لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۱۴

وقايع روز: اظهارات متفاوت دو نماينده مجلس در مورد شکايت عليه موسوی و چند خبر ديگر


وقايع روز: اظهارات متفاوت دو نماينده مجلس در مورد شکايت عليه موسوی و چند خبر ديگر
وقايع روز: اظهارات متفاوت دو نماينده مجلس در مورد شکايت عليه موسوی و چند خبر ديگر

**رسايی می گويد شکايت ۱۰۰ نماينده مجلس عليه مير حسين موسوی محکمه پسند است**مجلس ماده ٤ لايحه هدفمند کردن يارانه را نيز تصويب کرد**اعطای تسهيلات بانکی به صاحبان خودروهای فرسوده **

رسايی می گويد شکايت ۱۰۰ نماينده مجلس عليه مير حسين موسوی محکمه پسند است

روزنامه خراسان مطلبی دارد در مورد شکايت ۱۰۰ نماينده مجلس از مير حسين موسوی. روزنامه خراسان در گزارش خود در اين رابطه به اظهارات متفاوت رسايی و ابراهيمی دو نماينده مجلس در اين رابطه اشاره کرده است. حميد رسايی، نماينده مردم تهران و عضو فراكسيون انقلاب اسلامی گفته است حدود ۱۰۰ نماينده مجلس شورای اسلامی در ايران از موسوی به دادستان كل كشور شکايت کرده اند. در همين حال ابراهيمی نماينده بيرجند گفته است در شکايت اين ١٠٠ نماينده نامی از فرد خاصی برده نشده است. به گفته آقای رسايی اين شكايت بابت بيانيه ها و اقداماتی است كه آقای موسوی در اين مدت داشته است و به گفته او اين اقدامات منجر به لطمات و صدماتی به آبروی نظام و اموال عمومی شده است اما در همين رابطه يک نماينده ديگر مجلس شورا اظهار نظر ديگری کرده است. حسين ابراهيمی عضو کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی و نماينده بيرجند در مجلس گفت: اين شکايت با ۸۰ امضاء به روزهای اول پس از حوادث انتخابات مربوط می شود وی می گويد: اين نامه بين نمايندگان توزيع نشد بلکه به افراد خاصی که نسبت به مسائل سياسی حساس اند ارائه شد و در نهايت با بيش از ۱۰۰ امضا به دادستان کل کشور تقديم شد. آقای ابراهيمی همچنين گفته است در اين شکايت نامی از فرد خاصی برده نشده و عبارت فرماندهان و محرکان حوادث اخير ذکر شده است. در حالی که آقای رسايی به جرم مشخصی اشاره نکرده، افزوده است اين شکايت نامه «دارای مستندات محکم و محکمه پسند است.»

وقايع روز: اظهارات متفاوت دو نماينده مجلس در مورد شکايت عليه موسوی و چند خبر ديگر
وقايع روز: اظهارات متفاوت دو نماينده مجلس در مورد شکايت عليه موسوی و چند خبر ديگر

