امروز، سه شنبه، روز تعيين کننده ای برای آمريکا در سياست های داخلی و خارجی اين کشور بشمار می رود. اگر نظرسنجی ها و پيش بينی ها در مورد نتايج انتخابات ميان دوره ای دوم نوامبر درست از آب درآيد، جمهوريخواهان با در دست داشتن سکان کشتی کنگره فرصتی خواهند داشت تا با فشار بيشتر بر دولت آمريکا مانع از توليد سلاح هسته ای توسط جمهوری اسلامی ايران شوند. (گزارش ويديويی)
تام پرايس، رييس کميته مطالعات حزب جمهوريخواه، می گويد با اکثريت قابل انتظار جمهوريخواهان در کنگره آينده زمان آن خواهد بود که از طريق مذاکره با دموکراتهايی که با ما هم فکر هستند تلاشهای گسترده ای را برای اعمال تحريم های محکم تر عليه ايران، آغاز کنيم.
اين نماينده جمهوريخواه می گويد سؤالی که مردم آمريکا می پرسند اينست که آيا ما از موقعيت بهتری نسبت به دو سال پيش عليه جمهوری اسلامی ايران برخورداريم؟ آقای پرايس که پاسخی منفی به اين سؤال دارد می افزايد گفتگو بايد با رهبران و رييس جمهوری طرف مقابل صورت گيرد و بايد از آنان سيال شود که درباره آنچه که می گويند جدی هستند؟
ايران می گويد که تحريم ها بر آن کشور کارساز نبوده و از اين امر بخود می بالد. تام پرايس می گويد اين امر بازتاب درک بخشی از دولت است که حقيقتاً بايد محکم تر در برابر ايران عمل کند.
همکاريهای دو حزبی در مورد لوايح مربوط به ايران که در رأس آنها ايليانا راس ليتنن، نمايندۀ جمهوريخواه ايالت فلوريدا، و برَد شرمن، نماينده دموکرات ايالت کاليفرنيا، قرار دارند در گذشته وجود داشته و انتظار می رود در مجلس آينده پر رنگ تر ادامه داشته باشد.
در بهار سال گذشته مايک پنس، نماينده حمهوريخواه از ايالت اينديانا و جسی جکسون جونيور، نماينده دموکرات ايالت ايلی نويز، نامه ای را با امضای ۳۶۳ نماينده مجلس به پرزيدنت اوباما ارسال و در آن خواستار فشار بيشتر به ايران و انجام تعهدی که در ژوئن ۲۰۰۸ اعلام کرده بود شدند.
آقای اوباما در تابستان دو سال پيش گفته بود هر آنچه در توان دارد را بکار خواهد گرفت تا از دستيابی ايران به سلاح هسته ای جلوگيری کند. تام پرايس، نماينده جمهوريخواه، شکّی ندارد که جمهوريخواهان با دموکراتها در مورد برنامۀ امنيت ملّی حزب که رئوس آن در برنامۀ «تعهد به آمريکا» مطرح شده، متحد خواهند شد.
با نظرات متناقضی که در روزهای گذشته در مورد آمادگی ايران برای از سر گيری گفتگو با کشورهای پنج بعلاوه يک در مورد مسأله هسته ای ايران و سخنان يکی از دستياران آقای محمود احمدی نژاد در روز يکشنبه مبنی بر حذف مسائل هسته ای در اين گفتگو ها، آقای پرايس می پرسد مشخص نيست که کاخ سفيد به چه استنادی باور دارد که تلاش بر گفتگو ها مثمر ثمر خواهد بود.