جلسه ای در کنگره آمریکا به میزبانی بنیاد جیمز فولی برای بررسی وضعیت و چگونگی کمک به گروگانهای آمریکایی در دیگر کشورها برگزار شد و شماری از گروگانهای آزاد شده، به وضعیت خود و کمکهایی که باید به آن اندیشیده شود، اشاره کردند.
این مراسم شامگاه چهارشنبه ۲۹ آبان در کنگره آمریکا برگزار شد. بنیاد جیمز فولی که دایان فولی بنیانگذار آن است به همراه مارگو ایون مدیر اجرایی این بنیاد، میزبانان این مراسم بودند.
در این جلسه چاک هانتر، رئیس دفتر هیو داگان نماینده ویژه آمریکا در امور گروگانها، حاضر شد. آقای داگان برای ملاقات با یک گروگان آمریکایی که بعد از سه سال اسارت در دست طالبان آزاد شده است، در این جلسه حضور نداشت.
آقای هانتر در مورد اقدامات دولت برای حمایت از گروگانها و خانواده آنها گفت که این نهاد دولتی برای حمایت از گروگانها در مقایسه با دیگر نهادهای دولتی خیلی تازهکار است و فقط چهار سال از تاسیس آن میگذرد. ولی با این حال، از تمامی ابزارها برای کمک به آزادی گروگانها استفاده میکند.
کیتلین کولمن که مدت پنج سال گروگان گروه حقانی در پاکستان و افغانستان بود، از انزوا و مرارتهایی که در این مدت متحمل شده گفت و افزود بعد از آزادی از اسارت، بازگشت به به شرایط عادی برای برخی گروگانها بسیار سخت است و آنها نیاز به کمک حرفهای دارند.
دایان فولی، که پسرش جمیز فولی توسط نیروهای دولت اسلامی (داعش) در سوریه به گروگان گرفته شده و بعد در مقابل دوربین کشته شد، از روزهای دشواری که برای آزادی پسرش تلاش میکرد صحبت کرد و گفت: «آن زمان مجبور شدم کار خود به عنوان پرستار را کنار بگذارم تا بتوانم فقط با مقامات مختلف دیدار کرده و پیگیر آزادی جیمز باشم.»
دایان فولی در گفتوگو با صدای آمریکا همچنین گفت که پیگیری وضعیت گروگانهای آمریکایی دشوار است، چرا که بعضی را گروههای تبهکار گرفتهاند و برخی را دولتها. برخی به اتهام جرائمی که مرتکب نشدهاند گرفتار شدهاند و برخی در جاهایی گرفتار میشوند که حاکمیت قانون وجود ندارد. از این رو بخشها مختلفی از دولت هماهنگی امور آنها را به عهده دارد و این پیگیری را کمی دشوار میکند.
سخنران دیگر این مراسم نزار زکا بود که به عنوان مهمان به ایران دعوت شده و بعد از سوی سپاه پاسداران به گروگان گرفته شد و برای حدود چهار سال زندانی شد. نزار زکا که پنج ماه از آزادی او میگذرد، در گفتوگو با صدای آمریکا گفت تمام تلاشش این است که گروگانها فراموش نشوند و بتوانند به خانوادههایشان ملحق شوند.
تد دویچ، نماینده دموکرات ایالت کالیفرنیا، در مجلس نمایندگان برای دقایقی در این مراسم حاضر شد و از گروههای فعال برای کمک به گروگانها و خانوادههایشان تقدیر کرد.
نمایندگانی از گروههایی چون «ریچاردسون سنتر» و «هاستیج یو اس» که به خانواده گروگانها کمک میکنند هم در این مراسم حضور داشتند و از نحوه خدمات خود اطلاعاتی ارائه دادند.
در حال حاضر علاوه بر نازنین زاغری که شهروند بریتانیا است، چندین تن از شهروندان آمریکایی و غیرآمریکایی - از جمله سیامک و باقر نمازی، مایکل وایت، ژیو وانگ، ارس امیری، و کامران قادری - در ایران زندانی هستند. از سرنوشت رابرت لوینسون، دیگر شهروند آمریکایی که بیش از دوازده سال پیش در ایران ناپدید شد، نیز اطلاعی در دست نیست.