مجلس ماده ٤ لايحه هدفمند کردن يارانه را نيز تصويب کرد

نمايندگان مجلس شورای اسلامی روز سه شنبه ماده ٤ لايحه هدفمند کردن يارانه را تصويب کردند. بر اساس اين ماده قيمت گندم، برنج، روغن، شير، شکر، خدمات پستی، خدمات ريلی -- مسافری -- و نهاده های کشاورزی نظير بذر و کود و نهال در ظرف ٥ سال از زمان تصويب به صورت آزاد محاسبه خواهند شد. اين ماده در هنگام بررسی در صحن مجلس با مخالفت های جدی مواجه شد که مخالفان سرانجام از افزودن خدمات دارويی به اين ليست جلو گيری کردند. مصوبه ديروز که بخشی از لايحه موسوم به هدفمند کردن يارانه به دولت اجازه می دهد در آمد حاصل از فروش آزاد ١٠ قلم کالای اساسی مصرفی به صورت نقدی در اختيار خانواده های کم در آمد قرار دهد نکته ای از نظر مخالفان تزريق نقدينگی به اقتصاد، کاهش انگيزه توليد و افزايش بی رويه تورم و حتی تنش های اجتماعی را در پی خواهد داشت. محمود احمدی نژاد از روزی که دفتر رياست جمهوری اسلامی را سيد محمد خاتمی تحويل گرفت، قول داد تا يک تحول اقتصادی ايجاد کند.شعار معروف «نفت بر سر سفره های مردم» هم از اين ديدگاه ناشی می شد.اکنون اما لايحه ای که او به مجلس فرستاده و روزهای تصويب را سپری می کند مناقشه ای جدی حتی در ميان اصول گرايان ايجاد کرده است به نحوی که آنان سکوت را شکسته وبه دولت هشدار می دهند که بايد نگران عواقب اقتصادی و حتی اجتماعی اين برنامه باشد. احمد توکلی که دانش آموخته رشته اقتصاد و رييس مرکز پژوهشهای مجلس است، اعتقاد دارد بدون ترديد تورم جهشی در راه خواهد بود. به گفته اين نماينده مجلس نان حياتی ترين غذای مردم بويژه طبقه کم درآمد است که قيمت آن در اثر اجرای اين برنامه حداقل به دو برابر قيمت کنونی خواهد رسيد. عليرضا محجوب ديگر نماينده مجلس و دبير کل خانه کارگر جمهوری اسلامی هم گفته است درست نيست بگوييم اگر کسی نان می خواهد بايد در صف بايستد، اگر برای مردم کاری نمی کنيد حداقل به آنان توهين نکنيد.اشاره وی به چند نرخی شدن قيمت نان در اين برنامه است. در همين حال دکتر فرشاد مؤمنی اقتصاددان منتقد دولت گفته است پيش از هر کاری بايد اقتصاد را از دام عوام زدگی سياسی نجات داد. به اعتقاد وی شکوفايی کم نظير بهای نفت موجب شد تا کوته نگری در عرصه تصميم گيريهای سياسی باب شود. مؤمنی اضافه کرده است درآمد نفت باعث شد که دولت همه مشکلات را از دريچه واردات ارزيابی کند به همين دليل سخنگوی دولت نهم در پاسخ به گرانی قيمت مسکن گفته بود اگر می توانستيم مثل ساير کالا ها از خارج وارد کنيم مشکل حل می شد.هر چند بر نامه افزايش قيمت ها و يا حذف سوبسيد ها قرار است ظرف ٥ سال آينده به اجرا درآيد اما از هم اکنون به نگرانی در ميان همه محافل منجر شده است.

وقايع روز: اظهارات متفاوت دو نماينده مجلس در مورد شکايت عليه موسوی و چند خبر ديگر
وقايع روز: اظهارات متفاوت دو نماينده مجلس در مورد شکايت عليه موسوی و چند خبر ديگر

اعطای تسهيلات بانکی به صاحبان خودروهای فرسوده

رييس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی می گويد سقف اعطا تسهيلات بانکی به صاحبان خودروهای فرسوده از 7 ميليون به ١٠ميليون تومان افزايش يافته است. محمود بهمنی ديروز پس از پايان جلسه شورای پول و اعتبار به خبرنگاران گفت اين مصوبه تا چند روز اينده برای اجرا به سيستم بانکی ابلاغ خواهد شد. در همين حال سردار رويانيان رييس ستاد حمل ونقل و مديريت سوخت کشور به ايرنا گفته است خودروهای شخصی مدل ٥٢ به قبل ٤ سيلندر و بالاتر ١٠ميليون ريال ،مدل ٥٣ تا ٥٧، ١٢ ميليون ريال و مدل های ٥٨ تا ٦٢، ١٤ميليون ريال کمک بلاعوض دريافت می کنند. رويانيان تعداد فعلی خودروهای فرسوده را که بايد تا سال ١٣٩٠ از گردونه خارج شوند ١ ميليون و ٦٠٠ هزار دستگاه ذکر کرده و تعدادخودرو های از رده خارج شده در ٤ سال گذشته را ٦١١ هزار دستگاه اعلام کرده است. وی از هماهنگی با شرکت های خودرو سازی خبر داده و تأکيد کرده است که صاحبان اين خودروها يک ماه پس از تحويل خودرو و مدارک، خودرو جديد دريافت خواهند کرد. جمهوری اسلامی که با مشکل تهيه و خريد بنزين مواجه است در سالهای اخير تلاش کرده است تا با طرح جايگزينی خودروهای فرسوده چرخه مصرف سوخت را اصلاح کند. رويانيان در اين گفتگو از کاهش مصرف ٢.٣ درصدی بنزين در کشور خبر داده اما دليل ان را ذکر نکرده است، در حالی که کارشناسان افزايش بهای بنزين را دليل اصلی اين کاهش ميدانند مسئولان ترجيح می دهند به اصلاح شبکه حمل ونقل عمومی و جايگزينی خودرو ها ی فرسوده اشاره کنند.

