خبرگزاری کار ایران، «ایلنا» گزارش کرد: روابط عمومی خانه سینما، نهاد مستقل صنفی سینماگران ایران، طی اعلامیه ای در پاسخ به بیانیه معاونت سینمایی درباره جشن چهاردهمین دوره خانه سینما گفته است: «بیانیه سراسر کذب معاونت سینمایی درباره جشن سینمای ایران مایه شگفتی است. با تاسف و تلخی باید گفت شرایط جاری جامعه به گونه ای است که غلبه رفتارها و گفتارهای هیجانی، فارغ از اغراض و نیات نهفته در پس پشت آن تبدیل به سکه رایج شده است.»
اشاره خانه سینما به بیانیه ای ست که جوادشمقدری، معاونت سینمایی وزرات ارشاد صادر کرده و نسبت به سخنرانی کوتاه اصغرفرهادی، ابراز انزجار کرده است. اصغر فرهادی سازنده فیلم «درباره الی» که به پاس بهترین کارگردانی در جشن خانه سینما آرزو کرد کاش شرایطی فراهم آید تا گلشیفته فراهانی بازیگر فیلم درباره الی و امیرنادری به ایران بازگردد و جعفر پناهی بتواند فیلمش را بسازد.
جوادشمقدری اطلاعیه خود را با « انالله و انا الیه راجعون» آغاز و از خانواده شهدا عذرخواهی کرده تا این سخنان را فاجعه ای ضداسلامی و خونبار توصیف کند. از این روست که روابط خانه سینما در بیانیه خود افزوده است: «گذشته از آن که رفتار و گفتار هیجانی و احساساتی از جانب فیلمساز یا مدیر فرهنگی باشد باید گفت که نیاز کشور، جامعه و فرهنگ به تدبیر و عقل و انصاف ضرورتی انکار ناپذیر است. آنچه در جشن سینمای ایران گذشت به استناد وقایع ثبت شده در حافظه دوربین ها و حضور دهها خبرنگار و صدها تن از اهالی فرهیخته سینمای ایران به هیچ وجه با اتهاماتی که در بیانیه معاونت سینمایی آمده همخوانی و مطابقت نداشته و ندارد.»
اما شمقدری معاونت سینمایی در بیانیه خود افزوده است: « اینکه در مراسمی بنام جشن خانهسینما با هلهله و شادی بیخبران و غافلان پایان نظام جمهوری اسلامی ایران را آرزو میکنند؛ چه باید کرد!» شمقدری آنگاه گروههای خاصی را که به گروه فشار معروفند مورد خطاب قرارداده و از آنان خواسته تا به سرکوب کسانی برخیزند «که شنیدند و سکوت کردند، کسانی که تشویق کردند و هلهله سر دادند، براستی میدانند کجا ایستادهاند؟»
خانه سینما نیز در بیانیه اش قانون را مبنا قرار داده می نویسد: «قطعا اگر بپذیریم فصل الخطاب تفاسیر از هر گفته و نوشته ای قوانین حقوقی کشور باشد آنگاه است که می توان با خیالی آرام و بی تشویش مهار امور را به مجرای عقلانیت سپرد.
خانه سینما بر مدار آن چه تاکنون عمل نموده است نیاز امروز جامعه سینمایی کشور را در عقلانیت و آرامش می داند. لذا با رد هر نوع رفتار مبتنی بر احساسات بالاخص از ناحیه مدیران فرهنگی ، ضرورت امروز سینمای ایران را کار مضاعف مدیران برای نجات سینمای گرفتار بحران می داند.»
دست اندرکاران سینما می گویند: جناحهای تندرو حاکمیت مخالف سینمای ایران در صدد تعطیل کردن کامل این صنعت هستند از این روست که طی دو هفته اخیر پروانه ساخت دو فیلم «جدایی نادر از سیمین» اثر اصغر فرهادی و «خیابانهای آرام» به کارگردانی کمال تبریزی را لغو کرده است.