر «رو به فردا» عنوان برنامه ای است که اينروزها در ايران نامش بسيار شنيده می شود و از شبکه ۳ سيمای جمهوری اسلامی با حضور يک مدافع و يک منتقد دولت پخش می شود. رو به فردا در ايران به اخبار و شايعه هايی بسيار را دامن زده است. اما فارغ از آن چه در اين برنامه به صورت محدود در نقد رفتار حاکميت گفته می شود، علی مطهری، نماينده اصولگرای مجلس، پيشنهاد کرده است تا زمينه حضور موسوی و کروبی رهبران اپوزيسيون در يک برنامه تلويزيونی فراهم شود تا آنان هم ديدگاههای خود را اعلام کنند.

وقايع روز: تهديد خبرنگار ايرانی نيويورک تايمز به مرگ در تهران
وقايع روز: تهديد خبرنگار ايرانی نيويورک تايمز به مرگ در تهران

بازداشت ها و بازداشت شدگان

دادگاه انقلاب اسلامی احکام محسن صفايی فراهانی و بهزاد نبوی دوتن از نمايندگان سابق مجلس شورای اسلامی را که پس از انتخابات بازداشت شده اند، صادر کرده است. اين دو فعال سياسی اصلاح طلب هريک به ۶ سال زندان محکوم شده اند. بهزاد نبوی در ماههای اخير در زندان بيمار شد و دربيمارستان تحت عمل جراحی قرار گرفت. او مدتی هم يک دوره مرخصی را سپری کرد اما صفايی فراهانی تاکنون از امکان سپردن وثيقه و گذراندن دوره مرخصی هم محروم بوده است. در همين حال پايگاه اينترنتی جرس از محکوم شدن مجيد دری يکی از فعالان دانشجويی به ۱۱ سال زندان خبر داده است. به گزارش اين پايگاه اينترنتی مجيد دری پيش از اين نيز به ۶ ماه محروميت از تحصيل محکوم شده بود. در خبری ديگر وکيل کلوتيلد ريس، تبعه بيست و چهارساله فرانسه، که از سوی مقامات ايران به اتهام جاسوسی محاکمه شده است، می گويد اميدوار است دادگاه موکلش را از اتهامات وارد شده، تبرئه کند. محمدعلی مهدوی ثابت، وکيل کلوتيلد ريس روز شنبه گفت سومين و آخرين جلسه دادگاه موکلش در شعبه پانزده دادگاه انقلاب به صورت غيرعلنی و به رياست قاضی صلواتی برگزار شد که او و موكلش در آن به ارايه دفاعيات پرداختند. مقامات ايران پس از اعتراضات خيابانی به نتيجه انتخابات اخير، کلوتيلد ريس را بازداشت کردند. فرانسه می گويد اين تبعه فرانسه که در ايران به آموزش زبان فرانسه می پرداخته بی گناه است و بايد آزاد شود. در خبری ديگر کامران دانشجو وزير علوم جمهوری اسلامی ايران می گويد آمار وزارتخانه های کشور و اطلاعات نشان ميدهد که تنها ۵ تا ۱۰ درصد بازداشت شدگان حوادث پس از انتخابات دانشجويان هستند. وی گفته است که صدور احکام انضباطی هم تنها اندکی افزايش يافته است. اظهارات وزير علوم جمهوری اسلامی با گزارش های مربوط به بازداشت های دانشجويان و احکام اعلام شده، مطابقت ندارد.

وقايع روز: تهديد خبرنگار ايرانی نيويورک تايمز به مرگ در تهران
وقايع روز: تهديد خبرنگار ايرانی نيويورک تايمز به مرگ در تهران

تايمز لندن می گويد بنا به ادعای مخالفان، مسعود عليمحمدی ممکن است توسط يک لبنانی عضو حزب الله کشته شده باشد

روزنامه تايمز چاپ بريتانيا ترور مسعود عليمحمدی فيزيکدان ايرانی را به يک مهاجم عرب نسبت داده، می نويسد: اين استاد دانشگاه که توسط يک بمب کنترل از راه دور به قتل رسيد، بنا به ادعای مخالفان ممکن است توسط يک لبنانی عضو حزب الله کشته شده باشد. روزنامه تايمز همچنين در گزارش جداگانه ديگری درباره برخورد چين با تحريمهای جديد عليه ايران می نويسد: پکن گفتگو بر سر مهار تهديدات اتمی ايران را مسدود کرد. اين روزنامه می افزايد: ملاقات سرنوشت ساز برای مهار تهديدات اتمی ايران به دليل مخالفت نماينده دون پايه چين به شکست انجاميد و عملاً برقراری تحريمهای جديد با مانع روبرو شد. چين که پانزده درصد نفت وارداتی خود را از ايران تأمين می کند، در نشست سه ساعته روز شنبه قدرتهای شش گانه اعلام کرد با تحريمهای جديد موافقت نخواهد کرد. رابرت کوپر، مدير سياستگزاری خارجی اتحاديه اروپا که رهبری نشست نيويورک را برعهده داشت گفت ايران به توافقات خود با قدرتهای ششگانه در ژنو پايبند نبوده است.

