لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۴۴

به رغم سخنان پرزیدنت ترامپ درباره خط اعتباری برای ایران؛ نشانه‌ای از تغییر زودهنگام در سیاست آمریکا دیده نمی‌شود


بخش انگلیسی صدای آمریکا - تحلیلگران می گویند پیشنهاد تازه عنوان شده پرزیدنت ترامپ به ایران برای ارائه وام های کوتاه مدت در مقابله با تحریم های تنبیهی بعید است به زودی به سیاست رسمی ایالات متحده تبدیل شود.

پرزیدنت ترامپ تمایل خود به این ایده را اولین بار به طور علنی در کنفرانس خبری مشترکی با امانوئل مکرون، همتای فرانسوی اش، در «بیاریتز»، محل اجلاس «گروه هفت» بیان کرد.

مکرون در آن کنفرانس خبری گفته بود که اگر قدرت های جهان به تهران شکلی از «جبران مافات اقتصادی به صورت خطوط اعتباری یا گشایش دوباره بخش های خاص اقتصاد» را پیشنهاد بدهند، ایران ممکن است خواسته پرزیدنت ترامپ برای مذاکره بر سر یک توافق جدید به منظور محدود کردن برنامه هسته ای و دیگر رفتارهای مخربش بپذیرد.

پرزیدنت ترامپ در پاسخ به خبرنگاری که در این باره سئوال کرده بود گفت ایران ممکن است به یک «خط اعتباری کوتاه مدت یا وام نیاز داشته باشد تا این دوره بسیار سخت را پشت سربگذارد.»

رئیس جمهوری آمریکا گفت از پیشنهاد خطی اعتباری صحبت می کند که از سوی «کشورهای متعدد»، به غیر از ایالات متحده، ارائه شده باشد. ترامپ همچنین گفت پشتوانه این برنامه وام بالقوه «نفت» خواهد بود تا «به فوریت یا خیلی سریع پرداخت شود.»

دولت ایالات متحده هنوز درباره جزئیات مطرح شده در سخنان پرزیدنت ترامپ اظهار نظری علنی نکرده است. اما مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، روز سه شنبه، در مصاحبه ای با شبکه خبری «ان بی سی»، در پاسخ به پرسشی در مورد اظهارات ترامپ درباره وام گفت «وقتی رهبری ایران تصمیم بگیرد» به شروط تعیین شده توسط رئیس جمهوری آمریکا عمل کند، ایالات متحده «با کمال میل منابع و سرمایه لازم را در اختیار آنها قرار می دهد تا کشوری موفق باشند.» پمپئو تاکید کرد ایالات متحده می خواهد ایران «کشوری عادی» باشد و مردم ایران «در تغییر رفتار رهبری‌شان موفق باشند.»

مایکل اوهنلن، مدیر پژوهش سیاست خارجی «اندیشکده بروکینگز» در واشنگتن، در این باره به بخش فارسی صدای آمریکا گفته است که پیشنهاد پرزیدنت ترامپ درباره ارائه خط اعتباری یا وام کوتاه مدت ممکن است به نیازهای بشردوستانه یا دارویی ایران اشاره داشته باشد: «اما فشار ادامه خواهد داشت. او واقعا علاقه ای به تخفیف مشقت اقتصادی که ایران در حال حاضر متحمل می شود ندارد. ترامپ می خواهد این مشقت شدت یافته و دوام داشته باشد.»

داگ بنداو، تحلیلگر ارشد سیاست خارجی در «موسسه کیتو»، نیز در مصاحبه با بخش فارسی صدای آمریکا، می گوید ترامپ این را می داند که ایران به کمک مالی نیاز دارد. اما بنداو تردید دارد که ایران حاضر شود به جای فروش نفت به مشتریان بین المللی‌اش، وام دریافت کند.

ایلان برمن، معاون ارشد رئیس «شورای سیاست خارجی آمریکا»، نیز به بخش فارسی صدای آمریکا گفته است که ارائه خط اعتباری برای ایران یک اشتباه است: «هرگونه تخفیف فشار، به رژیم ایران فرصت تنفس و تحکیم موضع پیش از هر مذاکراتی را می دهد.»

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG