لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۱۸

اعدام مخفیانه اتباع نیجریه و غنا در زندان وکیل آباد مشهد


اعدام مخفیانه اتباع نیجریه و غنا در زندان وکیل آباد مشهد
اعدام مخفیانه اتباع نیجریه و غنا در زندان وکیل آباد مشهد

«کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران» از دولت های نیجریه و غنا خواسته است تا با اعمال فشار بر مقامات جمهوری اسلامی، خواهان دریافت جزئیات و اطلاعات کاملی در مورد اخبار مربوط به اعدام اتباع این دو کشور در ایران شوند.

«کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران» از ارسال نامه هایی این سازمان به وزرای امور خارجه نیجریه و غنا و مطلع کردن آن ها از گزارش های معتبری در مورد اعدام دو تبعه آفریقایی در زندان وکیل آباد مشهد خبر داده است.

در بیانیه این نهاد مدافع حقوق بشر آمده است بنا به گزارش های دریافتی پال چینو، تبعه نیجریه به همراه نه مرد ایرانی دیگر روز ۲۶ اکتبر سال ۲۰۱۰ اعدام شد و آکواسی آکوابه، تبعه غنا نیز در روز ۱۸ اوت سال ۲۰۱۰ به همراه گروه دیگری به صورت دسته جمعی در این زندان اعدام شد.

بنا به گفته هادی قائمی، مدیر اجرایی «کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران»، دولت های نیجریه و غنا باید در مورد این امر که آیا مقامات ایران آن ها را از بازداشت و اعدام اتباع شان مطلع کرده بودند یا خیر، آگاهی رسانی عمومی کنند.

یک منبع مطلع به این سازمان مستقر در ایالات متحده گفته است اعدام این اتباع آفریقایی بدون اطلاع کارمندان دو سفارتخانه، وکلا و یا اعضای خانواده متهمان اجرا شده است و این دو تبعه بیگانه با زبان فارسی آشنا نبودند و برای برقراری ارتباط با آن ها مترجم در اختیار آن ها قرار نداشت، بنابراین این مظنونان از احکام خود مطلع نبودند.

آقای قائمی تاکید کرده است اگر ایران مقامات متبوع این کشورها را از اتهامات کیفری این اتباع بیگانه و تماس با سفارت خانه های کشورهایشان در تهران مطلع نکرده باشد، تعهدات بین المللی خود را نقض کرده است.

در بخشی از بیانیه کمپین آمده است براساس اصل ۳۶ معاهده وین، ایران باید سفارت خانه های غنا و نیجریه را بلافاصله از دستگیری اتباع این دو کشور مطلع می کرد، اما شواهد حاکی از آن است که این مظنونان از حق دریافت کمک کنسولی، تماس با وکیل و حقوق اولیه خود برای محاکمه در یک دادگاه عادلانه محروم بوده اند.

«کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران» تصریح کرده است با توجه به فقدان شفافیت دولت ایران در مورد این اعدام ها و فقدان احترام به رعایت مراحل قضایی رسیدگی به اتهامات این افراد، مقامات نیجریه و غنا باید از رعایت حقوق شهروندانشان اطمینان حاصل کنند و برای کسب اطلاعات کافی و ارائه روایت شفافی در مورد سرنوشت این دو مرد، بر تهران فشار اعمال کند.

کمپین از مقامات قضایی ایران خواسته است تا با پایان دادن به پنهان کاری در مورد اعدام های دسته جمعی در زندان وکیل آباد مشهد، اطلاعات کافی و شفاف در اختیار افکار عمومی قرار دهند.

بنا به گزارش این نهاد مدافع حقوق بشر در ایران، هنوز ۶۰۰ زندانی زندان وکیل آباد در آستانه اعدام قرار دارند.

ایران با ثبت بیشترین تعداد اعدام در هر سال، پس از چین در رده دومین کشور جهان قرار گرفته که به ازای سرانه جمعیت کشور، بالاترین آمار اعدام را داراست.

بنا به گزارش عفو بین الملل، ایران ۳۸۸ تن از شهروندان خود را در سال ۲۰۰۹ اعدام کرده است، اما تعداد اعدام هایی که به صورت علنی گزارش شده اند، بسیار کمتر از آمار واقعی اعدام ها در این کشور است.

XS
SM
MD
LG