لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۹ شهریور ۱۴۰۵ ایران ۰۹:۱۲

سرگردانی ۱۷۰ هزار مسافر به دلیل فوران آتشفشان و تعطیلی فرودگاه‌ها در اندونزی

سرگردانی هزاران مسافر در فرودگاه (آرشیو)
سرگردانی هزاران مسافر در فرودگاه (آرشیو)

در پی فوران آتشفشان «سینابونگ» در اندونزی و تعطیلی فرودگاه بین‌المللی اصلی و دیگر فرودگاه‌های این کشور، روز یکشنبه ۱۵ شهریور صدها پرواز لغو شدند، که این امر منجر به سرگردانی ۱۷۰ هزار مسافر شد.

به گزارش «آسوشیتدپرس» تا عصر یکشنبه جمعا هشت فرودگاه تعطیل شدند، که موجب لغو ۱۵۵۸ پرواز شد.

به گفته سازمان زمین‌شناسی اندونزی، جزیره آتشفشانی «آناک کراکاتائو» از روز جمعه نشانه‌هایی از فعالیت نشان داده بود، و سپس در ساعت ۳:۵۳ بامداد یکشنبه به مدت ۳۰ ثانیه و حدود سه ساعت بعد نیز به مدت ۱۶ ثانیه فوران کرد.

هیچ‌گونه تلفات جانی گزارش نشد و دستور تخلیه منطقه‌ای نیز صادر نگردید، اما مقامات به ساکنان و گردشگران هشدار دادند که دست‌کم ۳ کیلومتر از دهانه فعال آتشفشان فاصله بگیرند.

اداره کل هوانوردی غیرنظامی اندونزی اعلام کرد که در حال رصد دقیق تأثیرات این فوران بر سفرهای هوایی است، و با شرکت‌های هواپیمایی، گردانندگان فرودگاه‌ها، ارائه‌دهندگان خدمات ناوبری هوایی، و سازمان هواشناسی هماهنگی می‌کند.

لقمان اف. لایسا، مدیرکل هوانوردی غیرنظامی در وزارت حمل‌ونقل اندونزی، در بیانیه‌ای گفت: «ایمنی همچنان اولویت اصلی ما در هر تصمیم عملیاتی است.»

او هشدار داد که هم‌زمان با تلاش شرکت‌های هواپیمایی برای ازسرگیری عملیات، ممکن است برنامه‌های پروازی با اختلالات زنجیره‌ای مواجه شوند، که بر چرخش هواپیماها، در دسترس بودن ناوگان، و ظرفیت پایانه‌های فرودگاهی تأثیر می‌گذارد.

لانا ساریا، رئیس سازمان زمین‌شناسی اندونزی، نیز در‌این باره اظهار کرد که فعالیت آتشفشان مذکور از تیرماه شدت گرفته، و فوران روز یکشنبه قوی‌ترین مورد در این بازه زمانی بوده است.

او افزود خطرات اصلی شامل خاکستر آتشفشانی، غلظت بالای گاز، و پرتاب گدازه و سایر مواد در اطراف دهانه آتشفشان است.

همچنبن ببینید:
XS
SM
MD
LG