لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۳۲

نامه اعتراضی گروهی از سینماگران به مدیریت جشنواره دولتی فیلم فجر


چهاردهمین جشن خانه سینما بدون کمک دولتی و فشار و تهدیدات معاونت سینمایی در برج میلاد برگزار شد
چهاردهمین جشن خانه سینما بدون کمک دولتی و فشار و تهدیدات معاونت سینمایی در برج میلاد برگزار شد

همزمان با گشایش جشنواره دولتی فیلم فجر در تهران گروهی از سینماگران در نامه‌ای سرگشاده به مدیریت این جشنواره دولتی اعتراض خود را نسبت به عدم واگذاری یک سالن سینما به شورای عالی تهیه کنندگان سینما (بزرگترین نهاد صنفی مستقل تهیه کنندگان سینمای ایران) اعلام کرده اند.

این گروه از سینماگران در نامه اعتراضی خود تاکید کرده اند به دلیل حذف تشکل شورای عالی تهیه کنندگان از سوی مدیران فیلم فجر که منصوب وزارت ارشاداسلامی اند، اینان نیز با نمایش فیلم هایشان در سالن سینما آفریقا مخالفت می کنند.

مدیریت دولتی فیلم فجر فیلم های این گروه از سینماگران را در سالنی به نمایش درآورده که بنا به دستور جوادشمقدری، معاون سینمایی وزارت ارشاد، در اختیار تهیه کنندگان عضو تشکل دولت ساخته معروف به «صنف واحد تهیه کنندگان» گذاشته شده است.

همایون اسعدیان، کمال تبریزی، منیژه حکمت،علیرضا داوودنژاد، مهرداد فرید، فرشته طائرپور، اصغر فرهادی، رضا میرکریمی، مازیار میری و سید غلامرضا موسوی از جمله فیلمسازانی هستند که این نامه اعتراضی سرگشاده را امضا کرده اند.

متن نامه اعتراضی

«پیرو اطلاع از مخالفت مدیریت جشنواره فیلم فجر با درخواست قانونی و مرسوم شورای عالی تهیه کنندگان سینمای ایران مبنی بر اختصاص یک سالن سینما به تهیه کنندگان عضو این شورا، جهت نمایش فیلم‌هایی که تعداد قابل توجهی از آنها از تولیدات این مجموعه بوده و مطابق سنت سنواتی، میزبانی‌شان در جشنواره فیلم فجر مورد توقع بسیاری از اهالی سینماست، بدین وسیله تهیه کنندگان و کارگردانان زیر مخالفت صریح و جدی خود را مبنی بر نمایش فیلم‌هایشان در سالن سینما آفریقا که در شرایطی نابرابر و حمایتی سئوال‌برانگیز صرفا ً به اعضای «اتحادیه ۲» اختصاص داده شده، اعلام داشته و امید است با رعایت این خواسته که برخاسته از حقوق حقه تهیه‌کنندگان عضو شورای عالی تهیه کنندگان - تنها صنف قانونی خانه سینما - است اعتراض و رنجش پیش آمده را دچار افزایش نفرمائید.»

فیلم‌های مورد درخواست تهیه‌کنندگان و کارگردانان برای خودداری از نمایش در سینمای «اتحادیه 2» عبارتند از «سعادت آباد»، «خیابان‌های آرام»، «ورود آقایان ممنوع»، «چیزهایی هست که نمی‌دانی»، «مرهم»، «آئینه‌های رو به رو»، «یکی ازما دو نفر»، «جدایی سیمین از نادر»، «یه حبه قند» و «آخرین سرقت.»

سینماگران می گویند: «معاونت سینمایی وزارت ارشاد براساس طرحی از پیش تعیین شده در اتاق فکر روزنامه کیهان قصد انحلال خانه سینما را دارد. محرومیت شورای عالی تهیه کنندگان عضو برجسته خانه سینما از داشتن سالن سینما نیز بخشی از این تلاش است.»

تلاش سینماگران برای حفظ خانه سینما

همزمان با آیین گشایش جشنواره دولتی فیلم فجر که در تالار همایش های برج میلاد برگزار شد، گروهی دیگر از سینماگران اعلام کردند در پشتیبانی از خانه سینما (نهاد صنفی مستقل و فراگیر صنوف سینمایی ایران) اقدام به جمع آوری کمک مالی می کنند.

کیومرث پوراحمد، در هفته همیاری صنفی علاوه بر اهدای کمک مالی خود به خانه سینما نامه‌ای نیز خطاب به مدیر عامل خانه سینما نوشت که در آن آمده است: «سابقه فیلمسازی بهرام بیضایی و تقوایی و مهرجویی و مسعود کیمیایی به نیم قرن نزدیک می‌شود. نسل ما کم کَمَک سابقه‌مان چهل ساله می‌شود... اما... اما کدام مدیر را سراغ دارید که بیش از ده سال پشت یک میز و در یک سمت مانده باشد؟ ما فیلم سازان می‌مانیم. چه ارشاد و مدیرانش بخواهند و چه نخواهند...ما می‌مانیم و تا ما هستیم خانه ما، خانه سینما می‌ماند و خواهد ماند.»

همچنین در اولین روز از هفته جدید بسیاری از صنوف سینمایی علاوه بر کمک‌های انفرادی اعضای خود، به صورت حقوقی و از طریق صندوق‌های مالی صنف خود نیز به کمک خانه سینما شتافتند که از جمله آنها می‌توان به شورای عالی تهیه کنندگان، انجمن بازیگران و بدلکاران، انجمن منشیان صحنه، انجمن طراحان فیلم، کانون برنامه‌ریزان و دستیاران کارگردان، انجمن آهنگسازان سینمای ایران و ... اشاره کرد.

اعضای کارگروه طراحی و توسعه منابع مالی خانه سینما، در ادامه این حرکت صنفی به منظور دریافت کمک‌های مالی اعضای جامعه اصناف سینمایی در سینما نمایش‌دهنده فیلم‌های جشنواره فجر متعلق خانه سینما سینما صحرا حضور دارد.

جامعه اصناف سینمای ایران که بیش از یک سال است در دریافت بودجه خود از معاونت سینمایی دچار مشکل شده برای رفع کمبودهای مالی از خانواده سینما تقاضای کمک کرده است.

در متنی که از سوی خانه سینما در این زمینه منتشر شده آمده است:«جامعه اصناف سینمای ایران را در انجام وظایف و اهداف صنفی‌اش یاری رسانید. همکاران و هنر دوستان گرامی! خانه سینمای ایران مجمع عمومی ۲۹ صنف سینمایی است که هر کدام از این صنوف نمایندگی یکی از فعالیتهای سینمایی را برعهده دارد و با ماموریت تعریف شده در اساسنامه خود برای تامین امنیت شغلی، حمایت از حقوق مادی ومعنوی و ارتقای فرهنگی سینمایی ایران تشکیل شده است.

خانه سینما: شمقدری مقصر است

خانه سینما سپس در بیانیه خود افزوده است: «بودجه عمومی خانه سینما که در این سال‌ها از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به استناد آیین‌نامه اجرایی مصوبه هیئت وزیران همه ساله در توافقنامه برنامه‌ای تنظیم و ماهانه پرداخت می‌شد، از دی ماه ۱۳۸۸معاونت سینمائی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با پایبند نبودن به تعهداتش، خانه سینما را دچار بحران مالی سختی کرد تا آنجا که در اسفند سال گذشته علاوه بر توقف همه فعالیت‌ها، امکان پرداخت حقوق و دستمزد ۱۶ نفر کارکنان خانه سینما نیز میسر نبود.»

XS
SM
MD
LG