لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۱۵

لحظه به لحظه با لیبی


لحظه به لحظه با لیبی
لحظه به لحظه با لیبی

روزهای شنبه ۲۸ اسفند و یکشنبه ۲۹ اسفند، ۲ روزی است که سرنوشت معمر قذافی را رقم زده است.

نیکلا سارکوزی رئیس جمهوری فرانسه که کشورش پیشگام حمله به لیبی بود روز شنبه گفت

«قاطعیت ما دسته جمعی است».

ائتلاف پنج گانه غرب در حمله مشترک خود به لیبی که نام « بامداد اودیسه» بر خود گرفته است، بزرگترین حمله نظامی را در دنیای عرب پس از حمله به عراق در سال ۲۰۰۳ میلادی انجام داد. این ائتلاف نظامی – سیاسی پنج گانه متشکل از فرانسه، بریتانیا، ایتالیا، ایالات متحده آمریکا و کاناداست. بمباران لیبی بامداد روز شنبه ۲۸ اسفند برای جلوگیری از کشتن شهروندان غیر نظامی لیبی توسط نیروهای قذافی شروع شد.

بنا بر گزارش آژانس خبری فرانسه، روز یکشنبه ۲۹ اسفند نیز ده ها خودرو نظامی طرفدار قذافی در بنغازی نابود شد.

دقایقی قبل از آن، ۱۸ هواپیمای جنگی آمریکا به لیبی رسیدند. دریا سالار « مایک مولن» فرمانده نیروهای ارتش آمریکا روز یکشنبه ۲۹ اسفند نخستین حمله ها را به لیبی موفقیت آمیز خواند.

بنا بر گزارش شبکه خبری سی – بی – اس، تنها ۳ هواپیمای جنگنده بی 2 آمریکا، ۴۰ بمب بر یک پایگاه نظامی مهم لیبی فرو ریخت.

در ساعات آخر روز جمعه ۲۷ اسفند و ساعات اولیه روز شنبه ۲۸ اسفند بنا بر گفته مقامات پزشکی و خبرنگاران خبرگزاری فرانسه حد اقل ۹۰ نفر در حمله طرفداران قذافی به محل شورشی ها در شرق بنغازی کشته شدند. این حمله پس از آن صورت گرفت که سرهنگ قذافی پیش بینی کرد یک جنگ طولانی در راه است و گفت « تمام لیبیائی ها با خود سلاح جنگی حمل خواهند کرد» و وی در این جنگ « پیروز» خواهد شد.

با وجود عملیات هوائی نیروهای بین المللی، سربازان طرفدار معمر قذافی به حمله علیه شهر مصراته که در اختیار شورشی ها بود؛ ادامه داده اند، این خبر توسط یکی از ساکنین آن شهر به خبرگزاری رویترز داده شد.

بسیاری از دیگر کشورهای اروپائی و عرب نیز گفته اند آماده همکاری با ائتلاف بین المللی هستند،

یکی از وزرای قطر شرکت دولت متبوع خود را در حمله نیروهای بین المللی به لیبی تاًیید کرد و گفت این مشارکت برای « پایان دادن به حمام خون است».

پس از حمله نیروهای بین المللی، بنا بر گزارش یکی از خبرنگاران رویترز در محل در یک جاده استراتژیکی که به بنغازی منتهی می شود؛ حد اقل ۵ جسد در حول و حوش خودروهای جنگی بر روی زمین بود.

تلویزیون دولتی لیبی پس از حمله های هوائی و شلیک موشک ها از سوی زیر دریائی ها و کشتی های مستقر در دریای مدیترانه، روز شنبه ۲۸ اسفند خبر از کشته شدن ۴۸ نفر و زخمی شدن بیش از ۱۵۰ نفر می دهد، هر چند که این خبر از سوی هیچ مرجع خبری دیگری تاًیید نمی شود.

ساعاتی پس از حمله هوائی نیروهای بین المللی به لیبی، چین از بمباران ائتلاف بین المللی در لیبی ابراز تاًسف می کند و وزیر امور خارجه چین می گوید « ما امیدواریم که لیبی بتواند هر چه زودتر ثبات را برقرارکند و از قربانیان غیرنظامی در برخورد های مسلحانه اجتناب ورزد».

وزیر امور خارجه چین همچنین می گوید که کشور متبوعش« همیشه مخالف استفاده از نیروی نظامی در روابط بین الملل است».

پاپ بندیکت شانزدهم نیز اظهار امیدواری کرده است که هر چه زودتر صلح در لیبی و منطقه آفریقای شمالی برقرار شود.

XS
SM
MD
LG