وقايع روز: اظهارات متفاوت دو نماينده مجلس در مورد شکايت عليه موسوی و چند خبر ديگر
وقايع روز: اظهارات متفاوت دو نماينده مجلس در مورد شکايت عليه موسوی و چند خبر ديگر

احکام اوليه عليه کيان تاجبخش، احمد زيد آبادی و مسعود باستانی و گم شدن پرونده همسر ژيلا بنی يعقوب

روابط عمومی دادسرای عمومی و انقلاب تهران از ارسال پرونده ١٢ تن از متهمان حوادث اخير به دادگاه انقلاب اسلامی خبر داده است اما از ذکر نام خود داری کرده است. عباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران پيش از اين از قضات خواسته بود که زمان تکميل پرونده ها را تسريع بخشند. در همين حال روزنامه اعتماد روز گذشته از صدور احکام ٣ تن از متهمان خبر داد. به نوشته اعتماد يحيی کيان تاجبخش استاد دانشگاه کلمبيا نيويورک به ١٥ سال زندان ،احمد زيد آبادی دبير کل ادوار تحکيم وحدت به ٧ سال و مسعود باستانی روزنامه نگار به ٦ سال زندان محکوم شده اند. هرچند اين احکام اوليه قابل تجديد نظرهستند اما شدّت محکوميت ها بُهت افکارعمومی و خانواده های ديگر بازداشت شدگان را در پی داشته است. در حالی که اينروزها مُصلّی تهران ميزبان نمايشگاه مطبوعات است تنها با چند دقيقه رانندگی می توان به زندان اوين رسيد که ١٦ روزنامه نگار را پشت ميله های خود به بند کشيده است. اين روزنامه نگاران که پس از انتخابات رياست جمهوری و به دليل حمايت از نامزدهای رقيب احمدی نژاد بازداشت شده اند حتی از حق داشتن وکيل و خروج از زندان انفرادی و ملاقات با خانواده های خود محروم هستند. بی خبری از وضعيت آنان نه تنها با اعتراض خانواده ها روبرو شده بلکه اعتراض سازمانهای حقوق بشری را هم به دنبال داشته است. در شرايطی که تغيير رييس قوه قضاييه و پيامد آن برکناری سعيد مرتضوی از دادستانی تهران می توانست اين نويد را داشته باشد که گشايشی در اين پرونده ها حاصل شود اما صدور احکام سنگين برای برخی روزنامه نگاران و فعالان سياسی وحتی اساتيد دانشگاه نظير کيان تاجبخش به اين اميد ها پايان داده است. روز سه شنبه هنگامی که حکم کيان تاجبخش ١٥ سال زندان و حکم احمد زيد آبادی ٧ سال زندان و حکم مسعود باستانی ٦ سال اعلام شد، خانواده های ساير بازداشت شدگان نتوانستند نگرانی خود را پنهان کنند. ژيلا بنی يعقوب روزنامه نگار که همسر روزنامه نگارش بهمن احمدی امويی در جمع بازداشت شدگان است در مصاحبه ای گفته که پرونده همسرش عليرغم صدور قرار وثيقه گم شده است. وی اين حادثه را روشی جديد برای آزار خانواده ها قلمداد کرده است. ماشااله شمس الواعظين روزنامه نگار و عضو انجمن دفاع از آزادی مطبوعات هفته گذشته در مصاحبه ای گفته بود که حوادث اخير از جمله تعطيلی مطبوعات، بازداشت روزنامه نگاران منجر به مهاجرت گسترده ای شده است که بايد ان را يک موج ناميد که پس از موج اول ناشی از انقلاب اسلامی موج دوم است. اين در حالی است که گزارشگران بدون مرز که يک نهاد مستقل بررسی کننده جايگاه مطبوعات در جهان است ايران را در بين ١٧٥ کشور در رتبه ١٧٢ به لحاظ فقدان ازادی و عدم امنيت شغلی روزنامه نگاران ذکر کرده است.

وقايع روز: اظهارات متفاوت دو نماينده مجلس در مورد شکايت عليه موسوی و چند خبر ديگر
وقايع روز: اظهارات متفاوت دو نماينده مجلس در مورد شکايت عليه موسوی و چند خبر ديگر

سخنان مهدی کروبی در ديدار با اعضای کانون مدافعان حقوق بشر و تجمع دانشجويان در دانشگاه آزاد کرج

مهدی کروبی دبيرکل حزب اعتماد ملی در ديدار با اعضای کانون مدافعان حقوق بشر و اعضای شورای ملی صلح، اعلام کرد خود را برای همه چيز اماده کرده است. آقای کروبی توقيف روزنامه اعتماد ملی و پلمپ دفتر شخصی و دفتر حزب اعتماد ملی را در راستای محاصره خود و محدود کردن ارتباط با مردم توصيف کرده است. مهدی کروبی گفته است: اقايان فکر می کردند که با فشار و زور می توان قضيه را فيصله داد ولی فهميدند که نمی شود و مردم عقب نشينی نخواهند کرد. آقای کروبی در مورد نامه هايش که در انها ادعا کرد برخی از بازداشت شدگان پس از انتخابات مورد شکنجه و تجاوز قرار گرفته اند، گفت: اتهام زنی به نظام را قبول ندارم زيرا هدف من پاک کردن نظام است برای آن که دلمان می سوزد. در خبری ديگر روز سه شنبه دانشگاه آزاد کرج شاهد تجمع دانشجويان معترض به نتيجه انتخابات و احکام دانشجويان دانشگاه آزاد بود . اين تجمع در حالی برگزار شد که جوّ سنگين امنيتی بر اين دانشگاه حاکم بود.

