لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۱ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۱۷

وقايع روز: گاردين ميگويد آتش زدن تصاویر علی خامنه ای در شیراز، مشهد و تبریز نیز تکرار شده بود


وقايع روز: گاردين ميگويد آتش زدن تصاویر علی خامنه ای در شیراز، مشهد و تبریز نیز تکرار شده بود
وقايع روز: گاردين ميگويد آتش زدن تصاویر علی خامنه ای در شیراز، مشهد و تبریز نیز تکرار شده بود

**فایننشال تایمز: دیگر احمدی نژاد موضوع اعتراض دانشجويان در ١٦ آذر نبود **وال استريت جورنال: بیش از ٤٢٠٠ شهروند ایرانی پس از رویدادهای اخیر به خارج گریخته اند**

گاردین : آتش زدن تصاویر علی خامنه ای در شیراز، مشهد و تبریز نیز تکرار شده بود

روزنامه گاردین چاپ لندن در گزارشی با عنوان «رؤیای انقلاب دوباره ای در ایران» پیشاپیش به بررسی پیامدهای عاشورای آینده پرداخته می نویسد: «اعتراض به آرای دزدیده شده نیروی محرکه عاشورای حسینی در ایران خواهد بود.» این روزنامه می افزاید: به گفته تحلیلگران ایران، نسل جدیدی که در پشتیبانی از تظاهرات علیه حاکمیت دست به تظاهرات زده اند یادآور اعتراضات خیابانی پدران و مادران این نسل در سی سال پیش علیه حاکمیت شاه بوده است، زیرا شعار مرگ بر دیکتاتور همانند آن زمان، امروزه نیز در خیابانهای تهران شنیده می شود. آتش زدن تصاویر آیت الله خامنه ای و مقابله با پرتاب گاز اشک آور نیروهای امنیتی، همانند آتش زدن تصاویر شاه در آن زمان است. این تظاهرات و آتش زدن تصاویر علی خامنه ای در شیراز، مشهد و تبریز نیز تکرار شده بود.

وقايع روز: گاردين ميگويد آتش زدن تصاویر علی خامنه ای در شیراز، مشهد و تبریز نیز تکرار شده بود
وقايع روز: گاردين ميگويد آتش زدن تصاویر علی خامنه ای در شیراز، مشهد و تبریز نیز تکرار شده بود

فایننشال تایمز: دیگر احمدی نژاد موضوع اعتراض دانشجويان در ١٦ آذر نبود

روزنامه فایننشال تایمز چاپ لندن در گزارشی با عنوان «دشمن درونی» می نویسد: زمانی که میلیونها ایرانی در خردادماه در خیابانها دست به تظاهرات زدند، هدف اصلی شان اعتراض به محمود احمدی نژاد بود؛ که متهم به دزدیدن آرای مردم شده بود. معترضان در پشتیبانی از میرحسین موسوی که از دید آنان برنده واقعی انتخابات بود، خواهان برگزاری دوباره انتخابات شدند. اما اینک دانشجویانی که روز دوشنبه در کوی دانشگاهها دست به تظاهرات زدند، دیگر احمدی نژاد موضوع اعتراضشان نبود بلکه حاصل شش ماه سرکوب و پیگردهای امنیتی، این بار اعتراض دانشجویان متوجه آیت الله خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی بود. دانشجویان شعار می دادند «مرگ بر ستمگر چه شاه باشه چه رهبر.»

وقايع روز: گاردين ميگويد آتش زدن تصاویر علی خامنه ای در شیراز، مشهد و تبریز نیز تکرار شده بود
وقايع روز: گاردين ميگويد آتش زدن تصاویر علی خامنه ای در شیراز، مشهد و تبریز نیز تکرار شده بود

وال استريت جورنال: بیش از ٤٢٠٠ شهروند ایرانی پس از رویدادهای اخیر به خارج گریخته اند

