لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۴ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۲۱

همه‌گیری ویروس کرونا؛ کشورهای جهان برای رویارویی با اوج‌گیری بحران آماده می‌شوند


به رغم تلاش‌های گسترده برای مهار شیوع ویروس کرونا در جهان، این ویروس همچنان در حال مبتلا کردن و از بین بردن قربانیان تازه‌ای در کشورهای مختلف است و به نظر می‌رسد تا به نتیجه رسیدن این تلاش‌ها زمان زیادی باقی مانده باشد.

در آمریکا بیش از ۸ هزار نفر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان باخته‌اند و محاسبات کاخ سفید پیش بینی می کند که این تعداد شاید به حداقل ۱۰۰ هزار نفر برسد. پرزیدنت ترامپ در یک مصاحبه خبری پیش بینی کرد که این تعداد حتی شاید از ۳۰۰ هزار نفر بگذرد. او قول داد که تجهیزات پزشکی و پرسنل نظامی برای مقابله با این ویروس را افزایش خواهد داد.

در فرانسه قطار‌های سریع‌السیر به بیمارستان‌های سیار تبدیل شده اند و با بیش از ۷۵۰۰ نفر تلفات، از سوپرمارکت بزرگی در جنوب فرانسه به عنوان سردخانه موقت استفاده می شود. این در حالی است که نزدیک به ۷۰۰۰ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها، در شرایط وخیم بسر می برند.

در اسپانیا تعداد تلفات در روز یکشنبه ۱۷ فروردین، برای سه روز متوالی افت داشت. وزرات بهداشت اسپانیا تعداد جان‌باختگان در ۲۴ ساعت گذشته را ۶۷۴ تن گزارش داد که تعداد کل تلفات کشور را به ۱۲۴۱۸ نفر می رساند.

تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به بیش از ۱۳۰ هزار نفر رسیده که بالاترین تعداد بعد از آمریکا است.

در ایتالیا، تعداد بیماران بستری در بخش‌های مراقبت های ویژه در دو هفته گذشته به پائین‌ترین حد خود رسید. این خبر بسیار خوبی برای این کشور است؛ چرا که افزایش سریع تعداد مبتلایان فشار زیادی بر روی بیمارستان‌ها گذاشته بود.

بنا بر آخرین امار در دست تعداد مبتلایان در این کشور به ۱۲۴ هزار و ۶۳۲ نفر و تعداد مرگ و میر به ۱۵۳۶۲ تن رسیده است. نزدیک به ۲۱ هزار نفر بهبود یافته اند.

آلن برسه، وزیر بهداشت سوئیس در مصاحبه ای در برابر این سوال که آیا تعطیلی شهرها فرای ۱۹ آوریل نیز تمدید خواهد شد یا نه، پاسخ داد: «این تصور که بتوانیم تا ۲۰ آوریل تغییر زیادی به شرایط بدهیم به نظر خواب و خیال است. شیوع ویروس تسریع یافته است و تعیین زمان برای کاهش محدودیت ها بستگی به تصمیم‌گیری سیاستمداران و ارزیابی دانشمندان دارد.

در بریتانیا، بنا به پیش بینی نیل فرگوسن استاد دانشگاه کالج سلطنتی لندن که به دولت در زمینه همه‌گیری مشاوره می‌دهد، پیش بینی کرده است که تعداد تلفات در این کشور در ۷ تا ۱۰ روز آینده به اوج خود برسد. او تخمین می زند که تعداد مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا بین ۷ هزار تا کمی بیش از ۲۰ هزار نفر برسد. تا روز شنبه ۱۶ فروردین تعداد جان‌باختگان در این کشور ۴،۳۱۳ تن گزارش شده است.

در ایران، با وجود افزایش موارد ویروس کرونا در کشور، حسن روحانی، رئیس جمهوری، اعلام کرد که از برخی از محدودیت‌‌ها از جمله انزوای اجتماعی از شروع هفته آینده می کاهد و برخی از تجارت های «کم خطر» به حالت عادی باز خواهند گشت.

بنا بر آمار اعلام شده تعداد موارد بیماری در ایران به ۵۸۲۲۶ نفر و تعداد تلفات به بالای ۳۵۰۰ نفر رسیده است. هرچند نهادهای بین‌المللی می‌گویند که آمارهای واقعی دست کم پنج برابر آمار رسمی و اعلام شده است.

کره جنوبی که به خاطر صاف کردن منحنی جدول مبتلایان در جهان مورد تحسین قرار گرفته بود، اکنون آماده دومین موج همه‌گیری در این کشور می شود.

زندگی در این کشور تقریبا به روال عادی بازگشته است، خیابان ها پر رفت و آمدتر شده‌اند، برخی از شهروندان ماسک صورت می زنند و بعضی نمی زنند. شرایط در کره جنوبی شاید یک اخطار برای بقیه کشورها باشد که منحنی جدول مبتلایان لزوما صاف باقی نمی ماند.

تدورس ادهانوم، مدیرکل سازمان بهداشت جهانی، همچنین در بیانیه اخیر خود تاکید کرده بود که کشورها نباید در بیرون آمدن از محدودیت ها و قرنطینه شتابزده عمل کنند.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG