کلینتون و اشتون در بالکان: هفده سال بعد، زخمها هنوز تازه اند
سفر چهار روزه وزیر امور خارجه آمریکا به منطقه بالکان دوشنبه شب، از بوسنی هرزگوین آغاز شد.
هیلاری کلینتون روز سه شنبه همراه کاترین اشتون ، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در دیدار با مقامهای بوسنی، از آنها خواستند به اصلاحات سرعت ببخشند تا الحاق این کشور به اتحادیه اروپا و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، میسر شود. بگفتهء یک مقام آمریکائی، واشنتگن از اینکه مقامهای بوسنی-هرزگوین به جای منافع ملی، به کشمکشهای جناحی می پردازند،ناخشنود است.
این سفر آخرین تلاش هیلاری کلینتون برای به ثمر رساندن هدف همسرش، بیل کلینتون، در زمان ریاست جمهوری اوست. در دوران بیل کلینتون بود که یوگسلاوی به چند کشور مستقل تجزیه شد. بوسنی-هرزگوین محل جنگ خونین ۳ ساله این میان صربها، مسلمانها و کرواتها بود. عاقبت با وساطت آمریکا و امضای معاهده «دیتون» در سال ۱۳۷۴ خورشیدی، جنگ به پایان رسید.
اما هنوز اختلافهای ۳ طرف بقوت خود باقیست. آمریکا و اتحادیه اروپا از از آنها میخواهند در چارچوب توافق دیتون همکاری کنند.
پس از بوسنی،مقصد کلینتون و اشتون بلگراد، پایتخت صربستان خواهد بود. در آنجا موضوع عمده مورد بحث، کوزووست... منطقه ای که ۴ سال پیش با کمک ناتو اعلام استقلال کرد، اما همه کشورها آنرا برسمیت نمیشناسند...خصوصاً صربستان که مذاکراتش برای پیوستن به اتحادیه اروپا در گرو حل اختلافش با کوزووست.رئیس جمهوری و نخست وزیر صربستان می گویند حاضرند روابط کشورشان را با کوزوو را عادی کنند اما به هیچ عنوان استقلال آنرا نخواهند پذیرفت.
و سومین و آخرین ایستگاه، کرواسیست...عضو ناتو که سال آینده به اتحادیه اروپا هم خواهد پیوست. کلینتون و اشتون می خواهند کرواسی سرمشقی برای دیگر کشورهای بالکان باشد. خانم کلینتون سفرش به بالکان را با شرکت در یکصدمین سال استقلال آلبانی از امپراطوری عثمانی به پایان خواهد برد.
خبرنگار ارشد بخش فارسی صدای آمریکا، عمدتا ً متمرکز بر خبرهای مربوط به حوزه سیاست خارجی او حرفه خبرنگاری را از سال ۱۳۶۶ با کار در رادیو شروع کرد و در سال ۱۳۸۳ به صدای آمریکا پیوست.