لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۴۸

وقايع روز: تقاضای پناهندگی نرگس کلهر از آلمان و چند خبر ديگر


وقايع روز: تقاضای پناهندگی نرگس کلهر از آلمان و چند خبر ديگر
وقايع روز: تقاضای پناهندگی نرگس کلهر از آلمان و چند خبر ديگر

**نرگس کلهر دختر مشاور رسانه ای محمود احمدی نژاد از آلمان پناهندگی سياسی درخواست کرده است**قوه قضاييه جمهوری اسلامی، شکنجه گران زندان کهريزک و مهدی کروبی**تجمع اعتراضی دانشجويان دانشکده فنی دانشگاه آزاد تهران**

نرگس کلهر که پدرش مشاور رسانه ای محمود احمدی نژاد است از آلمان پناهندگی سياسی درخواست کرده است. سايت خبری عصر ايران، به نقل واکنش مهدی کلهر پرداخته و می نويسد مشاور رسانه ای رييس جمهوری اسلامی گفته است هنگامی که او همکاری با احمدی نژاد را پذيرفت همسرش از او جدا شد زيرا مخالف احمدی نژاد بود و نرگس هم با مادرش زندگی می کرد. آقای کلهر اين اقدام دخترش را نشانه آزادی در جمهوری اسلامی خوانده است. اما تأکيد کرده که بيگانگان دخترم را اغفال کرده اند. نرگس کلهر که ٢٥ ساله است چندی پيش برای نمايش فيلم خود در جشنواره حقوق بشر نورنبرگ آلمان کشورش را ترک کرده بود.

وقايع روز: تقاضای پناهندگی نرگس کلهر از آلمان و چند خبر ديگر
وقايع روز: تقاضای پناهندگی نرگس کلهر از آلمان و چند خبر ديگر


قوه قضاييه جمهوری اسلامی، شکنجه گران زندان کهريزک و مهدی کروبی


دادستان تهران در حاشيه مراسم معرفی سرپرست جديد ناحيه يک شميرانات به خبرنگاران گفته است که با بازداشت شدگان حوادث اخير در زندانها ديدار کرده است. به گزارش ايلنا عباس جعفری همچنين گفته است که ١٣٥ پرونده در حال بررسی است و يک تن از بازداشت شدگان به زودی آزاد خواهد شد. آقای جعفری از ذکر نام اين فرد خودداری کرده است. دادستان تهران در پاسخ پيرامون برخورد قوه قضاييه با مهدی کروبی به دليل اعتراض به نتيجه انتخابات و افشا گری در مورد شکنجه بازداشت شدگان تأکيد کرده است که اين مسئله بخشی از مسئوليت دادگاه ويژه روحانيت است زيرا آقای کروبی روحانی است. اين در حالی است که ابراهيم رييسی معاون اول قوه قضاييه نيز گفته است که در صورت اثبات جرم، دادگاه ويژه روحانيت با آقای کروبی برخورد خواهد کرد. عباس جعفری دولت آبادی در حالی به سمت دادستان تهران منصوب شده است که جمعی از فعالان سياسی و روزنامه نگاران به اتهام ايفای نقش در حوادث پس از انتخابات ايران ٤ ماه گذشته را در زندان سپری کرده اند. روزهايی که به گفته خانواده های آنان اغلب در زندان انفرادی بوده است. دادستان جديد که جايگزين سعيد مرتضوی شده است هنوز اقدام موثری در اين مورد انجام نداده است اما از نظر افکار عمومی اين جابجايی مثبت نگريسته شده است به ويژه آن که تشکيل دادگاههای تلويزيونی متوقف شده است. هرچند به گزارش خبرگزاری ها دادستان تهران تعداد پروندهای در دست بررسی را ١٣٥ فقره ذکر کرده و از آزادی يک تن از بازداشت شدگان هم خبر داده است اما شايد يکی از مهمترين بخش اظهارات وی در مورد مهدی کروبی باشد. آقای کروبی روحانی اصلاح طلبی است که يکی از رقبای محمود احمدی نژاد در انتخابات ٢٢ خرداد بود و پس از آن که اعتراض مردم به اعلام نتايج با سرکوب و بازداشت نيروهای دولتی مواجه شد، آقای کروبی در نامه سرگشاده ای به هاشمی رفسنجانی به عنوان رييس مجلس خبرگان از شکنجه و تجاوز منجربه مرگ بازداشت شدگان پرده برداشت. نامه مهدی کروبی قوه قضاييه را وادار کرد تا از وی بخواهد مدارک خود را برای بررسی به کميته منتخب اين قوه ارائه کند. اکنون صحّت اين مدارک از سوی قوه قضاييه جمهوری اسلامی مورد ترديد و حتی انکار قرار گرفته است به نحوی که بسياری معتقدند که اين ترديد ها راه برخورد قضايی با آقای کروبی را هموار کرده است. دادستان تهران گفته است اقای کروبی روحانی است و به همين دليل برخورد قضايی با وی در حوزه اختيارات دادگاه ويژه روحانيت است. نکته ای که در خبری ديگر از سوی ابراهيم رييسی معاون اول قوه قضاييه نيز مورد تاکيد قرار گرفته بود. در همين حال رييس کميته ويژه مجلس برای پيگيری مسائل بازداشت شدگان بار ديگر در واکنش به علل تأخير قرائت اين گزارش در مجلس تأکيد کرده است اين بار به پس از بررسی لايحه هدفمند کردن يارانه ها موکول شده است. ناظران دليل تأخير درقرائت اين گزارش را فشار سعيد مرتضوی دادستان پيشين تهران قلمداد می کنند که شايد يکی از متهمان اين پرونده و حوادث بازداشتگاه کهريزک باشد.

