وزيران و نمايندگان ١٩٣ کشور شرکت کننده در کنفرانس کپنهاگ تلاش می کنند بر سر ٢ موضوع اصلی به توافق برسند: ميزان کاهش گازهای موسوم به گلخانه ای و تامين هزينه و سرمايه گذاری لازم در اين زمينه.
البته بيشتر کشورهای پيشرفته حمايت خود را از کمک مالی نزديک به ٣٠ ميليارد دلاری تا سال ٢٠١٢ ميلادی به کشورهای رو به توسعه، جهت مقابله با گرمايش زمين اعلام کرده اند.
يک روزنامه ژاپنی روز سه شنبه از تعهد ١٠ ميليارد دلاری آن کشور به کشورهای نيازمند تا سال ٢٠١٢ ميلادی خبر داد.
با اينحال بان کی - مون، دبيرکل سازمان ملل متحد، روز سه شنبه نسبت به کندی پيشرفت در رايزنی های کپنهاگ هشدار داد
بان کی - مون گفت سران کشورها فرصت نخواهند داشت در يک يا ٢ روز به همه مشکلات بپردازند و توافق حاصل کنند و کنفرانس کپنهاگ بايد با نتيجه ای قوی و محکم به کار خود پايان دهد.
روز سه شنبه مذاکرات آب و هوايی در کپنهاگ بخاطر اختلاف بر سر ميزان کاهش گازهای گلخانه ای کشورهای پيشرفته و تعيين اهداف بلند مدت برای مقابله با افزايش دمای زمين به بن بست رسيد. پديده ای که به گفته کارشناسان می تواند سيل، خشکسالی و افزايش سطح آب درياها را به همراه داشته باشد.
تاد استرن، نماينده ويژه ايالات متحده در تغييرات آب و هوايی، روز گذشته گفت آمريکا به بيش از ١٧ درصد کاهش ميزان توليد گازهای آلوده در اين کشور تا سال ٢٠٢٠ ميلادی که اخيراً توسط باراک اوباما، رئيس جمهوری اين کشور پيشنهاد شده متعهد نخواهد شد.
آقای استرن همچنين نقش مشارکت چين برای دستيابی به يک توافق زيست محيطی بين المللی را حائز اهميت عمده خواند.
در کنفرانس کپنهاگ در روز سه شنبه، ال گور معاون پيشين رياست جمهوری آمريکا نيز سران کشورهای جهان را به توافق بر سر يک معاهده آب و هوايی فراخواند.