سابقه سیاسی باب دیلان، شاعر و حماسه خوان ٦٨ ساله آمریکایی که هنوز هم ترانه «در دست باد» او یکی ازنمادهای صلح خواهی ، آزادی های مدنی ،ضدیت با جریان های اصلی و به گونه ای انقلابی به شمار می رود باعث شد تا نخستین کنسرت این آهنگساز و ترانه سرا درپکن و شانگهای لغو شود و درنهایت اواز اجرای برنامه در یک تور آسیای شرقی صرفنظر کند.
باب دیلان پس از اجرای بیش از ١٤ برنامه در شهرهای مختلف ژاپن و برگزاری کنسرتی درشهر سائول در کره جنوبی، امیدوار بود تا بتواند درشهرها وکشورهای آسیای شرقی،به ویژه برای نخستین بار در چین کنسرت هایی برگزار کند اما مخالفت وزیرفرهنگ چین پس از آن که باب دیلان را «مظهری از صداهای انقلابی» خواند که دردهه ٦٠ میلادی در آمریکا جریان پیدا کرد باعث شد تا نهایتا این کنسرت ها لغو شوند.
بسیاری دلیل ندادن مجوز به اجرای برنامه توسط باب دیلان را به رفتار غیرمنتظره «بیورک» خواننده ایسلندی نسبت داده اند که در سال ٢٠٠٨ ضمن اجرای کنسرتی در شانگهای با خواندن ترانه ای به نام «استقلالت را اعلام کن» چندین بار کلمه «تبت» را تکرارکرد. مقامات دولت چین بعدها مدعی شدند که این کنسرت و عملکرد بیورک «قوانین چین را شکسته و احساسات مردم این کشور را جریحه دار کرده است.»
تنش ها میان استقلال طلبان تبتی و دولت چین از سال ١٩٥٠ میلادی که چین حاکمیت خود را بر تبت تثبیت کرد آغاز شد و هم چنان ادامه دارد و علیرغم کوشش های استقلال طلبانه مردم تبت، چین به حکمرانی خود در منطقه هیمالیا ادامه می دهد. این مسئله که سال هاست در مرکز توجه جهانیان قرار دارد موجب شده است تا طرفداران حقوق مردم تبت به ویژه هنرمندانی که در چین به اجرای برنامه های هنری می پردازند گاه ضمن اجرای برنامه های خود برروی صحنه از فرصت استفاده کرده و از جنبش آزادیخواهی مردم تبت دفاع کنند.
بنا برگزارش روزنامه دیلی تلگراف چاپ لندن، «باب دیلان که قرار بود درچند کشورآسیای شرقی و شهرهای پکن، شانگهای و هنگ کنگ برنامه اجرا کند نتوانست مجوزاجرای این کنسرت ها را درچین به دست آورد و درواقع دولت چین او را از اجرای برنامه در این کشورمنع کرده است».
سال گذشته نیز دولت چین ازدادن مجوز به گروه راک اند رول بریتانیایی (Oasis) خودداری کرد و بسیاری در آن زمان علت این عملکرد را حمایت سرکرده این گروه از مردم «تبت» واجرای کنسرتی به نفع آنان درنیویورک خوانده اند.
جفری وو، مدیربرنامه های آسیای شرقی باب دیلان و رئیس کمپانی کنسرت گزاری «بروکرز برادرز» در «تایوان» به روزنامه «مورنینگ پست» چاپ چین گفته است:«وزیرفرهنگ چین به ما مجوز اجرای این کنسرت ها را در شانگهای و پکن نداده است و درنتیجه ما اجبارا از اجرای این کنسرت ها درآسیای شرقی خودداری خواهیم کرد.» وو در ادامه این سخنان به روزنامه مورنینگ پست می گوید:«فرصت اجرای یک کنسرت در چین برای باب دیلان از اهمیت ویژه ای برخوردار بود. به همین جهت نیزوقتی این برنامه ها لغو شدند این هنرمند تصمیم گرفت تا از اجرای کنسرت های دیگر نیز صرفنظرکند.»
جفری وو درگفتگو با روزنامه دیلی تلگراف گفته است:«مقامات چینی هرروز بیش از پیش از ورود هنرمندانی که ممکن است درطول برنامه از عملکرد دولت چین انتقاد کنند جلوگیری می کند. به ویژه هنرمندانی چون باب دیلان که از سوابق سیاسی خاصی نیز برخوردارند.»
باب دیلان یکی از شاخص ترین چهره های موسیقی پاپ آمریکا و جهان در طول پنج دهه گذشته بوده است. بیشترین معروفیت او به دوران دهه ٦٠ میلادی در ایالات متحده بازمی گردد و زمانی که ابتدا به عنوان یک حماسه سرا به روایتگری وقایع روز می پرداخت اما پس از چندی تبدیل به یکی از سرشناس ترین رهبران جنبش های آزادیخواهی واجتماعی مردم تبدیل شد. دو ترانه او «دردست باد» و «همه چیز درحال تغییراست» کم کم تبدیل به سرودهای مردمی شد که خواهان آتش بس در ویتنام، صلح جهانی و حقوق شهروندی خود بودند. آثار اولیه باب دیلان حاوی پیام های سیاسی، اجتماعی و فلسفی گوناگونی مملو از جنبه های ادبی و شاعرانه است. این ترانه ها کم کم ازجریان اصلی موسیقی پاپ جدا شده و جنبه های حرکت برخلاف جهت و «ضدسیستم» به خود گرفت. باب دیلان، ژانر تازه ای از موسیقی را در رشته های مختلف، از «فولکلوریک» گرفته تا «بلوز»، «گاسپل» و «راک اندرول» بوجود آورده است که اثرات آن را درموسیقی جاز و حتی موسیقی فولکلوریک ملل دیگری چون بریتانیا، اسکاتلند و ایرلند نیز می توان مشاهده کرد.
باب دیلان در دهه ٨٠ میلادی، درنامه ای به کمیته اضطراری آزادی های مدنی نوشته بود:«برای من سیاه و سفید و چپ و راست دیگر وجود ندارد. من می کوشم تا بی آن که به چیزهای کوچکی چون سیاست فکر کنم درمورد آدم های معمولی فکر کنم و درمورد مسائلی که آن ها را آزرده خاطر می سازد.»
باب دیلان قرار است تا درتاریخ ٢٩ ماه می در شهر آتن در یونان دست به اجرای برنامه بزند.