وقايع روز: تقاضای پناهندگی نرگس کلهر از آلمان و چند خبر ديگر
وقايع روز: تقاضای پناهندگی نرگس کلهر از آلمان و چند خبر ديگر


کميسيونر ارشد سازمان ملل متحد تخلفات قوه قضائيه جمهوری اسلامی از معاهده های بين المللی را در ارتباط با احکام اعدام مطرح کرد

ناوی پيلِای کميسيونر ارشد سازمان ملل متحد روز سه شنبه ايران را تشويق کرد که در رابطه با صدور حکم اعدام سه تن از معترضان به نتيجه انتخابات اخير بازنگری کند. ناوی پيلِای از دادگاه تجديد نظر جمهوری اسلامی خواست حکم اعدام اين سه نفر را با دقت بررسی کند. کميسيونر ارشد سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر تأکيد کرده است اعمال مجازات اعدام برای جرائمی که منجر به از دست دادن جان کسی نشده بر خلاف معاهده های بين المللی است و ايران نيز اين معاهده ها را امضا کرده. آقای پيلِی در بيانيه ی خود همچنين به دادگاه متهمان اشاره کرده و گفته است نگرانی های جِدی در مورد دادگاه های معترضان به انتخابات اخير وجود دارد. کميسيونر ارشد سازمان ملل در بيانيه ی روز سه شنبه خود همچنين به اعدام بهنود شجاعی اشاره و تأکيد کرد لغو اعدام کودکانی که پيش از سن ١٨ سالگی مرتکب جرم شده اند يکی از روشن ترين و مهمترين اِستاندارد های حقوق بشر محسوب می شود.

وقايع روز: تقاضای پناهندگی نرگس کلهر از آلمان و چند خبر ديگر
وقايع روز: تقاضای پناهندگی نرگس کلهر از آلمان و چند خبر ديگر


تجمع اعتراضی دانشجويان دانشکده فنی دانشگاه آزاد تهران

تجمع دانشجويان دانشکده فنی دانشگاه آزاد تهران واحد مرکز ديروز با يورش نيروهای بسيجی مواجه شد. ادوار نيوز گزارش داده است که تجمع اعتراضی اين دانشجويان که از سه هفته پيش آغاز شده بود روز گذشته با حمله سازماندهی شده نيروهای بسيجی و پليس ضد شورش مواجه شد. نيروهای دولتی برای متفرق کردن دانشجويان از گاز اشک اور استفاده کردند. اين واحد دانشگاهی روز گذشته هنگامی به تعطيلی کشيده شد که دانشجويان شعار می دادند «دولت کودتا استعفا ،استعفا.» در گزارش ها به زخمی و مجروح شدن بيش از ١٠ تن از دانشجويان در اثر حملات نيروهای بسيجی که از باطوم، چاقو و شوک الکتريکی استفاده می کردند، اشاره شده است. دکتر عبداله جاسبی که ازبنيانگذاران دانشگاه آزاد اسلامی در ايران است در ٢٦ سالی که از زمان تأسيس اين دانشگاه می گذرد همواره رييس آن بوده است. حتی هنگامی که محمود احمدی نژاد در دوره اول رياست جمهوری خود کوشيد تا در اين مرکز علمی، خانه تکانی کند، با واکنش متحدان پرقدرت آقای دکتر، از جمله هاشمی رفسنجانی، که بر صندلی های هيأت امنا تکيه زده بودند، مواجه شد. دکتر جاسبی که در طول سالهای گذشته همواره ازتأسيس انجمن های دانشجويی در اين دانشگاه جلوگيری کرده است اکنون با نسل جديدی مواجه شده که از اعتراض ابايی ندارند. ماجرا هنگامی جدی شد که در اولين جمعه پس از بازگشايی دانشگاهها در ايران ١٧ فعال دانشجويی در پارک جمشيديه تهران به اتهام جلسه هماهنگی عليه دولت دستگير شدند و در ميان آنان دانشجويان دانشگاه آزاد هم به چشم می خوردند، دانشگاهی که بسياری از ناظران، همواره جمع کثير دانشجويی آن را غير سياسی تلقی می کردند که از سوی حراست دانشگاه کنترل می شوند. اما اين روزها به نظر ميرسد دامنه اعتراض های دانشجويی در دانشگاه آزاد گسترش چشمگيری يافته است. اعتراضات روز سه شنبه که در دانشکده فنی دانشگاه آزاد در تهران رخ داد از هفته ها پيش آغاز شده بود ولی از سوی نيروهای دولتی تحمل شده بود و شايد نگرانی از گسترش آن به ساير مراکز اين دانشگاه با عث يورش بسيجيان، و سرکوب شد. دانشجويانی که شعار ميدادند «دولت کودتا استعفا،استعفا» و يا «احمدی عمروعاص شصت و سه درصد اينجاس.» اين اعتراض ها که در سايت ها و جناح های حامی دولت نيز انعکاس يافته است به نوعی سازماندهی از سوی مديران اين دانشگاه تلقی شده است زيرا اختلاف نظر محمود احمدی نژاد با کسانی نظير هاشمی رفسنجانی و دوستان و متحدان سياسی وی در ايران پس از انتخابات رياست جمهوری، به يک چالش جدی دولت احمدی نژاد تبديل شده است. هرچند حاميان رييس جمهوری تلاش می کنند اعتراض های دانشجويان دانشگاه آزاد را سازماندهی شده تلقی کنند اما حوادث پس از انتخابات ثابت کرده است که اعتراض نسل جوان از جنس ديگری است.

