قوه قضاييه، بازداشت شدگان و اپوزيسيون
روز سه شنبه عباس جعفرى دولت آبادى، دادستان تهران، اعلام کرد که امروز، چهارشنبه، دادگاه کلوتيلد ريس، شهروند فرانسوى بازداشت شده، برگزار می شود. کلوتيلد ريس تيرماه سال جاری به اتهام جمع آورى اطلاعات درباره اعتراضات مردم به نتيجه انتخابات رياست جمهورى دستگير و محاکمه شد. مقامهاى فرانسوى اتهام جاسوسى به کلوتيلد ريس را بی پايه و اساس می دانند. به گزارش رويترز جمهوری اسلامی در ازای آزادی کلوتيلد ريس خواهان آزادی علی وکيلی راد شده که به اتهام ترور شاپور بختيار در زندان فرانسه است. فرانسه می گويد برای آزادی کلوتيلد ريس دست به تبادل زندانی نمی زند. دادستان تهران در بخش ديگری از اظهاراتش، به وضعيت سه آمريکايى بازداشت شده در ايران پرداخت و گفت تحقيق در مورد اين افراد ادامه دارد. اين سه آمريکايی مرداد ماه سال جاری هنگام کوهنوردى در کردستان عراق به اشتباه وارد خاک ايران شده و توسط مرزبانان بازداشت شدند. برخی مقامات جمهوری اسلامی اتهام آنان را جاسوسی عنوان کرده اند. عباس جعفری دولت آبادی به ممنوع الخروج شدن برخی از هنرمندان ايرانی نيز اشاره کرد و گفت در مورد فاطمه معتمد آريا، رفع ممنوع الخروجی شده و در مورد مجتبی مير طهماسب و جعفر پناهی، اعتراض آنها را شکايت تلقی کرده و قرار شد پرونده به دادگاه ارسال شود. فاطمه معتمد آريا، بازيگر، و مجتبی مير طهماسب، مستند ساز، مهر ماه امسال هنگاميکه همراه با تعدادی ديگر از سينماگران قصد عزيمت به آمريکا را داشتند در فرودگاه تهران ممنوع الخروج شدند. در همين حال پنج ماه از بازداشت کيان تاجبخش، پژوهشگر ايرانی - آمريکايی می گذرد. آقای تاجبخش از سوی شعبه پانزده دادگاه انقلاب تهران به ١٥ سال زندان محکوم شده است با اين حال مسعود شفيعی وکيل دادگستری که به تازگی وکالت وی را بر عهده گرفته می گويد اميدوار است بزودی حکم آقای تاجبخش نقض و او آزاد شود. در خبری ديگر عباس حکيم زاده، دبير سياسی دفتر تحکيم وحدت پس از ٣٣ روز بازداشت آزاد شده است. خبر نامه اميرکبير در گزارش خود می نويسد که اين فعال دانشجويی با سپردن وثيقه آزاد شده است. وی عضو سابق انجمن اسلامی دانشگاه امير کبير است و در سال ٨٦ نيز در پی ناآرامی های دانشجويی به زندان افتاد. در حوادث پس از انتخابات ايران جمعی از فعالان سياسی دانشجويی و روزنامه نگاران بازداشت شده اند و با وجود گذشت ٦ ماه هنوز در زندان بسر ميبرند. در خبری ديگر جمعی از اعضای نهضت آزادی به وزارت اطلاعات احضار شده اند. محمد توسلی، ابوالفضل بازرگان، امير خرم، علی اکرمی اعضای دفتر سياسی اين تشکل سياسی روز سه شنبه به دفتر امور پيگيری وزارت اطلاعات احضار شدند. منابع خبری نزديک به اصلاح طلبان می گويند که اين جمع به مدت ٦ ساعت بازجويی و سپس آزاد شده اند. پيش از اين نهضت آزادی تذکر گرفته بود که فعاليت پايگاه های اطلاع رسانی خود را متوقف کند. هنوز از دلايل اين احضار و مفاد بازجويی خبری منتشر نشده است. نهضت آزادی از تشکل های سياسی اصلاح طلب است که همواره از سوی جمهوری اسلامی تحت فشار بوده است. در همين حال روز سه شنبه مير حسين موسوی با رأی اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، از رياست فرهنگستان هنر، برکنار شد و علی معلم دامغانی به عنوان جايگزين او انتخاب شد.
