کلينتون می گويد ايران در حال حاضر سلاح اتمی ندارد اما رفتار و عملکرد جمهوری اسلامی نيت آن دولت را نشان می دهد
هيلاری کلينتون وزير امورخارجه آمريکا در يک گفتگوی تلويزيونی با شبکه خبری سی اِن اِن گفت ايران و يا کره شمالی مجهز به سلاح اتمی، هردو برای آمريکا يک خطر واقعی و يا بالقوه هستند اما خطر بزرگتر برای آمريکا از سوی شبکه های افراطی اسلام گرا است. خانم کلينتون با اشاره به مخفی نگه داشتن يکی از تاسيسات غنی سازی اورانيوم ايران در نزديکی شهر قم گفت به عقيده ی او، ايران در حال حاضر سلاح اتمی ندارد اما رفتار و عملکرد جمهوری اسلامی ايران ايران، نيت آن دولت را نشان می دهد. تهران تا سپتامبر گذشته، تاسيسات غنی سازی فردو، در نزديکی شهر قم را مخفی نگه داشته بود. وزير امورخارجه آمريکا همچنين در بخش ديگری از سخنانش از رد پيشنهاد ارسال اورانيوم غنی شده ی ايران با غلظت کم به فرانسه و روسيه به منظور افزايش غنای آن توسط مقامات جمهوری اسلامی، انتقاد کرد. به گفته خانم کلينتون، در حال حاضر، کشورهای ديگر دنيا نيز شروع کرده اند آن نگاهی را به برنامه هسته ای ايران داشته باشند که واشنگتن به آن داشته است.
ليبرمن می گويد زمان گفتگو به پايان رسيده است و بايد تحريم های شديدتر اقتصادی عليه ايران اعمال شود
جوزف ليبرمن، سناتور آمريکايی می گويد زمان گفتگو های اتمی با جمهوری اسلامی ايران پايان يافته است و بايد تحريم های شديدتر اقتصادی عليه ايران اعمال شود. به گزارش رويترز، سناتور ليبرمن که روز گذشته در کنفرانس امنيتی مونيخِ آلمان سخن می گفت اعلام کرد گفتگو ها با ايران به مدت شش سال ادامه داشته است و ايرانی ها از فرصتی که در اختيارشان قرار داديم، استفاده نکردند. اين سناتور آمريکايی همچنين گفت دستيابی ايران به سلاح اتمی، باعث تحريک يک مسابقه اتمی در خاورميانه خواهد شد و هرگونه اميد به برقراری صلح ميان فلسطينی ها و اسراييل را پايان می دهد.آقای ليبرمن همچنين از سخنان کَترين اَشتون، مسوول جديد سياست خارجه اتحاديه اروپا درباره ايران ابراز نارضايتی کرد. کَترين اَشتون پيش از اين گفته بود، با سخنان چينی ها که گفته اند، گفتگوهای اتمی می تواند با ايران ادامه يابد، موافق است.
ايران طرح غنی سازی بيست درصدی اورانيوم را رسماً به آژانس اتمی سازمان ملل می فرستد و خبر از توليد هواپيمای قابل گريز از رادار می دهد
ايرنا خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی روز يکشنبه بنقل از علی اکبر صالحی، رئيس سازمان انرژی اتمی ايران گزارش داد که تهران امروز، دوشنبه طرح غنی سازی ۲۰ درصدی اورانيوم خود را رسما تسليم آژانس بين المللی انرژی اتمی خواهد کرد. اين تصميم در راستای سخنان روز يکشنبه محمود احمدی نژاد است که اعلام کرد حکومت اسلامی قصد دارد غنی سازی اورانيوم با غلظت ۲۰ درصد را در ايران آغاز کند. رئيس جمهوری اسلامی پيشتر اعلام کرده بود ايران با تبادل اورانيوم کم غنا در ازای دريافت سوخت برای رآکتور تحقيقاتی تهران مشکلی ندارد. پيشنهادی که توسط آژانس بين المللی انرژی اتمی جهت اطمينان از عدم دستيابی ايران به اورانيوم پر غلظت و احتمال توليد سلاح هسته ای در اين کشور، مطرح و با استقبال غرب روبرو شده است. محافل سياسی خارجی اين تغيير موضع حکومت اسلامی را عامل تشديد چالش هسته ای ايران با غرب و سازمان ملل متحد دانسته اند. رابرت گيتس وزير دفاع ايالات متحده آمريکا روز گذشته در رم پاسخ تهران به پيشنهاد هسته ای غرب را مايه ياس خواند. آقای گيتس گفت به اعتقاد او جامعه بين المللی هنوز اين فرصت را دارد که با اتحاد، فشار و تحريم های بيشتری بر ايران اعمال کند. کارل تئودور زو گوتنبرگ، وزير دفاع آلمان نيز روز يکشنبه ضمن محکوم کردن احتمال غنی سازی اورانيوم پرغنا در ايران گفت جامعه بين المللی بايد اين مسئله را برای تهران روشن کند که بردباری اش در ارتباط با چالش هسته ای ايران بسر آمده است. وزير دفاع آلمان گفت تحول امروز تازگی ندارد و در چند سال گذشته بارها و بارها ديده ايم که ايران دستی را که جامعه بين المللی بسويش دراز کرده پس زده است. کارل گوتنبرگ رهبران ايران را به تفکر درباره راه حلی برای چالش هسته ای آن کشور فراخواند که از عواقب و تاثيرات مثبتی برای ايران برخوردار باشد. وی همچنين اضافه کرد شورای امنيت سازمان ملل متحد مسئوليت حفظ امنيت جامعه بين المللی را بر دوش می کشد و بايد اقدامات ضروری در اين زمينه را انجام بدهد. در همين حال خبرگزاری نيمه رسمی فارس نيز روز يکشنبه از آزمايش موفقيت آميز نمونه تحقيقاتی هواپيمايی در ايران خبر داد که به گفته مقام های نظامی جمهوری اسلامی از قابليت گريز از امواج رادار برخوردار است.