يکی از استادان دانشگاه جورج تاون در آمريکا و دانشجويان او اخيراً با طرح مسئله احتمال نگهداری ۲ تا ۴ هزار سلاح هسته ای در تونلهای زيرزمينی چين به بحثهای داغ محافل علمی آمريکا دامن زده اند.
چهار نفر از دانشجويان دانشگاه جورج تاون در حالی سرگرم مطالعه دستورالعمهای نظامی هستند که به موسيقی چينی گوش می کنند و تصاوير نظامی نادری را از کانال هفت تلويزيون سی ی تی وی چين، تلويزيون فينکس در خارج از هنگ کنگ و وبلاگهای اينترنتي، مورد بررسی قرار می دهند.
۲۰ نفر از دانشجويان دانشگاه جوروج تاون از سه سال پيش روی اين تکليف درسی کار می کنند. و نيم ميليون علامت چينی را به انگليسی ترجمه کرده اند که اگر قرار بود به صورت نوشته در می آمد به اندازه ده دفترچه در مورد زرادخانه اتمی چين اطلاعات به دست می داد.
فيليپ کاربِر، استاد آنها، وقتی اعلام کرد در تونلهای زيرزمينی چين به طول بيشتر از ۴۸۰۰ کيلومتر، هزاران کلاهک هسته ای وجود دارد، گويی پا به ميان آتش گذاشت.
پرفسور کاربِر اظهار داشت: اگر بگويم در چين دو هزار کلاهک هسته ای وجود دارد، تازه يک تخمين محافظه کارانه زده ايم، چون آنها از ۴۵ سال پيش تا کنون در حال انبار کردن کلاهک های هسته ای بوده اند.
دانشمندان و کسانی که عليه فعاليتهای اتمی فعاليت می کنند از اين خبر شوکه شده اند و معتقدند اطلاعات و ادعاهای کاربر دقيق و قابل اعتماد نيست.
جفری لوئيس، از محققان انستيتو مانترِی، می گويد: معلوم است که آنها تونلهای زيرزمينی ساخته اند، آنها خيلی از اين تونلها دارند. ولی ما از کجا بدانيم داخل اين تونلها چه چيزی وجود دارد. اين همه پلوتونيوم و ساير وسايل لازم برای توليد تسليحات اتمی را از کجا آورده اند؟ و چه منبعی برای اثبات اين اطلاعات وجود دارد؟
اين وبلاگها به نقل از يکی از مقالات چاپ هنگ کنگ در ۱۹۹۵ که در آنها از وزارت دفاع چين نقل قول شده می گويند، چين ۲۳۵۰ کلاهک هسته ای دارد.
اما دانشمندان اين مقاله را به زير سئوال می برند و معتقدند کاربر و دانشجويانش برای اطمينان از صحت اين ادعا بايد ببينند اين ادعا از کجا نشئت می گيرد و منبع اصلی آن چيست.