وال استريت جورنال: توافق خزانه داری آمريکا با گروه بانکی لويد ٢١٧ ميليون دلار واريز مالی از سوی عوامل ايرانی را شامل ميشود
روزنامه وال استريت جورنال چاپ آمريکا در مطلبی با عنوان «گروه بانکی لويد آخرين بانکی ست که با خزانه داری آمريکا درباره تحريم های مالی کشورهايی همچون ايران به توافق رسيد» مينويسد: اين توافق، ٢١٧ ميليون دلار واريز مالی از سوی عوامل ايرانی را شامل ميشود. هفته گذشته نيز يک بانک سويسی و وزارت خزانه داری آمريکا پيرامون ٥٣٦ ميليون دلار جابجايی مالی پنهانی در حسابهای سپرده متعلق به دولتهای ايران، ليبی و سودان به توافق رسيده بودند.
تايم چاپ آمريکا: پرزيدنت اوباما عملاً در پی بررسی تحريمهای تازه ای عليه ايران است
هفته نامه تايم چاپ آمريکا در گزارشی پيرامون سياستهای پرزيدنت اوباما در ارتباط با ايران می نويسد: تلاشهای پرزيدنت اوباما برای دستيابی به توافقی پيرامون مشکل هسته ای ايران، رو به پايان است. پرزيدنت اوباما که در کارزار انتخاباتی وعده حل مشکلات با ايران از طريق گفتگو را داده بود، تاکنون به موفقيتی در اين زمينه دست نيافته است. از اين رو، عملاً در پی بررسی تحريمهای تازه ای عليه ايران است. تايم می نويسد در اين ميانه دولت ايران با اقداماتش، عملاً به برقراری تحريمهای جديد به کمک دولت آمريکا آمده است. اين هفته نامه معتقد است هردو دولت اوباما و احمدی نژاد ناتوان از راه حلی به گوشه رينگ رانده شده و زمزمه هايی به گوش می رسد که شعار: بمب به ايران يا ايران با بمب؟
ديت سايت چاپ آلمان: واکنش عوامل دولتی به مراسم سوگواری آيت الله منتظری نگرانی از تظاهرات گسترده را نشان داد
هفته نامه معتبر «ديت سايت» چاپ آلمان، در گزارشی با عنوان «مخالفان در آزمون هماوردی با دولت ايران» می نويسد: دهها هزار سوگوارِ درگذشت آيت الله منتظری، منتقد قدرتمند دولت، در خيابانهای قم دست به راهپيمايی زدند. اين هفته نامه می افزايد: مراسم سوگواری درگذشت آيت الله العظمی منتظری در قم نمونه ای از تلاش مخالفان برای آزمون دور تازه ای از هماوردی با دولت بود که بسياری ازعزاداران از تهران بسوی اين شهر مذهبی رفتند تا در مراسم خاکسپاری آيت الله شرکت کنند. بنا به گزارشهای رسمی دهها هزار و براساس برآورد فعالان جنبش سبز، صدها هزار سوگوار به دعوت ميرحسين موسوی و مهدی کروبی، رهبران اين جنبش، در مراسم خاکسپاری بزرگترين منتقد مذهبی حاکميت شرکت کردند. واکنش عوامل دولتی به اين راهپيمايی، اعزام گروههايی از لباس شخصی ها و حلقه وابستگان به محمود احمدی نژاد، به خيابانهای قم بود که با حمله به بيت آيت الله منتظری و آيت الله صانعی، و خودروی ميرحسين موسوی، نگرانی خود از تظاهرات گسترده را نشان دادند.
واشنگتن پست: سازمان ملل متحد پيش نويس طرح تحريم صادرات فرآورده های نفتی از جمله بنزين به ايران را آماده کرده است
روزنامه واشنگتن پست در گزارشی با عنوان «بی توجهی ايران به مهلت توافق» می نويسد: محمود احمدی نژاد روز سه شنبه مهلت توافق با غرب را که تا پايان سال جاری ميلادی تعيين شده بود، رد کرد. اين در شرايطی ست که واشنگتن گفته است اگر ايران به توافقی پيرامون مبادله اورانيوم غنی شده دست نيابد، تحريمهای تازه ای را عليه ايران اعمال خواهد کرد. احمدی نژاد گفت: آنها از اين فرصتی كه وجود دارد، بايد برای اصلاح خودشان استفاده كنند وگرنه ملت ايران مطالبات تاريخی خود را از آنان می گيرد. واشنگتن پست می افزايد: سازمان ملل متحد پيش نويس طرح تحريم صادرات فرآورده های نفتی از جمله بنزين به ايران را آماده کرده است. اما به نظر می رسد ايران آماده مقابله با تحريمهای جديد سازمان ملل متحد است.