تلويزيون دولتی چين می گويد دانشمندان آن کشور به تکنولوژی دگرگونسازی دست يافته اند که نياز سوخت اتمی چين را برای ۳۰۰۰ سال آينده، تأمين خواهد کرد.
شبکه تلويزيون دولتی چين روز دوشنبه اعلام کرد اين فناوری بديع در تأسيسات ملی اتمی کشور که در ناحيه دورافتاده صحرای گبی قرار دارد، ساخته شده است. تکنولوژی جديد استفاده مجدد از سوختی را که در معرض تشعشات اتمی قرار گرفته است، مورد استفاده قرار می دهد. بدين معنا که کشور می تواند ۶۰ برابر ارزش کنونی را از مقدار مساوی سوخت، بدست آورد.
چين طرح عمده توسعه نيروی هسته ای را به عنوان بخشی از تلاش خود برای کم کردن گازهای گلخانه ای که به سبب استفاده از ذغال سنگ ايجاد می شوند، به عمل می آورد.
با اينهمه مقامات چين نگرانند که آن کشور بدون برنامه پردازش مجدد نظير آنچه در روز دوشنبه اعلام شد بصورت روزافزونی برای تهيه اورانيوم مورد نياز خود، به منابع خارجی متکی شود. ذخائر اورانيوم چين در شکل کنونی بهره برداری در کشور می توانند بين ۵۰ تا ۷۰ سال، دوام آورند.
در رويدادی جداگانه روسيه ارسال مقادير عظيم نفت را به چين از طريق خط لوله جديد ماوراء سيبری خود، آغاز کرد. همزمان با آغاز سال نو ميلادی، جريان نفت در اين لوله که بخش شرقی سيبريه را در فاصله ۳۶۰۰ کيلومتری به شهر «داکينگ» چين وصل می کند، روان شد. روسيه، بزرگترين صادر کننده نفت در جهان، در نظر دارد از اين طريق روزانه بيش از ۳۰۰ هزار بشکه نفت را به چين، بزرگترين مصرف کننده نفت در دنيا، حمل کند.