قوی ترين واکنش دولت آمريکا به خشونتهای جاری در سوريه تا کنون، صدور بيانيه ای در روز جمعه بود که در آن از رژيم بشار اسد خواسته شده است تا بفوريت به سرکوب خشونت بار معترضان پايان دهد.
امّا بعضی از قانونگذاران آمريکايی بيانيه روز جمعه آمريکا را کافی ندانسته و می گويند گزينۀ مداخلۀ نظامی در سوريه بايد مدنظر باشد.
لشکرکشی نيروهای ويژۀ سوری با پشتيبانی هليکوپتر های توپ دار و تانکها به شهر جسر الشغور در روز يکشنبه برای بازپس گرفتن آن از شورشيان در شمال اين کشور، حاکی از تلاش رژيم بشار اسد برای سرکوب مخالفان در راستای حفظ قدرت است.
کشتار و زندانی کردن ناراضيان سوری در ماههای اخير ابعاد وسيعی پيدا کرده که روز به روز بر دامنۀ آن نيز افزوده می شود.
در کنگرۀ آمريکا، بعضی از قانونگذاران اين کشور اقدامات دولت اوباما عليه رژيم سوريه را که شامل اعمال تحريم ها و محکوم کردن خشونت ميباشد، کافی ندانسته و خواهان اقدام قاطع تری عليه بشار اسد هستند.
روز يکشنبه لينزی گراهام، سناتور جمهوريخواه از ايالت کارولينای جنوبی، در مصاحبه ای با شبکۀ تلويزيونی سی بی اس گفت زمان آن فرا رسيده است که برای جلوگيری از کشتار بيشتر مردم در سوريه توسط نيروهای بشار اسد، مداخلۀ نظامی بين المللی، مورد توجه قرار گيرد.
سناتور گراهام افزود که اگر حمايت از مردم ليبی با مداخلۀ نيروهای ناتو در برابر رژيم قذافی که قصد ورود به شهر بنغازی و کشتار مردم آن را داشت، اقدامی درست بود، اين سؤال برای جهانيان پيش آمده که آيا ما به همان نقطه در سوريه نرسيده ايم؟
سناتور گراهام می گويد ممکن است که به اين نقطه نرسيده باشيم، امّا فاصلۀ چندانی با آن نداريم و اگرواقعاً، به حمايت از مردم سوريه و جلوگيری از قتل عام مردم آن کشور اهميت می دهيم، وقت آن رسيده است که بشار اسد بداند که همۀ گزينه ها بر روی ميز است.
گزارشهايی که از سازمانهای مدافع حقوق بشر منتشر شده تعداد کشته شدگان تظاهرات ماههای اخير سوريه را دست کم ۱۳۰۰ نفر و تعداد بازداشتها را بيش از ۱۰ هزار نفر اعلام کرده اند.
سناتور گراهام، عضو کميتۀ نيروهای مسلح سنای آمريکا، می گويد کار به جايی رسيده است که رفتار معمر قذافی و بشار اسد را نمی توان از يکديگر تشخيص داد و لازمست تا همۀ گزينه ها از جمله مدلی را که در ليبی بکار گرفته ايم، مد نظر داشته باشيم.