<--IMAGE-->

جنجال در مراسم توديع و معارفه مديران فارابی

همشهری در شماره روز چهارشنبه خود می نويسد که روز سه شنبه وقتی مجيد شاه حسينی در مراسم توديع خود به دفاع از عملكردش پرداخت، ٢ تن از سينماگران به تبعيضهای دوران مديريت او اعتراض كردند؛ اعتراضی كه تشويق بيشتر سينماگران حاضر در سالن نمايش فيلم فارابی را در پی داشت. شاه حسينی از توليدات فاخر ميلياردی چون «ملك سليمان» و «راه آبی ابريشم» بعنوان دستاوردهای مديريت خود نام برد و خسرو امير صادقی تهيهكننده اعتراض كرد كه از التماس كردن و انتظار كشيدن پشت درهای بسته فارابی خسته شده است. جالب اينكه احمد ميرعلايی، مديرعامل جديد فارابی نيز در واكنش به اعتراض سينماگران گفت: من هم مثل شما پشت درهای بسته فارابی مانده ام. به اين ترتيب مراسم توديع و معارفه مديرعامل فارابی با حاشيه و جنجال برگزار شد.

وقايع روز: اظهارات متفاوت دو نماينده مجلس در مورد شکايت عليه موسوی و چند خبر ديگر
وقايع روز: اظهارات متفاوت دو نماينده مجلس در مورد شکايت عليه موسوی و چند خبر ديگر

چه نيرويی در ايران از واردات بی رويه حمايت می کند

روزنامه آفتاب يزد در مطلبی به ادامه واردات کالا در ايران اشاره کرده و اين سؤال را مطرح می کند که چه نيرويی در ايران از واردات بی رويه حمايت می کند. آفتاب يزد می نويسد: برای كــســانــی كــه دل درگـروی ايـرانـی آزاد و آزادتـر دارند، روند كنونی اقتصاد ايران از لحاظ فسـاد مـالـی، تـــورم، بـيـكــاری و حـقــوق مـــالــكــيـــت بسيار نگران كننده اســـت. در اين مطلب فرشاد مؤمنی که عـضــو هيئــت علمــی دانــشــكـــده اقــتــصـاد دانـشـگـاه علامه طباطبايی است، در مورد دلايل واردات بيرويه در اقتصاد ايـــــران گـــفـــــت: آزادســـازی تـــجـــاری در كــشـورهـای در حال توسعه متمايل به سمـت واردات مـيشود زيرا به جای اصل آزادسازی تجاری و پيروی از قاعده بـازی جــهـــــانـــــی، حــكـــم بــــه واردات داده مـــــيشـــود. وی همچنين افزوده است : در ســـاخــتـــار اقـتـصـــادهـــای تــوسعــه نيــافتــه وقتــی تــولــيـدی وجـود نـدارد كه قابل عرضه به بــازارهــای جــهــانــی بــاشـد و از سويی، اقــتــصـادهـای قدرتمند اجازه دستيابی به ســهـــولـــت در بـــازارهـــای جــهـــانـــی را نــمـــيدهـنــد در نتيجـه پيـروی از مـدل آزادســازی تــجــاری بــه واردات مــنــجـر مـيشـود.

وقايع روز: اظهارات متفاوت دو نماينده مجلس در مورد شکايت عليه موسوی و چند خبر ديگر
وقايع روز: اظهارات متفاوت دو نماينده مجلس در مورد شکايت عليه موسوی و چند خبر ديگر

واگذاری شش درصد از بلوک مخابرات به سازمان تأمين اجتماعی

سرمايه در مطلبی با عنوان تخلف جديد در معامله بزرگ مخابرات از واگذاری شش درصد از بلوک مخابرات به سازمان تامين اجتماعی خبر داده است. اين اقدام ظاهراً بابت رد ديون صورت گرفته است . سرمايه می نويسد کنسرسيوم توسعه اعتماد مبين از واگذاری شش درصد از بلوک سهم خود به سازمان تامين اجتماعی بابت رد ديون و مطالبات، اعلام بی اطلاعی می کند اما خبرگزاری فارس در گزارشی سازمان تأمين اجتماعی را مالک شش درصدی سهام مخابرات اعلام کرده است. سرمايه در ادامه اين گزارش به سراغ معاون سازمان خصوصی رفته و او نيز در گفت وگو با سرمايه ضمن تاييد اين خبر واگذاری اين سهم را بابت رد ديون و مطالبات به تأمين اجتماعی ذکر کرده است.

XS
SM
MD
LG