«ون جيابائو» نخست وزير چين امروز، جمعه، در ميان افزايش تنش های شبه جزيره کُره، به کره جنوبی سفر می کند. قرار است نخست وزير چين در اين سفر با لی ميونگ- باک رييس جمهوری کره جنوبی و يوکيو هاتوياما نخست وزير ژاپن نشستی دو روزه داشته باشند.
دولت چين روز پنجشنبه بدون توجه به گزارشی که کارشناسان جهانی در مورد غرق شدن يک رزمناو کره جنوبی منتشر کرده بودند، مخالفت خود را با هرگونه برخوردِ جامعۀ جهانی با کره شمالی اعلام کرد.
«ما ژائو شو» سخنگوی وزارت امور خارجۀ چين با شرکت در يک کنفرانس خبری گفت ما همواره معتقد بوده ايم که برقراری گفتگو و مذاکره مشکلات را بهتر و سريعتر از هر راهِ ديگری به ويژه راهبردهای خشونت آميز، حل می کند. سخنگوی وزارت امور خارجۀ چين افزود «ما صادقانه اميدواريم طرفينِ اين اختلاف، آرامش خود را حفظ کنند تا مشکلِ جديدی بر وضعيتِ موجود افزوده نشود.»
روز پنجشنبه کره شمالی اعلام کرد به کشتيهايی که وارد قلمرو آبی آن کشور شوند، ضربه های مؤثر و فوری وارد خواهد کرد.
اين تهديد پس از آن عنوان شد که از سويی کره جنوبی روز پنجشنبه با انجام تمرينهای نظامی در آبهای مرزی با کره شمالی به قدرت نمايی پرداخت و از سوی ديگر دولت آمريکا نيز قوياً از دولت کره جنوبی پشتيبانی خود را اعلام کرد.
آمريکا، سوئد، و چندين کارشناس ديگرِ جامعۀ جهانی، پس از انجامِ تحقيقاتی جامع، کره شمالی را مستقيماً در غرق شدنِ رزمناوِ کره شمالی و کشته شدنِ ۴۶ خدمۀ آن، مقصر شناختند. هيلاری کلينتون وزير امور خارجه آمريکا پيشتر گفته بود «به نفع جامعۀ بين المللی از جمله چين است که کره شمالی را برای تغيير دادنِ روشهای کنونی تحت فشار قرار دهند.»
از سوی ديگر در واکنش به رزمايشِ دريايی کره جنوبی، پيونگ يانگ اعلام کرد تمامی تضمينهای امنيتی را که سالها رعايت می کرده و همچنين توافقهای دو جانبه ای را که برای جلوگيری از درگيری دريايی ميان دو کشور وضع شده است، لغو خواهد کرد.
در تحولی ديگر روز پنجشنبه سئول پايتخت کره جنوبی شاهد برگزاری تظاهراتِ هزاران نفر از مردم اين کشور عليه کره شمالی و تنش های اخير بود. در ميان معترضان، صدها تن از بازنشستگان ارتش کرۀ جنوبی نيز به چشم می خوردند. در همين حال خبرگزاری رسمی کره جنوبی اعلام کرد دولت اين کشور ظرف چند روز آينده از سازمان ملل متحد درخواست خواهد کرد تا پروندۀ اين اختلاف را برای رسيدگی به آن سازمان، ارجاع کند.