روزنامه وال استریت جورنال در گزارشی با عنوان «تنگ شدن طناب دار، افزایش فراریان» پیرامون فراریان ایرانی ساکن ترکیه می نویسد: سازمان ملل متحد گزارش کرده است که بیش از ٤٢٠٠ شهروند ایرانی پس از رویدادهای اخیر این کشور به خارج گریخته و تقاضای پناهندگی سیاسی کرده اند. ترکیه یکی از پناهگاههای اولیه ایرانیان فراری به خارج از کشور است. تنها در یکی از شهرکهای ترکیه ٥٤٣ ایرانیِ پناهجو در انتظار دریافت پناهندگی هستند. آنان که در جریان تظاهرات اعتراضی توسط عوامل امنیتی بعنوان اخلالگر شناسایی شده بودند تا پیش از گریختن به خارج کشور، در خانه های امن فامیل و دوستان پنهان شده بودند. براساس گزارش سازمان ملل متحد، ایران در ردیف فرار مغزها جایگاه نخست در میان کشورهای جهان برخوردار است. این روزنامه سپس می افزاید در این لحظه مردم ایران با وجود همه فشارها و تنگناها همچنان زنده اند.

وقايع روز: گاردين ميگويد آتش زدن تصاویر علی خامنه ای در شیراز، مشهد و تبریز نیز تکرار شده بود
وقايع روز: گاردين ميگويد آتش زدن تصاویر علی خامنه ای در شیراز، مشهد و تبریز نیز تکرار شده بود

بازداشت شدگان، دادگاه ها و محکوميت ها

شش ماه پس از انتخابات ریاست جمهوری در ایران هنوز جمع کثیری از فعالان سیاسی، دانشجویی و روزنامه نگاران در حبس هستند. جبهه مشارکت یکی از احزاب اصلاح صلب می گوید نزدیک به بیست تن از اعضای این حزب در بازداشت بسر می برند. سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی هم چند عضو ارشد خود را در زندان دارد. روزنامه نگارانی نيز تنها به اتهام فعالیت شغلی خود راهی زندان شده اند و در حال حاضر ٢٣ روزنامه نگار در بازداشت هستند. چهره های شناخته شده ی فعالان دانشجویی پيشتر در بازداشت به سر ميبردند اما در روزهای منتهی به انتخابات، دامنه این بازداشت ها گسترش پیدا کرد و جمع دیگری نیز راهی زندان شدند. در آخرین اخبار اعلام شده دادگاه محسن امین زاده معاون اسبق وزارت امورخارجه در روز ٢٣ آذر برگزار خواهد شد. این در حالی است که سردار احمدی مقدم فرمانده نیروی انتظامی گفته است ماهیت ضد انقلابی معترضان برای ما روشن شده و به همین دلیل در روزهای آینده با شدت بیشتری با آنان برخورد خواهیم کرد. وی از دستگیری ١٨٠ نفر در روز ١٦ آذر خبر داده است. در همين حال جمعی از فعالان مدنی آذربایجان به احکام حبس از شش ماه تا شش سال محکوم شدند. فردین مرادپور فعال سیاسی در آذربایجان به ٦ سال زندان محکوم شده است. مرتضی مرادپور، رسول بدلی، علی بدلی، امین پاشا قره باغی، جلال رجب زاده و آرش عشقی از دیگر فعالان زندانی هستند. به گزارش انجمن دفاع از زندانیان سیاسی آذربایجان، فردین مرادپور که از فعالانِ حمایت از زبان ترکی در آذربایجان است، به اتهام شرکت در تظاهرات در پارک شاه گلی تبریز در خرداد ماه امسال، به ٦ سال زندان محکوم شده است.

آيت اله منتظری از طرف کانون مدافعان حقوق بشر بعنوان «تلاشگر حقوق بشر» انتخاب و تندیس منشور حقوق بشر کوروش به وی اهدا شد

