مراسم بزرگداشت دکتر هرمز حکمت، نویسنده، پژوهشگر و فعال سیاسی، روز یکشنبه در دانشگاه جورجتاون برگزار شد.در این مراسم، چهرههای سرشناس سیاسی و ادبی از جمله مهناز افخمی، دکتر عباس میلانی، لادن برومند و آذر نفیسی حضور داشتند و سخنرانی کردند.
مهناز افخمی، مهمترین دستاورد دکتر حکمت را پیوند دادن جریانهای مختلف سیاسی دانست.
لادن برومند، در کنار خاطراتی از دکتر حکمت، به بیان برخی از مهمترین خطوط سیاسی او پرداخت، از جمله اینکه «ماهیت حکومت بر قالب آن میچربد و به جای جمهوری یا پادشاهی، باید به مفهوم درونی آن پرداخت و نه ظاهر آن».
دکتر عباس میلانی، دکتر حکمت را از نوادر دوران خود دانست و گفت: «او از افراط و تفریط گریزان بود و جهان را همواره از منظر دیگران میدید. با حوصله میشنید و به نرمی دیدگاه خود را میگفت. راهش گرچه تغییر کرد، اما میهنپرستی و عدالتخواهی او تغییری نمیکرد».
آذر نفیسی گفت: «او در حقیقت زندگی میکرد و فقط در جستجوی عدالت و حقیقت بود. این دیدگاه سیاسی نبود، بلکه فلسفه زندگی او بود. هرگاه با او به گفتگو مینشستم، چون شوق زندگی داشت، مانند دو کودک میشدیم و از هر نویسنده یا هر موضوعی با شوق میگفتیم».
مهتاب حکمت، خواهر دکتر حکمت، پیام شاهزاده رضا پهلوی را در مورد دکتر حکمت خواند و از تأثیر او در زمینه ایرانشناسی و ادبیات گفت.
دکتر حکمت در سال ۱۳۳۲ وارد دانشگاه تهران شد و لیسانس خود را در رشته علوم سیاسی دریافت کرد. سپس به آمریکا رفت و در دانشگاه کلمبیا دکترای خود را در روابط بینالملل اخذ کرد.
او نویسنده و پژوهشگری بود که در زمینه ایرانشناسی و سیاسی تلاشهای فراوانی داشت.
در سال ۱۳۴۶ مؤسس انجمن مطالعات ایرانی در آمریکا شد و تدریس در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران را حد فاصل ۱۳۵۵ تا ۱۳۶۰ در کارنامه خود داشت.
پس از مهاجرت به آمریکا به مدت سه دهه سردبیری فصلنامه «ایراننامه» را بر عهده داشت. او در تاریخ ۱۱ تیرماه ۱۳۹۹ درگذشت.