لینکهای قابل دسترسی

یکشنبه ۴ مرداد ۱۴۰۵ ایران ۰۳:۳۴

موارد ابتلا به ایبولا در کنگو به سه هزار نفر رسید؛ کارکنان بهداشت اعتصاب کردند

یکی از کارکنان بهداشت در کنگو (آرشیو)
یکی از کارکنان بهداشت در کنگو (آرشیو)

شماری از کارکنان بهداشت در یک مرکز درمان ایبولا در شرق جمهوری دموکراتیک کنگو روز شنبه سوم مرداد در اعتراض به پرداخت نشدن مزایا و مطالبات مالی خود دست به اعتصاب زدند؛ اقدامی که ارائه خدمات درمانی به بیماران را در یکی از اصلی‌ترین کانون‌های شیوع این بیماری مختل کرده است.

بر اساس آمار منتشرشده از سوی دولت کنگو، شمار موارد تأییدشده ابتلا به ایبولا در این کشور به ۲۹۷۳ نفر رسیده است، که از این میان دست‌کم ۱۳۰۹ نفر جان باخته‌اند. مقام‌های بهداشتی این شیوع را یکی از سریع‌ترین موارد گسترش ایبولا در تاریخ ثبت‌شده این بیماری توصیف کرده‌اند.

فعالیت مرکز درمان ایبولای «الیکیا» در شهر بونیا، مرکز استان ایتوری، پس از توقف کار پزشکان، پرستاران، و نیروهای امنیتی تا حد زیادی متوقف شد. حدود یکصد نفر از کارکنان بهداشت نیز در مقابل این مرکز تجمع کردند و خواستار پرداخت دو ماه مزایای معوقه خود شدند.

کارکنان این مرکز در بیانیه‌ای اعلام کردند که تا زمان ارائه «راه‌حل‌های عملی» برای پرداخت مطالباتشان به اعتصاب ادامه خواهند داد. هفته گذشته نیز کارکنان بیمارستان عمومی بونیا، بزرگ‌ترین مرکز درمانی منطقه، در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق خود اعتصاب کرده بودند.

سازمان جهانی بهداشت می‌گوید از آغاز شیوع کنونی، بیش از یکصد نفر از کارکنان بخش درمان به ایبولا مبتلا شده‌اند. شیوع این بیماری که عامل آن گونه نادر ویروس «بوندیبوگیو» است، از ۲۵ اردیبهشت آغاز شده است.

وزارت بهداشت کنگو اعلام کرده است که ۷۶۶ بیمار همچنان در بیمارستان‌ها یا مراکز قرنطینه نگهداری می‌شوند و ۵۴۰ نفر نیز بهبود یافته‌اند. نزدیک به ۹۰ درصد موارد تأییدشده در استان شرقی ایتوری ثبت شده است.

درگیری‌های مسلحانه، آوارگی ساکنان، رفت‌وآمد کارگران معادن، حمله به مراکز درمانی، کمبود بودجه، و بی‌اعتمادی جوامع محلی، عملیات شناسایی و مهار بیماری را دشوار کرده است. مقام‌های بهداشتی هنوز نتوانسته‌اند نخستین فرد مبتلا در این شیوع را شناسایی کنند.

برای گونه بوندیبوگیو، برخلاف گونه رایج‌تر «زئیر»، هنوز واکسن یا درمان تأییدشده‌ای وجود ندارد. با این حال، آزمایش دو روش درمانی احتمالی به‌تازگی در استان ایتوری آغاز شده است.

سازمان جهانی بهداشت خطر گسترش این شیوع به خارج از آفریقای مرکزی را پایین ارزیابی کرده و گفته است ایبولا نه از طریق هوا بلکه از طریق تماس مستقیم با مایعات بدن فرد مبتلا منتقل می‌شود.

همچنبن ببینید:
XS
SM
MD
LG