روز جهانی حقوق بشر هر ساله در سراسر جهان از سوی تشکل ها و سازمان های غیر دولتی گرامی داشته می شود. روز حقوق بشر امسال هنگامی برگزار ميشود که در روز های پس از انتخابات، جمهوری اسلامی با انتقاد فعالان حقوق بشر در جهان به دليل نادیده گرفتن حقوق شهروندی، روبرو بوده است، اما در همين حال فعالان صلح از آیت اله منتظری، روحانی اصلاح طلب، بخاطر حمايت وی از حقوق شهروندی قدردانی کردند. آیت اله منتظری بلند پایه ترین روحانی منتقد رژیم جمهوری اسلامی است که در قم زندگی می کند. آیت اله منتظری اکنون کهنسال ترین روحانی ساکن قم است. او در آستانه ٩٠ سالگی هنوز از طرح دیدگاههای انتقادی نسبت به حکومت اسلامی که همواره می گوید خودش از بنیانگذاران آن است، دست برنداشته است. آيت اله منتظری حامی نظریه معروف «ولایت فقیه» بود که به روحانیت اجازه داد تا حکومت تشکیل دهد. آقای منتظری دهنگام تدوین قانون اساسی جمهوری اسلامی به ریاست این مجلس رسید و پس از درگذشت آقای طالقانی امامت جمعه تهران را برعهده گرفت. مهمترین حادثه سیاسی زندگی آقای منتظری که در تاریخ معاصر جمهوری اسلامی نیز یک نقطه عطف تلقی می شود، اتنخاب او به جانشینی آيت اله خمینی بود. او از این فرصت استفاده کرد تا فشار بر زندانیان سیاسی را کاهش دهد و همین اقدام سرانجام رابطه وی را با آقای خمینی، بر هم زد. او جدی ترین منتقد اعدام زندانیان سیاسی پس از پایان جنگ با عراق بود که در تابستان ٦٧ به صورت سازمان یافته به کشتار هزاران زندانی سیاسی در ایران، منجر شد. اعتراض آیت اله منتظری با واکنش شدید شخص آقای خمینی و برکناری آيت اله منتظری از جانشینی، همراه شد. این روحانی مخالف دست از انتقاد برنداشت و به همین دلیل پس از درگذشت آقای خمینی او را چندین سال در خانه اش زندانی کردند و کلاسهای درس وی را نیز تعطیل کردند. آیت اله منتظری در روزهای پس از انتخابات به عنوان جدی ترین منتقد حکومت در حوزه شناخته شده است و آزادیخواهی او از چشم فعالان حقوق بشر در ایران دور نمانده است و به همین دلیل او را به عنوان «تلاشگر حقوق بشر» انتخاب کرده و تندیس منشور حقوق بشر کوروش را به وی اهدا کرده اند. آیت اله منتظری در اين مناسبت گفت هیچ یک از برخورد هایی که در روزهای پس از انتخابات با مردم شد، شرعی و قانونی نیست. وی تأکید کرد که آنچه به نام اسلام و دین انجام می دهند موجب بدنامی اسلام می شود. این روحانی منتقد تصریح کرد که اول انتخابات را منحرف کردند، بعد مردم را زدند و عده ای را بازداشت کردند و گفتند پرونده مختومه شده است. اگر پرونده مختومه شده است چرا بازداشتی ها را به اعترافات تلویزیونی وادار می کنید؟ بدانید که این اعتراف ها هیچ ارزشی ندارد. به گفته آقای منتظری آنچه در قانون اساسی به عنوان آزادی قید شده منظور آزادی مردم است. ولایت مطلقه فقیه را درست کرده اند که من قبول ندارم. آقای منتظری می افزاید آقای خمینی در پاریس می گفت در حکومت اسلامی حتی کمونیست ها هم حق اظهارنظر دارند اما امروز حتی کسانی که برای این انقلاب زحمت کشیده اند هم آزادی ندارند. در این مراسم که جمعی از فعالان حقوق بشر و فعالان سیاسی هم حضور داشتند تندیس استوانه ای کانون مدافعان حقوق بشر که بر اساس استوانه حقوق بشر کورش کبیر ساخته شده است، به آیت اله منتظری اهدا شد.

واکنش ميرحسين موسوی به پخش فيلم پاره کردن عکس آیت الله خمینی از صدا وسیمای جمهوری اسلامی

انتشار فیلمی در خصوص پاره کردن عکس آیت اله خمینی از صدا وسیمای جمهوری اسلامی با واکنش های بیشتری همراه شده است. میرحسین موسوی نیز به اقدام صدا و سیمای جمهوری اسلامی در خصوص پخش فیلمی از پاره کردن تصویر آیت اله خمینی واکنش نشان داده و به روزنامه جمهوری اسلامی گفته است که به نظر او اقدام صدا و سیما نادرست بوده و وی کاملاً به آن مشکوک است.

XS
SM
MD
LG