لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۵۸

تاثیر گرم شدن آبهای اقیانوس منجمد جنوبی بر زندگی آبزیان


افزایش دمای جهانی موجب شده که بسیاری از حیوانات زیستگاه‌های خود را تغییر دهند. یکی از آنها، نوعی خرچنگ است که اصطلاحا "شاه‌خرچنگ" نامیده می‌شود و برای ده‌ها میلیون سال قادر نبود در آب های سرد زندگی کند، می‌تواند به طرف آبهای کم عمق‌تر نزدیک کرانه غربی اقیانوس منجمد جنوبی حرکت کند.

بر اساس گزارش جدیدی که در نشریه آکادمی ملی علوم منتشر شده است، سخت پوستان اینک در شیب‌های غربی شبه جزیره آنتارکتیک زندگی می‌کنند، تحولی که پژوهشگران را شگفت‌زده کرده است. به این ترتیب دیگر موانع مربوط به دما که خرچنگ ها را از خزیدن به داخل فلات قاره باز دارد وجود ندارد.

این دگرگونی خبرخوبی برای این نوع خرچنگ نیست زیرا نمی تواند بر خلاف آبزیان محلی از خود در برابر عوامل خارجی دفاع کند.

مدیر اداره علوم بیولوژیک در موسسه فناوری فلوریدا و تهیه کننده ارشد گزارش گفت جوامع دریایی در محیط های کم‌عمق در اقیانوس منجمد جنوبی از جوامع دریایی در دیگر نقاط جهان بسیار متفاوت هستند.

او می گوید فلات قاره آنتارکتیک در استیلای موجودات دریایی است که روی گل یا ماسه می‌نشیندو موجودات دیگر را شکار می کند.

این حیوانات برای میلیون ها سال بدون ترس از این که شکار شوند زندگی کرده اند، اما اینک همه چیز می‌تواند تغییر کند.

خرچنگ‌ها برای بقا به آب‌های گرمتر نیاز دارند. حالا آنها اکثرا در عمق بین ۳۶۰۰ و ۴۹۰۰ پایی کرانه فلات قاره آنتارکتیک دیده شده اند.

پژوهشگران برای پی بردن به تعداد خرچنگ‌ها از محل تجمعشان عکسبرداری کردند و در شلوغ ترین نواحی، حدود ۱۱۶۵۵ خرچنگ در هر میل مربع پیدا کردند.

آنها فقط به عکس ها قناعت نکردند. همچنین چند خرچنگ زنده را برای مطالعه بیرون کشیدند. با بررسی فیزیولوژی حیوانات قادر شدند شناخت بهتری از ویژگی های لازم برای یافتن مکانی در اکوسیستم کسب کنند.

XS
SM
MD
LG