وقايع روز: تهديد خبرنگار ايرانی نيويورک تايمز به مرگ در تهران
وقايع روز: تهديد خبرنگار ايرانی نيويورک تايمز به مرگ در تهران

لس آنجلس تايمز: تحريمهای شديدتر، بهترين گزينه

روزنامه لس آنجلس تايمز، چاپ آمريکا، در گزارش خود با عنوان: «تحريمهای شديدتر، بهترين گزينه» می نويسد: همزمان با نشست قدرتهای جهانی برای بحث پيرامون شدت عمل عليه فعاليتهای هسته ای تهران، سه نفر از اهالی گلندل لس آنجلس از سوی دادستانی به ارسال غيرقانونی تجهيزات اتمی، از جمله پمپ خلاء به ايران، متهم شده اند. روزنامه لس آنجلس تايمز می افزايد: اين سه نفر متهم اند که از طريق دبی تجهيزات اتمی را به ايران فرستاده اند. اين عمل دليلی بر سهولت زير پا گذاشتن ممنوعيت بازرگانی آمريکا عليه ايران است. اين روزنامه می افزايد: با اين همه چاره ای جز تلاش برای اجرای تحريمها نيست؛ هرچند کسی انتظار ندارد شاهد تاثير فوری تحريمها برای تغيير سياستهای ايران باشد. در همين حال هفته نامه بيزنس ويک چاپ آمريکا نشست نيويورک برای بررسی تحريمهای جديد عليه ايران را بررسی کرده، از قول نماينده اتحاديه اروپا می نويسد: نمايندگان چين و روسيه موافقت کردند تحريمهای جديد سازمان ملل عليه توسعه فعاليتهای هسته ای ايران را مورد بررسی قرار دهند. و ويليام برنز، نماينده آمريکا نيز نتيجه اين نشست را سودمند دانست. اين نشريه اقتصادی می افزايد: سپاه پاسداران و شرکتهای صادرکننده غيرقانونی تجهيزات به ايران هدف اصلی تحريمهای جديد سازمان ملل متحد خواهند بود. اما روزنامه کريستين ساينس مانيتورچاپ آمريکا در باره موضع چين می نويسد: ديپلماتهای قدرتهای ششگانه نتوانستند به توافقی پيرامون تحريمهای جديد عليه ايران دست يابند زيرا چين با اعمال تحريم عليه سپاه پاسداران مخالفت کرد. اما هر شش کشور بر سر پاينبدی ايران به توافقات با آژانس و افزايش ديده بانی از عمليات توسعه هسته ای ايران به توافق دست يافتند.

وقايع روز: تهديد خبرنگار ايرانی نيويورک تايمز به مرگ در تهران
وقايع روز: تهديد خبرنگار ايرانی نيويورک تايمز به مرگ در تهران

هيات نظارت بر مطبوعات بر فعاليت خبرگزاری های داخلی در ايران نيز نظارت خواهد کرد

بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی که روز يکشنبه از سوی دولت به وزارت ارشاد ابلاغ شد از اين پس هيات نظارت بر مطبوعات بر فعاليت خبرگزاری های داخلی در ايران نيز نظارت خواهد کرد. بر اساس مصوّبه مجلس شورای اسلامی خبرگزاری داخلی موسسه ای خبری است که در زمينه جمع آوری، پردازش و انتشار خبر و تحليل، مصاحبه و گزارش در قالب نوشتار، صدا و تصوير در فضای ديجيتال و يا غير آن فعاليت می کند. در سالهای گذشته افزايش فعاليت پايگاههای اطلاع رسانی اينترنتی، دولت را با مشکل جدی مواجه کرده بود. در اغلب موارد دولت از نبود و سکوت قانون مطبوعات برای برخورد با اخبار منتشر شده از سوی اين خبرگزاری ها گلايه می کرد و اکنون ابلاغ اين قانون می تواند دست دولت را برای کنترل اين کانال های اطلاع رسانی باز کند.

دليل لغو ميزبانی ايران در بازی های کشورهای اسلامی

بهرام افشار زاده دبير کل کميته ملی المپيک جمهوری اسلامی ايران دليل لغو ميزبانی ايران در بازی های کشورهای اسلامی را اصرار کشورهای عربی برای حذف نام خليج فارس ذکر کرده است. وی گفته است که نمی توانستيم در برابر کشورهای عربی عقب نشينی کنيم چه که آنها می خواستند نام خليج فارس از جوايز و عنوان های اين بازيها حذف شود. بهرام افشار زاده نام خليج فارس را خط قرمز جمهوری اسلامی عنوان کرده و اقدام کشورهای عربی را مغاير با روح همبستگی در اين بازيها خوانده است. اين مسابقات قرار بود به ميزبانی جمهوری اسلامی برگزار شود. در سالهای پس از انقلاب اصرار کشورهای عربی بر استفاده از پسوند عربی برای خليج فارس به يک اختلاف نظر جدی بين تهران و همسايگان عرب کشور تبديل شده است.

XS
SM
MD
LG