محسنی اژه ای: پرونده مهندس موسوی در قوه قضاييه در حال رسيدگی است
اعتراض جنبش دانشجويی در روز های پس از بازگشايی دانشگاهها در اول ماه مهر يکی از نگرانی ها ی جدی مسئولان جمهوری اسلامی برای برقراری امنيت در فضاهای آموزشی و پيشگيری از گسترش آن به سطح جامعه بوده است. دغدغه ای که سرانجام در روز دانشجو آشکار شد. دانشجويان در دانشگاهها روز دانشجو را برگزار کردند و مردم نيز با وجود محاصره نيروهای امنيتی به آنان پيوستند تا ١٦ آذر ٨٨ روزی متفاوت باشد. تنها يک روز پس از آن مقامات ارشد انتظامی و قضايی نسبت به ادامه وضع موجود هشدار می دهند. دادستان کل کشور در يک مصاحبه مطبوعاتی صريحاً گفته است که از اين پس ديگر اغماضی در کار نخواهد بود.
مردم ايران پس از اعلام خبر پيروزی محمود احمدی نژاد به خيابان آمدند تا اعتراض خود را اعلام کنند، اما در اين ميان دانشجويان از ساير اقشار سازمان يافته تر بودند. با گذشت ٤ ماه از آن زمان، بازگشايی دانشگاهها در چنين فضايی به جنبش دانشجويی امکان داد تا مطالبات را صورت بندی و پيگيری کنند. راهی که هزينه هم کم نداشت. پس از اول ماه مهر، دانشگاهها به کانون اصلی اعتراض تبديل شد. در حالی که در همه تحليل ها از روز دانشجو به عنوان يک نقطه عطف ياد می شد، روز دانشجو فرارسيد و دانشجويان با وجود همه هشدارها آن را برگزار کردند. حضور مردم در اين روز و در کنار دانشجويان سبب شد ناظران مسائل ايران روز ١٦ آذر ١٣٨٨ را با همه روزهايی از اين دست متفاوت بدانند. از سوی ديگر مسئولان امنيتی و قضايی هم دست به کار شده اند تا هشدار دهند. تندترين جملات را غلامحسين محسنی اژه ای دادستان کل کشور به کار برد که گفته است از اين پس ديگر اغماض نخواهيم کرد. وی تأکيد کرد که تا ديروز ماموران انتظامی و دستگاه قضايی بردباری کردند تا چهره دشمنان شناخته شود ولی از اين پس برخورد خواهيم کرد. دادستان کل کشور از مذاکره خود با دادستان تهران خبر داد و افزود به آقای جعفری دولت آبادی گفته است او وظيفه دارد که با قانون شکنان برخورد کند و اجازه ندهد که آرامش جامعه را بر هم زنند. محسنی اژه ای تاکيد کرد که پرونده مهندس موسوی در قوه قضاييه در حال رسيدگی است.
فرمانده نيروی انتظامی تهران: فضای شهر تهران در روزهای آينده امنيتی خواهد شد
سردار رجب زاده خبر داده است که در روزهای آينده نيروهای تحت فرمان وی به منظور جلوگيری از گسترش اعتراض دانشجويان به فضای خارج از دانشگاه در اطراف دانشگاهها مستقر خواهند شد. در خبری ديگر آيت الله ناصر مکارم شيرازی در رابطه با وقايع اخير ايران پيشنهادِ مذاکره با مخالفان را داده است. اين مرجع مذهبی که پيش از اين مواضع نزديک به حکومت ايران را داشت، عنوان کرده است که در کشورهای ديگر با اقليت دو تا سه ميليون نفری مذاکره ميشود اما در ايران با «اقليت ۱۳ تا ۱۴ ميليون» نفری تاکنون مذاکره ای صورت نگرفته است.
حجت الاسلام سيد محمد خاتمی: کسانی که زندانی شده اند سوابق انقلابی شان از بازجويانشان بيشتر است
بسياری از فعالان سياسی بازداشت شده پس از وقايع انتخابات ايران از وزيران اسبق و مديران ارشد جمهوری اسلامی در سالهای گذشته بوده اند، کسانی که نامشان هنوز در کتابهای تاريخ جمهوری اسلامی به چشم می خورد. آنان در سالهای گذشته و بويژه در دهه اول حيات جمهوری اسلامی قهرمانان مبارزات سياسی بودند در حالی که اين روزها در زندان حتی از دسترسی به وکيل هم محروم هستند، نکته ای که محمد خاتمی رييس جمهوری پيشين ايران به آن اشاره کرده است. محمد خاتمی گفت سوابق انقلابی بسياری از بازداشت شدگان از بازجوهايشان بيشتر است. روزهای منتهی به تأسيس جمهوری اسلامی مصادف بود با هيجان انقلابیِ جوانانی که از زندان آزاد شده بودند و يا هوادار سازمان های انقلابی بودند. آنها تلاش می کردند از آن چه بر آنان رفته سخن بگويند و بر هيجان جامعه بيافزايند. تصاوير سياه و سفيد بسياری از انقلابيون در زندان را که پلاکی بر گردن آويخته بودند تا نشانگر شماره پرونده آنان باشد، منتشر می کردند. هر سازمانی در بيوگرافی اعضايش تلاش می کرد تا ادبيات جناحی را رعايت کند و اين همه، اکنون بخشی از تاريخ ٣٠ ساله جمهوری اسلامی است که در ٦ ماه اخير از سوی معترضان و بخشی از حاکميت، به چالش گرفته شده است. اين روزها داشتن سابقه انقلابی چندان به کار نمی آيد و نسل جديدی که در بخش امنيتی بر سر کار آمده به گذشته زندانيان خود توجهی ندارد.
به همين دليل فردی نظير بهزاد نبوی می تواند بگويد که در دو حکومت و به فاصله ٣٠ سال زندانی سياسی بوده است. پيش از او عزت اله سحابی هم اين تجربه را از سر گذرانده بود. او صريحاً گفته بود که حتی يک روز از زندان جمهوری اسلامی را نمی توان با يک سال زندان پيش از انقلاب مقايسه کرد. هرچند که آيت اله منتظری پس از انقلاب اسلامی به زندان نرفت اما زندان خانگی را تجربه کرد. اکنون سيد محمد خاتمی رييس جمهوری سابق می گويد کسانی که زندانی شده اند سوابق انقلابی شان از بازجويانشان بيشتر است. وی گفته است اين رفتار، جفا در حق فرزندان انقلاب است. خاتمی بی آن که از بهزاد نبوی نام برده باشد گفت انسان عزيزی که در آستانه ٧٠ سالگی است برای ١٠ روز مرخصی از زندان ٨٠٠ ميليون تومان وثيقه سپرده است. ظاهراً او نخواسته بگويد که انقلاب ها همواره فرزندان خود را قربانی گرفته اند. اين در حالی است که مخالفان می گويند شهروندان عادی نا خواسته قربانی خشونت سازمان يافته انقلابيون شده اند و جمهوری اسلامی حکومتی است که هنوز می گويد انقلابی است.