وقايع روز: تقاضای پناهندگی نرگس کلهر از آلمان و چند خبر ديگر
وقايع روز: تقاضای پناهندگی نرگس کلهر از آلمان و چند خبر ديگر


نيويورک تايمز: خروج گسترده ی روزنامه نگاران ايرانی

روزنامه نيويورک تايمز در شماره روز سه شنبه خود گزارشی درخصوص خروج گسترده ی روزنامه نگاران ايرانی، از ايران نوشته است. ماشاءالله شمس الواعظین روزنامه نگار و تحلیلگر مسائل سیاسی نیز به نیویورک تایمز گفته است که اخیراً ۲۰۰۰ خبرنگار و عکاس بیکار شده اند. به نوشته اين روزنامه بسياری از خبرنگاران از ترس مجازات به خاطر پوشش تظاهرات مردمی، از ايران خارج می شوند. در ابتدای اين گزارش نام يک عکاس خبرگزاری فارس و خبرنگار ديگری منتشر شده که پس از وقايع اخير ايران و ارسال تصاوير اعتراض های مردمی از بيم محاکمه در ايران از کشور خارج شدند. به نوشته نيويورک تايمز، سازمان گزارشگران بدون مرز، در پاريس اعلام کرده شمار فعلی خبرنگارانی که در حال حاضر ايران را ترک کرده يا ترک می کنند پس از انقلاب اسلامی ۵۷ بزرگترين جمعيت به شمار می رود. بسياری از روزنامه نگاران در تهران از جمله، مازيار بهاری خبرنگار نيوزويک، و فيلسماز مستقل در ميان صدها تن از کسانی بودند که در تهران بازداشت و زندانی شدند. برخی از آنان در دادگاه های گروهی محاکمه شدند. همسر احمد زيدآبادی، روزنامه نگار زندانی از شکنجه شدن همسرش در زندان خبر داده است.

وقايع روز: تقاضای پناهندگی نرگس کلهر از آلمان و چند خبر ديگر
وقايع روز: تقاضای پناهندگی نرگس کلهر از آلمان و چند خبر ديگر


بحث يارانه برق و وجود آرسنيک در برنج های وارداتی در مجلس شورای اسلامی

عليرضا محجوب نماينده مجلس شورای اسلامی می گويد بند جيمِ لايحه هدفمند کردن يارانه ها که مربوط به افزايش بهای برق است به زيان توليد کنندگان است و بسياری از کارخانه ها در صورت اجرای اين طرح با مشکل مواجه خواهند شد. محجوب که دبيرکلی خانه ی کارگر جمهوری اسلامی را هم بر عهده دارد تاکيد کرده که در حال حاضر هم بسياری از کارخانه ها به علت عدم توانايی در پرداخت هزينه ها از برق غير مجاز استفاده می کنند. بر اساس لايحه هدفمند کردن يارانه ها دولت طی ٥ سال آينده در ازای آزاد سازی قيمت برخی کالاها يارانه نقدی پرداخت خواهد کرد. در همين حال رييس کميسيون کشاورزی مجلس شورای اسلامی می گويد، سالم بودن برنج های وارداتی هنوز ثابت نشده است . وی به ايلنا گفته است مسئولان وزارت بهداشت تا پيش از اعلام خطر موسسه ی اِستاندارد آرسنيکِ موجود در اين برنج ها را آزمايش هم نکرده بودند. عباس رجايی در جمع خبرنگارانِ پارلمانی اين پرسش را هم مطرح کرده است نمی دانم مسئولان وزارت بهداشت چگونه بدون آزمايش اعلام کرده اند که در اين برنج ها آرسنيک وجود ندارد. وی اضافه کرده است که قرار بود يک گروه ويژه ١٠٠ نوع برنج وارداتی از هندوستان را آزمايش کند که تاکنون ٦٧ نوع را آزمايش کرده است.

XS
SM
MD
LG