هیأت های حاضر در کنفرانس آب و هوای سازمان ملل در کپنهاگ، روز یکشنبه طی وقفه یک روزه در میان مذاکرات رسمی، در گفت و گوهایی غیررسمی با هدف دستیابی به یک پیمان جدید جهانی درباره تغییرات آب و هوای جهان شرکت کردند.
با ورود کنفرانس ۱۲ روزه کپنهاگ به هفته دوم، تحلیلگران از پیشرفتی اندک در جایگزین کردن پیمانی جدید به جای پیمان کیوتو خبر می دهند. پیمان کیوتو در سال ۲۰۱۲ منقضی می شود.
به گفته کارشناسان، کنفرانس بین المللی آب و هوا در کپنهاگ، روز جمعه با انتشار پیش نویس منشور کاهش تولید گازهای گلخانه ای طی چهار دهه آینده، تمرکز بیشتری داشت.
طبق این پیش نویس، کشورهای صنعتی میزان تولید گازهای کربن خود را در مقایسه با میزان معین شده در سال 1990، ۲۵ تا ۴۵ درصد در دهه آینده کاهش می دهند.
طبق این پیشنویس کشورهای عمده در حال توسعه مثل چین و هند تولید گازهای کربن خود را تا ۱۵ الی ۳۰ درصد کاهش می دهند. تغییرات بیشتر در این زمینه به سال ۲۰۵۰ موکول می شود.
این در حالی است که پیش نویس پیمان بین المللی که قرار است جایگزین پیمان کیوتو شود، مشخص نمی کند که کشورهای ثروتمندتر تا چه میزانی به کشورهای فقیرتر کمک می کنند تا با اثرات گرمایش جهانی مقابله کنند.